PandArte

Sokszínű horgolt ékszerek

2015. november 29. - PandArte

Vig Orsolya ékszerei nem csupán tárgyak vagy egyszerű kiegészítők, megjelenik bennük az alkotói hangulat, a női sokszínűség és változékonyság is. Egyedi horgolt ékszerei között romantikus, vintage, modern, elegáns és merészebb stílusú darabokra is bukkanhatunk! Szuper ajándékötlet Karácsonyra :)

picmonkey_collage_40.jpg

Orsi a mester diplomáját múzeumi örökségi gyűjtemény szervező szakirányon szerezte meg, és bár a szakmája elsajátításának minden pillanatát élvezte, a korábban még hobbiként elkezdett ékszerkészítés és tervezés vált a tanulmányai befejezése után a hivatásává.

A horgolás szeretetét nagymamájának köszönheti, az ő segítségével tanulta meg az alapokat. Kezdetben gyakorlásképp virágok, táskák, apró terítők születtek, azonban a kevés szabadságot adó leszámolható minták alapján történő horgolás nem elégítette ki alkotói vágyait.

" Úgy éreztem sokkal több lehetőség van a technika, az anyag és a horgolótű hármasában. A gömb forma szeretete korábban már felszínre került, akkor még gyöngyből és gyönggyel borított bogyók születtek, azonban a gyöngyfűzést nem éreztem igazán a magaménak, így merült fel bennem: miért ne próbáljam meg a horgolt bogyókat? Így kezdtek szépen lassan gömbökké formálódni - az akkor még nem selyemszálak, megtalálva helyüket egy-egy ékszer alkotóelemeként. A hosszú évek alatt szerzett gyakorlatnak köszönhetően váltak egyre szabályosabbá, pontosabban kivitelezetté a bogyók, így bújtattam a sokak által tradicionálisnak tartott technikát modernebb köntösbe, megteremtve ezzel saját stílusomat, és a vigArt-ot. "

picmonkey_collage1_13.jpg

Milyen kollekcióid jelentek meg eddig és azokra mi volt a jellemző?

Alapvetően igyekszem többféle stílusban alkotni, hogy ékszereim között a különböző lelkületű és korosztályú hölgyek is találjanak számukra tetszőt. A szivárvány minden színében pompázó bogyókhoz különféle minőségi alapanyagokat társítva születnek meg a változatosabbnál változatosabb darabok. Talán ily módon, stílus szerint lehetne kollekciókba sorolni őket.

A romantikusabb ékszereket kedvelőknek a púderesebb, pasztellesebb, ásványokkal és édesvízi kagylókkal kombinált darabokat ajánlanám, de születtek ezüst színű tüskékkel kombinált, vagányabb, feltűnőbb darabok is, amelyek a „Spike collection” nevet viselik. Szintén hangsúlyos statement nyakláncok az általam „Monumentalnak” elnevezett rövid fazonú, selyemzsinóros, selyembogyós darabok.

picmonkey_collage3_7.jpg

01012e59-03db-43cb-ae0d-361d3adaa35f.jpg

Romantikus ékszerek

picmonkey_collage2_6.jpg

Momumental és Spike kollekciós nyakláncok

Persze nem maradhatnak ki a nagy sikert arató, és most különösen trendi bojtos nyakláncok és fülbevalók sem, amik az idei téli időszakban ünnepi díszbe öltöztek, hiszen a selyemcérna mellé egy fémesen csillogó vékonyabb fonalat társítottam, illetve apró csillám szemcsés bojtokat használtam.

picmonkey_collage4_6.jpg

Bojtos ékszerek

Mit lehet tudni a legújabb kollekciódról?

Az új „Pipe” kollekció fő alkotóelemei a különféle színekben pompázó textillel bevont csövek. Kezdetben csepp alakúra hajlítva fülbevalók születtek, persze a már-már védjegyemnek tekinthető selyembogyókkal kombinálva. Az őszi-téli kollekció elemeiként a fülbevalók letisztult fazonú nyakláncokkal és három soros, hangsúlyos karkötőkkel egészültek ki. Tovább gondolva az alap koncepciót, a nyakláncok a sokak által szeretett ásványokkal, korallokkal egészültek ki. A téli időszak nagy kedvence a szürke selymes, howlit elnevezésű , ásvánnyal kombinált és szürke textillel bevont csőből álló, havas tájat idéző nyaklánc.
69067288-0106-419d-b417-7addcc697e60.jpg

dc2e14eb-3616-419e-9b7c-43083fae225f.jpg

15c0dd64-395c-4179-8b0d-80a88183fb7e.jpgSzerinted mitől egyediek az ékszereid? 

Az ékszereim fő alkotóeleme a selyemcérnából gondosan, szabályosan horgolt bogyó, melyek valamilyen formában minden ékszeremben megjelennek. Nagy hangsúlyt fektetek a minőségre, mind a cérna esetében, mind pedig a pontos kivitelezést illetően.Talán egy mondatban megfogalmazva, a selyem, a bogyó, a lehető legprecízebb kivitelezés és a szívvel-lélekkel való alkotás adja együttesen a vigArt ékszerek egyediségét.

A visszajelzések és saját tapasztalataim alapján egy-egy darab magabiztosságot kölcsönöz, hiszen nincs is jobb érzés annál, mint tudni, hogy az az adott napra választott ékszerből, amit viselek csak egyetlen vagy néhány darab van az egész világon. Az ékszer és az általa generált örömteli hangulat és magabiztosság által pedig az egyéniséged is sugárzóan hat a „nagyvilágra”.

picmonkey_collage6.jpg

Kedvenceim a Karácsonyi ékszerek

 
Idén személyesen még az egri bevásárlóközpontban találkozhattok Orsi ékszereivel, egy maratoni, nov. 27. és dec. 24. közötti karácsonyi vásáron, dec. 4-5-6.-án pedig Budapesten, az Iparművészeti Múzeum által szervezett vásáron ismerhetitek meg őt és a kiegészítőit. 

" Az adventi időszak az ünnepekre való készülődésről és az ajándékozásról szól. Ebből a megfontolásból készültem én is idén egy meglepetéssel a vásárlóimnak. 6000 Ft feletti vásárlás esetén egy egyedi grafikával ellátott, stilizált női alakot és persze vigArt nyakláncot ábrázoló női zsebtükröt adok ajándékba. "

picmonkey_collage7.jpg

vigartekszer.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása