PandArte

Gasztro élményterasz Csopakon - Télen az igazi!

2016. január 10. - PandArte

Ha igazán lélekmelengető élményre vágytok télen, akkor irány Csopak! Na persze nem fürdeni, de ha szerencsénk van, napozni már lehet egy kicsit a balatoni vidék egyik leghangulatosabb teraszán:) Ha pedig már feltöltött minket a friss levegő és D - Vitamin kombó, csak egy ajtónyitás választ el minket a MÁRGA Bisztró finomságaitól.

picmonkey_collage_47.jpg

Tavaly tavasszal már sokat hallottam erről az új helyről, de nagyon örülök, hogy mi inkább télen jutottunk el ide, így elkerültük a májustól őszig tartó szezont. Ezen a napsütéses decemberi napon pedig szabadon fedezhettük fel a mesés tájat és ínycsiklandozó ízeket. A téli nyitva tartásnak köszönhetően ezt Ti is megtehetitek:)

img_8887.JPG

img_8886.JPG

img_8306.JPG

Sok borkedvelő egyébként már ismerheti a híres Szent Donát pincészet pazar birtokát, ahol eddig is üzemeltettek éttermet, de tavaly egy teljesen irányvonal indult be ezen a vidéken. 

" Az étterem vezetése és az új irányvonal kialakítása Deli János nevéhez fűződik, aki a budapesti Mák Bisztróból igazolt át. János egyebek között dolgozott Heston Blumenthal egyik angliai éttermében is. A Mákhoz hasonlóan a Márgában is a lazaság és a profizmus jegyeit kívánja elültetni, amihez most egy igazán lélegzetelállító teret kapott. A séf nem más, mint Endrédi Zoltán, aki korábban a veszprémi Chiantiban főzött. Hozzájuk csatlakozott még Harmath Csaba gasztronómus is, az ember, aki minden jóban benne van, ami gasztronómiával kapcsolatos. " - MNO.hu

1234099_1685134671699980_4764473603287884465_n.jpg

A MÁRGA csapata

Az étlapra, amiért sok budapesti is felkeresi a helyet, újhullámos magyaros ételek kerültek. Mi az aktuális kínálatból ezeket választottuk, és hát azt kell mondjam, nem nagyon nyúltunk mellé:)

FÁCÁNERŐLEVES HÚSOS DERELYÉVEL, FOGAS BAKONYI MÓDRA TARHONYÁVAL, KACSAMELL FRANCIA RAKOTT BURGONYÁVAL, LECSÓPÜRÉVEL, MÁKOSGUBA

img_8895.JPG

img_8897.JPG

img_8309.JPG

img_8308.JPG

img_8310.JPG

img_8894.JPG

Tényleg varázslatos délután volt, és elképesztően feltöltődtünk ettől az élménytől! A MÁRGA bisztró legközelebb egyébként február 4-től lesz nyitva, a Facebook oldalukon mindig láthatjátok az aktualitásokat. Különböző gasztro programokat is szoktak itt tartani, a legújabb például február 13-án lesz az " Olaszrizling szerintünk ", amikor is a Szent Donát Pince és a Jásdi Borterasz kóstolóhelyiségeiben ismét felvonul az ország olaszrizlinges színe-java, közel 30 borászat mintegy 60 tételét kínálják majd. 

picmonkey_collage1_15.jpg

img_8298.JPG

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása