PandArte

Egyedülálló fotóstúdió Budapesten! - Igazi mesevilág hangulat

2015. november 02. - PandArte

Németh-Csikós Írisz és Németh Zoltán “szeretet képeket” készítenek, vagyis azokat a momentumokat örökítik meg, amik a legfontosabbak az életben. Ez jelenthet esküvői, páros, baba, portré vagy akár boudoir fotózást is. Itthon szerintem abszolút ők a vintage stílusú fotózások nagykövetei és példaképei, amivel 4 évvel korábban kezdtek el komolyabban foglalkozni ( Fénylabor - szeretet képek ).

rooms-paris-kandallo.jpg

Idén pedig egy itthon egyedülálló dolgot valósítottak meg! Létrehoztak egy olyan fotózási helyszínt, ami bárki számára bérelhető és semmiképpen sem mondható hagyományos stúdiónak. A Rooms -ban stílusosan berendezett szobákat találtok, amelyek mind-mind kifejezetten fotózáshoz, filmezéshez lettek kialakítva. Mindegyik szoba otthonos, világos, és persze különleges vintage, shabby chic és rusztikus bútorokkal, dekorációkkal van berendezve. Rózsaszín álom 260 nm-en!

11181397_923841611021704_8398158775850504401_n.jpg

rooms-fotozasi-helyszin-paris-nyar.jpg

rooms-nyari-dekoracio.jpg

A Rooms a Csepel Művek sajátos hangulatú utcáinak egyikében (Varrógépgyár u. 5.) található, ami repülőgép alkatrész gyárként látta meg sok-sok éve a napvilágot. Most új életre kelt, a gyártelepek ridegségébe bensőségességet, női eleganciát csempészve. Erről készítettem egy interjút Íriszékkel:)

11825668_913126092093256_404793279559938199_n.jpg

Mikor és miért fogalmazódott meg bennetek az ötlet egy ilyen fotóstúdió létrehozásával kapcsolatban?

Egyfajta kényszer és ismét csak a hiány vezetett idáig bennünket. Évek óta motoszkál a fejünkben a gondolat, de mostanra érett meg. A fotózási stílusunkból adódóan, hogyha rossz idő volt vagy éppen a fotósorozat jellege (pl.: boudoir fotózás) megkívánta, mindig olyan helyszínekre vágytak a hozzánk fordulók, amik tükrözik a szabadtéri sorozatainkat: világos, tele van finom, nőies dolgokkal vagy esetleg berendezhető benne egy enteriőr, szabadon körbe fotózható. Nos, ilyen bérelhető hely nem nagyon akadt.

Mindig is úgy gondolkodtunk, hogy, ami nincs, de vágyunk rá, azt meg kell teremteni magunknak, különösen, hogyha jól látszik, másnak is van rá igénye. Nem titok, hogy egyre nehezebben tudtunk eleget tenni a fent említett kívánságoknak, egyszerűen meguntuk a kompromisszumokat és az olykor kudarcba fulladó keresgélést.

Mi volt a célotok vele?

Egy olyan fotózási helyszín (nem stúdió és ezt fontos leszögezni, bár nekünk is egyszerűbb így hívni a Rooms-t) megteremtése, ami nem csupán egy hely, ami kifejezetten fotózásra készült, hanem ennél is több: inspiráló, kedvünk szerint formálható, meg nem unható, otthonszerű, nélkülözi a sterilitást és a kötöttségeket, ugyanott kész dolgokat ad a kezünkbe, amiket kedvünk szerint alkalmazhatunk.

Kiknek készült ez a hely?

Mindenkinek, aki szereti ezt a stílust. Aki szeret szabadon fotózni beltéren is. Nem sajátítottuk ki magunknak, bárki jöhet, bármilyen fotóssal. Az építés során elsősorban portré, divat, boudoir, és párfotózásokban gondolkodtunk és ezekre szeretnénk a jövőben is koncentrálni.

12003991_928618613877337_1696295477132555515_n.jpg

11760064_903569273048938_3167716003703948459_n.jpg

viragfal-rooms-berelheto-studio.jpgRengeteg munkátok van ebben a helyben! Milyen nehézségekkel találtátok szembe magatokat a kialakítás során?

Igyekszünk ezeket magunkban tartani, és csak a barátainknak panaszkodni. :) Nyilván abból adódóan, hogy a Rooms egy nagyon régi, ipari épületben kapott otthont, rengeteg meglepetés ért minket a felújítás során, hiszen egy átalakítás sem akadálymentes, hát még egy ekkora és ilyen helyé! Szerencsétlenül elhúzódott a szerződéskötés is, így aztán az esküvői szezon kezdésével egy időben indult a Rooms-projekt, ami napi akár 18 órás munkát jelentett számunkra megállás nélkül. Nem szerettük volna azonban másra bízni a berendezést (hiszen egy fotós másképpen gondolkodik, mint egy dekoratőr vagy egy lakberendező, egy fotózási helyszínnél pedig ez nem mindegy). Sok festési, barkácsolási feladatot is megtartottunk magunknak, ennek inkább anyagi okai voltak. Így utólag a folyosó plafonjának kitapétázásáért például bármennyit hajlandó lennék fizetni, csak ne nekünk kelljen megcsinálni:)

Annyit megtanultunk, hogy jobb előre gondolkodni és inkább 10-szer átgondolni valamit, mint menet közben szembesülni azzal, hogy ez így nem lesz jó. Legyen ennyi elég a nehézségekből.

Ami szerintem még sokakat érdekel, hogy honnan szereztetek és szereztek be folyamatosan ilyen sok vintage hangulatú kiegészítőt?:)

Szó szerint mindenhonnan, Magyarország és a világ számos pontjáról. Bár itthon virágkorát éli éppen a vintage lakberendezés, jó ár-értékű dolgokat találni kő kemény feladat. Azt látom, hogy még mindig sokkal nagyobb és kedvezőbb a választék külföldön.

Sajnos piacozni nincs időnk, ami nagy szívfájdalmam, de az interneten keresztül is sok antik forrásra rátaláltam. Aminek pedig örültem, végre adódott egy remek alkalom, hogy vásároljak azoktól a hazai kézművesektől, akiknek addig csak nyomon követtem a munkáit. Mindig ki is írom ezeknek a holmiknak a lelőhelyét a facebook oldalunkra, hiszen ezek éppen olyan kincsek, mint a régi, lélekkel átitatott tárgyak.

lebain-rooms-photoplace-1.jpg

rooms-berelheto-studio.jpg

rooms-berelheto-studio-lebain.jpg

Pontosan hogyan is néz ki a Rooms, hány szobából áll, milyen hangulatokkal? 

Összesen 260 m2 területen helyezkedik el, három különböző fotózási teret alakítottunk ki.

A 110 m2-es, 6 méter belmagasságú, hagymaszerkezetű Csarnok időről-időre új berendezést kap. Ezt az átváltozást kiemelten fontosnak tartjuk, hiszen így sosem lehet megunni, mindig tartogat valami újat a Rooms. Nemrég fejeztük be a téli enteriőrt, egy mesebeli, shabby chic télikertet álmodtunk meg központi elemként, amit számos más téli-karácsonyi hangulatú „sziget vesz körül. Az egyik kedvenc részem itt az óriási, rusztikus asztal, ami felett hópihék lengedeznek.

Az új téli enteriőrök

rooms-fotozasi-helyszin.jpg

rooms-vintage-fotozasi-helyszin.jpg

rooms-teli-fotozasi-helyszin.jpg

A 23 m2-es szobánkat a francia elegancia és Párizs ihlette. Így vált egy kifinomult nappalivá. Kandallóval, óriási tükörrel, kanapéval, hófehér parkettával.

rooms-paris-kandallo.jpg

rooms-fotozasi-helyszin-paris.jpg

A harmadik szoba, a Le Bain, központi eleme a már korábban látható lábas kád. Kicsit angolosan, kicsit Provance báját idézve sok-sok levendulával, türkiz színnel álmodtuk meg ezt a helyiséget. Itt lelt otthonra a kedvenc, fiókos szekrényünk is, ami egy igazán különleges és kedvelt bútora a mi fotózási helyszínünknek.

Ezek mellett a meglehetősen nagy folyosó rész is használható, és persze telis-tele van kiegészítőkkel. Ha valakinek megtetszik valami, átrendezheti kicsit a kész enteriőröket az itt található tárgyakkal, így a Rooms személyre szabható.

rooms-vintage-fotozasi-helyszin-tel_1.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása