PandArte

Új magyar divattervező hódítja meg a világot!

2014. március 08. - PandArte

Magabiztos, kifinomult, légies ilyen a ssamaryll NŐ, akinek a megálmodója Horváth Barbara divattervező. Pályafutását Magyarország egyik nemzetközileg elismert esküvői ruha és couture tervezője, Benes Anita (Daalarna) mellett kezdte, azóta pedig februárban már a London Fashion Weeket is megjárta!

image.jpeg
Barbara 14 éves kora óta varr, először autodidakta módon illetve édesanyjától tanult. Olyan sovány volt, hogy minden konfekció ruha nagy volt rá, így kénytelen volt saját ruháit elkészíteni, mivel már akkor szeretett divatosan öltözködni. A művészetek, az építészet mindig is vonzotta, az alkotás öröme és sikere elengedhetetlen része az életének.

barbara.jpg

Horváth Barbara a ssamaryll tervezője 

A márka tavalyi kollekciója a Bécsi Divathéten mutatkozott be sikerrel. Az osztrák főváros belvárosában pedig már nyílt egy ssamaryll showroom, ami igazi csemegévé vált a divatkedvelők körében. A Brit Vogue is felfigyelt a hazai tehetségre ikonikus darabját bemutatva hasábjain. Februárban, a London Fashion Week-en debütáló új kollekciója darabjait a teljesség utáni olthatatlan vágy inspirálta.  

Út a teljesség felé

A spirituális irodalom egyik ókori gyöngyszemében, Platón Lakoma c. dialógusában olvasható a mítosz, mely szerint az emberek a teremtés küszöbén még gömbszerűek voltak, két fejjel és négy karral. Erejük hatalmas és osztatlan volt, bölcsességük és lelki harmóniájuk az istenekéhez hasonló. Ettől a hatalomtól félve, Zeusz a főisten egy villámmal kettéhasította az embert, így az két fél-emberre szakadt. Innentől született meg az emberekben a vágyódás, a keresés belső kényszere, azóta érezzük, hogy lényünk önmagában nem “kerek”.

ss web kep55.jpg

A kiegészülés, a teljesség iránti vágy hajt bennünket nap mint nap, mert még emlékszünk milyen egyé vált harmóniában élni másik felünkkel, aki mi magunk vagyunk. Lelki értelemben minden vágy és vonzerő a tökéletesség, a teljesség keresésének egyik formája.

Horváth Barbara számára az út, amit végig kell járni, ahhoz hogy értékelni tudjuk a teljesség egészét adja meg az élet lényegét. Ezen gondolatok mentén a kollekció alapvető motívuma a kör illetve a gömb lett, mely szimbolizálja a beteljesült vágyat, a két elszakadt lelket, a kapcsolódást, az ölelést és a melegséget. A nő maga, csak egyetlen pólusa ennek, a másik pólus nélkül soha sem érheti el a teljességét, ezért a tervező legfőbb célja vágyat ébreszteni a férfiban a teljesség érzése iránt a nőies, letisztult formákon keresztül.

ss web kep53.jpg

ss web kep52.jpg

ss web kep5 (1).jpg


Irány a London Fashion week!

A London Fashion Week 2014 hivatalosan regisztrált, nemzetközi márkák számára fent tartott off-schedule rendszerének keretében mutatkozhatott be a ssamaryll új kollekciója februárban. Többek között David Koma és William Tempest is ilyen esemény kapcsán indult el a siker útján, ezért a márka fiatal tervezője, Horváth Barbara fontos lépésnek tartotta a ssamaryll életében a londoni megjelenés lehetőségét.

1618431_10151917273903450_1544609305_n.jpg

A márka két helyszínen is bemutatkozott a Londoni Divathét alatt. 2014. február 11. és 13. között meghívást kapott a Londoni Magyar Kulturális Központba kiállítóként, ahol szintén hivatalosan regisztrált LFW eseménnyel, a Hungarian Fashion Exhibition c. kiállítással mutatkozhatott be a hazai divatipar kiemelkedő tehetségű divattervezői között az angol közönségnek.

IMG_2915.jpg

IMG_0351-1 (1).jpg

IMG_0363-1 (1).jpg

 

Valamint a február 18-án az Essence Fashion Showcase rendezvényen a ONE ALDWYCH nevű londoni luxushotelben, ahol a magyar márka egy dubai tervező cég, a LalaQueen táskáival kiegészülve mutatta be legújabb kollekcióját angol modelleken. A ssamaryll és a dubai LalaQueen márka stílusában és filozófiájában olyan összhangot mutatott, hogy egy londoni kampányfotózás erejéig is együttműködött a két brand. A fotókat Mario Guarino olasz származású, Londonban élő fotós készítette a város több helyszínén.

12096_10151962958913450_1437262551_n.jpg

1781914_10151962963233450_1788315200_n.jpg

Barbara tehát szépen halad az útján, márkája egyre ismertebb és elismertebb, ami egyrészt egyedi stílusérzékének és a minőségi munkájának köszönhető, másrészt pedig a kreatív csapatnak, akik támogatják a munkájában. Gratulálok neki!!!  

Weboldal: ssamaryll.com
Facebook oldal: facebook/ssamaryll

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása