PandArte

Az alkotók csodákra képesek – bemutatkozik a wonderLAB

2012. április 22. - PandArte

Külföldön már sokkal elterjedtebb, hogy a különböző alkotók egy műhelyben vagy showroomban dolgoznak és működnek együtt. Hazánkban ez szerintem még gyerekcipőben jár, de azért egyre több helyről hallom a társulás hírét. Budapesten a legújabb kreatív alkotóműhely és galéria a wonderLAB, ahol jelenleg tíz művész portékáit lehet megcsodálni és megvásárolni. Már nagyon kíváncsi voltam erre a helyre, és amikor végre sikerült eljutnom hozzájuk, még egy meglepetést is kaptam tőlük:)

  fotó (17)


Az Izabella utca 36-38. szám alatti pincében minden nap nagy a nyüzsgés, hiszen felváltva várják a kreatív alkotók a közös érdeklődésű, designra nyitott érdeklődőket. Amikor én jártam ott, akkor Arany Saci ( SIXfeet ) és Marillai Évi (me concept) fogadott, akik lelkesen meséltek a nem túl egyszerű, de annál örömtelibb kezdetekről.
“Eleinte csak hárman voltunk, a húgom ( bonstyle ), a Saci és én. Mi elkezdtünk kollekciókat készíteni, de hamar rájöttünk, hogy másokkal is szeretnénk együtt dolgozni. Amikor körbenéztünk a baráti körünkben, akkor rájöttünk, hogy sokunkban közös az alkotás iránti vágy. Mivel ők is nagyon nyitottak voltak, egyre több mindenkit hívtunk meg és így indult el az egész wonderLAB”-mondta Évi.

 DSC_0049 DSC_0050
 DSC_0075 DSC_0077

A műhely igazi csapatmunka eredménye, az alkotók fél évig dolgoztak rajta, hogy elérjék a mostani hangulatát.
“Korábban ez egy agyagozó műhely volt és borzasztó körülmények voltak. Vakoltunk, festettünk, és mivel nagyon nem volt rá pénzünk, lassan haladtunk, lépésről lépésre. Szerencsére azért volt segítségünk, apukám mellett például Gyarmati Ágoston belső építész is sokat dolgozott, nem csak kitalálta a designt, hanem meg is valósította".

 DSC_0072 DSC_0093

A csapat nem csak kiállít, hanem dolgozik is a wonderLAB-ben. A facebook oldalukra mindig kiírják, hogy aznap épp melyik alkotó van bent, így könnyen találkozhatsz azzal, akivel csak szeretnél. Ha pedig már arra jársz, akkor személyre szabott, egyedi termékeket is hazavihetsz, hiszen bármelyikükkel megbeszélheted, hogy mire vágysz a leginkább.
Én például ezt a “me concept” gyűrűt kaptam Évitől, mert tudta, hogy mostanában imádom a korall és türkiz kombinációját:)
Az oldalukon az alkotók pontos listája is fent van, ami folyamatosan bővül, ezért is érdemes követni.

 DSC_0078

Amire én még nagyon vágyok, ez egy Trenntre Shoe Design-os cipő, aminek én választhatom ki a színét, anyagát és formáját! Mivel elég pici a lábam, jól jön, hogy a méretét is hozzám tudják igazítani:)

 DSC_0112 DSC_0059

A lányoknak rengeteg ötletük van, és azért is jó, hogy így együtt tudnak dolgozni, mert inspirálják egymást. Több közös mini kollekciót is terveznek, amiből mindenki nagyon jól ki tudja venni a részét. Állandóan pörögnek és ötletelnek, legközelebb például az Urbitális Majálison vesznek majd részt, de a pályázatokat is figyelik. Itthon ők az elsők például, akik közösségi finanszírozással sikeresen előteremtették az új mintakollekciójuk legyártásához szükséges pénzt…mindezt a Creative Selector jóvoltából, akik direkt az ilyen projekteket támogatják.

 DSC_0099
 DSC_0104

Ha tehát szeretnél egy kreatív műhelyt megismerni, telis-tele inspiráló művészekkel, akkor este hat és kilenc között a wonderLAB ajtaja mindig nyitva áll:)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása