PandArte

Sütemények művészi köntösben!

2016. május 15. - PandArte

Nemrég egy nagyon különleges süti történetét ismerhettem meg! A Sonja Adler magyar desszertek nem csak ízvilágukban és állagukban különböznek teljesen egy megszokott süteménytől, hanem küldetéstudatukban is:) Igazi ínyencségek, elegáns, művészi köntösben!

_dsc7257_1.jpg

A likőrben áztatott süti története

István Rita ötletgazda édesanyja az ő kislány korában sokat emlegetett egy áztatott, kuglófszerű süteményt, amit gyakran evett a Gerbaudban, de a nevére már emlékezett. Egyik közös utazásuk során Rita felfigyelt egy nagyon felejthető megvalósításra, a sütemény mégis rabul ejtette, fürkészni kezdte a világban, van-e még máshol hasonló, majd saját maga is kísérletezni kezdett. Voltak vele sikerei, de az élet akkor úgy hozta, hogy más munkák kerültek előtérbe. 

_dsc7287.jpg

_dsc7370.jpg

Három évvel ezelőtt,  25  év után, újra elkezdett foglalkozni a süteménnyel. Jó másfél évig tartott, míg újragondolta, átdolgozta, korszerűbb alapanyagokkal váltotta ki a régieket, védjegy kutatást végeztetett majd védjegyoltalmat kért rá. Felvette a kapcsolatot a francia Cointreau céggel, aki évente négy alkalommal hív össze egy kóstoló bizottságot és végig kóstolja a világból érkezett termékeket. A Cointreau  elfogadta a receptúrát és engedélyezte a logóhasználatot. Mára egy hígabb, kevésbé édes, markánsabb Cointreau vagy Limoncello Intenso ízű desszertet sikerült létre hozni, mint huszonöt évvel ezelőtt.

13177817_524616937721885_1587273743800715787_n.jpg

img_1908.JPG

Válogatott alapanyagok

A Sonja Adler sütemények nagy gonddal összeválogatott alapanyagokból : frissen őrölt  teljes kiőrlésű és fehér tönkölybúza, himalájai só, agavé szirup, kókuszcukor, Pi-víz, fruktóz és glükóz felhasználásával, kézzel készülnek, kizárólag felnőttek részére. A Cointreau és Limoncello Intenso koncentrátumok egyenesen Franciaországból érkezik.

Művészi sütemények, vagyis gasztroesztétika

Ezek a desszertek műtárgyakká emelkednek Szàsz Károly üvegművész, a porcelánok megmentője kezeiben. Az egyedi süteményszobrokban megjelenő anyagok újrahasznosított és újrahasznált antik porcelán, üveg és gránit. A gasztronómia és az iparművészet társításával így létrejövő gasztroesztétika, a "kóstolható" műalkotások világa. A szobrokban lévő sütemények kikanalazhatók és utántölthetőek. Egy elegáns teríték remek kiegészítői:)

_dsc7263.jpg

picmonkey_collage1_20.jpg

_dsc7266.jpg

Adományozás

A Sonja Adler sütemények szociális érzékenységről is tanúbizonyságot tesznek. A vevők minden termék megvásárlásával hozzájárulnak a Csemete Alapítvány által felkarolt, szociális otthonokban élő, halmozottan sérült gyermekek és fiatalok életminőségének javításához!

Hogyan fogyaszd? 

A bemutatón mi egy mini workshop keretén belül különböző kelyheket készíthettünk ezekkel a sütikkel. Magában is nagyon finomak, de ha szeretnénk egy kicsit lágyítani az alkoholos ízvilágon, nagyon jól passzol hozzá a fagyi, a tejszínhab, a mascarpone krém, és a különböző gyümölcsök:) Nekem egyébként a kettő közül a narancslikőrös ízlett jobban!

_dsc7422.jpg

13178010_527435587440020_5482241251999193649_n_1.jpg

www.sonjaadler.com

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása