PandArte

Egyszerű és szép tavaszi dekorok házilag - VIDEÓ

2015. március 27. - PandArte

Tavasz, tavasz, tavasz! Imádom ezt az évszakot, napos, színes és illatos:) Ilyenkor a tulipán és a nárcisz beköltözik a lakásunkba, amíg csak lehet, a téli dekorelemeket pedig lecserélem vidám tavaszira. Ennek örömére most megmutatom hogyan lehet elkészíteni egy nagyon egyszerű nyuszis képet és egy hangulatos ajtódíszt. 

picmonkey_collage_38.jpg

A folyamatról készült egy nagyon jó kis videó is, amit a New Generation Solutions jóvoltából, de azért ide is leírom a hozzávalókat és a lépéseket. 

Nyuszis kép  

unnamed_4_3.jpg

Alapanyagok:

 - képkeret
- kétféle dekorpapír, vastagabb
- ragasztó, olló, vattadarab
- nyuszis sablon, ami letölthető az internetről

unnamed_6_3.jpg

 Elkészítés: 

Kivágjuk a nyuszisablont, majd az egyik dekorpapíron körberajzoljuk, és azt is kivágjuk.
A másik mintájú papírt pedig a képkeret méretére szabjuk.
Utána ráragasztjuk a kis vattadarabot a nyuszi fenekére, majd az egész nyuszi formát ráragasztjuk a dekorpapírra, végül pedig elhelyezzük a képkeretben.

 Tavaszi ajtódísz

 

unnamed_3_5.jpg

Alapanyagok: 

- szalmakoszorú alap
- fonal ( minimum 2 darab )
- tű, olló, ragasztó
- különböző dekorelemek

unnamed_8_2.jpg

unnamed_7_4.jpg

 Elkészítés:

 Először is tervezzük meg, hogy a kiválasztott színű fonalak milyen arányban borítják majd be a koszorúalapot.

Lehet a fele türkiz, a fele natúr, de negyedrészben is váltakozhatnak a színek, és persze az is működik, hogy egyszerre akár négy színnel is dolgozunk, és teljesen csíkos lesz az egész:)

Ha ez megvan, akkor kezdjük el jó szorosan feltekerni a fonalakat. Praktikus, ha a kezdőfonal végét nem odaragasztjuk, hanem csomót kötünk a végére és letűzzük. Ha színt szeretnénk váltani, egész egyszerűen csak szintén kötünk egy csomót a fonal végére, letűzzük,majd mellette ugyanígy elkezdjük a másik színt.

Viszonylag hosszadalmas folyamat, mire az egész koszorúalapot bevonod ezzel a technikával, de megéri, mert nagyon szép tavaszi ajtódísz alapot kapunk.

Ha elkészültünk, igazából már csak fel kell rá ragasztani ragasztópisztollyal a különböző dekorelemeket, ízlés szerint, végül pedig még egy akasztót kell kötni rá.

unnamed_2_5.jpg

Videó a Budapest With Us-al

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása