PandArte

Bicikliből asztali lámpa?!

2014. szeptember 17. - PandArte

PicMonkey Collageb.jpg

Olyat már láttam, hogy a bicikli különböző alkatrészeiből ékszereket, táskát, pénztárcát vagy éppen asztalt készítenek, de most megismertem egy olyan embert, akinek az a hobbija, hogy asztali lámpákká alakítja át ezeket a kétkerekű járműveket! 

Belső Péter kétgyerekes apuka, aki 2010-ben elköltözött a fővárosból, de továbbra is bicajjal jár vissza dolgozni. Egyáltalán nem szokványos módon, ehhez a művelethez ő tervezett és építtetett magának egy összecsukható kerékpárt bordás szíj hajtással. Az ott kimaradt alkatrészek (minden, ami a lánchajtáshoz kapcsolódik)  viszont piszkálták a fantáziáját, szerette volna újrahasznosítani azokat, így kezdett el kiegészítőket tervezni!

PicMonkey Collage_39.jpg

A felső képen látható az a bizonyos összecsukható bicikli, alul pedig az asztali lámpák, amiket Peti tervezett és szerelt is össze saját kezűleg! A képek utalnak arra is, hogy abszolút egyedi darabok elkészítéséről is lehet szó, akár több színben is. 

unnamed (4)_10.jpg

unnamed (5)_8.jpg

unnamed (2)_14.jpg

" Az alternatívák száma végtelen, csak az alkatrészek beszerzése szabhat határt " - mondja Peti, akinek a legnagyobb kihívás természetesen az alkatrészek összeszerelése. " Egy-egy technológiai problémát megoldani, kitalálni, hogy az egyes részek hogyan illeszthetőek úgy össze, hogy működjön és jól is nézzen ki. Ez az, ami igazán mozgat ". 

PicMonkey Collagep.jpgPicMonkey Collagem_1.jpg

Peti a jövőben természetesen szeretne másfajta biciklis design tárgyakat is készíteni, és ez addig biztosan így is marad, amíg ennyit jár két keréken:) Ha szeretnétek megismerni a munkáit, itt tudjátok követni , itt pedig a weboldalán megnézhetitek a kínálatot. 

unnamed (3)_14.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása