PandArte

Sorra nyeri a díjakat a magyar fejlesztésű orrszívó!

2015. november 09. - PandArte

Idén újabb design díjjal jutalmazták a hazai fejlesztésű gyerekorrszívót, a Nosiboo-t. A Nosiboo orrszívó termékcsalád ezúttal a German Design Award-ot, azaz a német design tanács legrangosabb elismerését nyerte el. A pécsi mérnökapukák ötlete alapján fejlesztett és gyártott termék nemzetközi sikerét a 2014-ben elhozott Red Dot Design díj alapozta meg, amit a design szakma Oscar díjaként szokás emlegetni.

av4w5761_1.jpg

Mi is a Nosiboo?

Két pécsi apuka, Streitmann Walter és Mátrabérci Zsolt nem elégedtek meg a gyerekeknek készült orrszívó termékek minőségével, így kifejlesztették a Nosiboo-t. A Co&Co Designcommunication csapatának segítségével egy gyermekbarát és egészségügyi elvárásoknak is megfelelő, prémium minőségű orrszívót álmodtak meg.

“ Apaként mindent megteszek azért, hogy kisfiam a lehető legkevesebbet kapjon antibiotikumot, vagy gyógyszeres hatóanyagú orrspray-ket. A készülék többszörös nemzetközi sikere megerősít abban, hogy a helyes út a megelőzésé, és nem a gyógyszereké ” - meséli Zsolt. 

our-story_01_jpg-1024x447.jpg

nosiboo_av4w8224.jpg

A Nosiboo szívóereje a csecsemőkortól kisgyermekkorig optimálisan állítható, maximuma az egészségügyileg megengedett legerősebb érték. A szabadalmaztatott Colibri szipka higiénikusan tisztítható, BPA-mentes, rugalmas kialakítása nem okoz orrnyálkahártya-irritációt. Az orrszívás eddig sokszor küzdelem volt a különböző, a piacon eddig árusított eszközökkel, de ezen változtat a Nosiboo – végre megszerettethetjük gyermekeinkkel az orrszívást!

Míg az orvosi háttér garancia volt arra, hogy az eszköz egészségügyileg maradéktalanul meg fog felelni, addig a formatervezők és a szakmérnökök arról gondoskodtak, hogy a végeredmény játékos, ugyanakkor ergonómikus is legyen. A Nosiboo-t a gyerekek kedves, mackó formája és vidám színei miatt, a design rajongói pedig friss és letisztult stílusa miatt zárják majd a szívükbe.

nosiboo.jpg

“ A German Design díj esetében a zsűri a jó design mellett a termék általános minőségét, az innovációt, és a funkcionális működést díjazta. Nagyon fontos ez a díj, hiszen a szülők számára is igazolja, hogy gyermekük egészségét nyugodtan rábízhatják a Nosiboo-ra ” - mondta Walter. 

A German Design Award sem kisebb elismerés a tavalyi Red Dot Design díjnál, hiszen a világ egyik legismertebb designversenyéről van szó, amit a szakmai körökön kívül is nagyra tartanak. A nyerteseket a zsűri évről évre a legszigorúbb követelmények alapján választja ki: az egyedülálló nevezési folyamatnak köszönhetően a termékek csak akkor kapnak részvételi meghívást, ha design tekintetében kiemelkedőek. Hatalmas büszkeség, hogy 2015-ben ezt a díjat egy olyan magyar brand, a Nosiboo hozta el, aminél nemcsak a termék gyártása, de fejlesztései is hazai, és nem pedig külföldi cég számára végzett bérgyártásról van szó.

12066017_745034198935709_4670982301857056794_n.jpg

12118869_745067442265718_2398300576906585232_n.png

A márka sikerét és népszerűségét bizonyítja az is, hogy a Nosiboo termékek már 15 európai országban kaphatóak. A különleges műszaki megoldásokat, valamint a formatervet nemzetközi szabadalmak és orvostechnikai eszköz minősítés védi. De persze a cég itt nem áll meg, a Nosiboo célja, hogy nemzetközileg elismert baba-mama márkává váljon. Ezen az úton a következő nagy lépés, hogy 2016-ban a Nosiboo termékek megjelennek a USA piacán is.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása