PandArte

Családi kalandok a Tiszánál!

2016. június 09. - PandArte

Legutóbbi kiruccanásunk tavaly a Tisza - tónál annyira jól sikerült, hogy rá kilenc hónapra megszületett Ármin:) Idén már szerettük volna megmutatni neki is ezt a varázslatos helyet, kíváncsi voltam, hogy milyen érzés lesz az első családi kis nyaralásunk. Szuper harmonikus élmény volt és igazi feltöltődés!

img_2401.png

Imádom a természetet, és már a kezdetektől sokat viszem a kisfiamat is olyan helyekre, ahol a lehető legközelebb lehetünk hozzá. A Tisza - tó tavaly hatalmas élmény volt, igazi vadregényes táj, sok izgalmas kalanddal. Idén is a Balneum Hotelben szálltunk meg, a környék legszebb és leghangulatosabb komplexumában, amit most mint Anyuka is teszteltem:)

13970n.jpg

dsc3252-1.jpg

Mi most a tóra néző családi szobát választottuk, naná, hogy a kilátás miatt, de a kényelem szempontjából is fontos volt, hogy legyen két tere a szobának, ami ajtóval zárható ( az egyikünk tudjon pihenni, ha esetleg a másikunk éjszakázik a gyerekkel ). Olyan nagy volt, hogy még a babakocsit is tologathattuk benne, ami azért volt nagy szám nálunk, mert most váltottunk át a mózesről sport ülésre:) Egyébként különálló apartmanházakat is találtok itt, amikbe több család is elfér!

img_2564.JPG

Megérkeztünk:) Kilátás az egyik teraszról 

A szobába már egyből bekészítették a kiságyat, de mint megtudtam egy csomó hasznos dolgot lehet még igényelni a recepción, amivel megkönnyítik a dolgunkat. Szúnyoghálós - esővédős babakocsi, cumisüveg sterilizáló, légzésfigyelő, fellépő a mosdókhoz fürdető kád vízhőmérővel, gyermekágynemű...stb. Nekem ez a felkészültség, hogy a legkisebbekre is ennyire figyelnek, nagyon szimpatikus volt. 

Másnap csodás időnk volt, úgyhogy végre kihasználtuk a lehetőséget és fürödtünk meg napoztunk kicsit. Az alapszín felvétele kötelező, persze csak nekünk, Ármin a medence partján az árnyékban mókázott, vagy a babakocsiban szunyókált. 

img_2565.JPG

img_2573.JPG

picmonkey_collage_75.jpg

Bár még nem terveztem, hogy meg is úsztatjuk, de imád fürdeni és meleg is volt, Apukája pedig nagyon lelkes úszó oktató, így kipróbáltuk a belső medencét, ami kb. 35 fokos volt, teljesen ideális hőmérsékletű. Igazából ez nem gyerekmedence, de babaúszást is szoktak itt tartani, úgyhogy bátrak voltunk, szerette is nagyon:) Persze a szokásos 15-20 percig élvezte a leginkább:)

Aztán megnéztük MóKaland-et, ami igazából már a nagyobb gyerekek játszóháza, de hát kíváncsi voltam, hogy Ármin mit szól a sok színes játékhoz és a mesefigurás falfestéshez. A gyerekek itt társasozhatnak, mozizhatnak, csocsózhatnak, meg persze egy csomó játékkal órákig játszhatnak. Vannak egyébként animátorok is, akik különböző szabadtéri vízi és szárazföldi kalandokkal és kézműves foglalkozásokkal várják a kicsiket...így a szülők egy kicsit tényleg kikapcsolódhatnak!

img_2572.JPG

picmonkey_collage2_10.jpg

A következő napon pont ideális idő volt a sétára...idén még nem vállaltuk be a motorcsónakozást, úgyhogy elkezdtük körbejárni a tavat. Talán ez esett a legjobban! Lelkileg nagyon feltöltött hogy sütött a nap, kicsit fújt a szél, mesés volt a táj, Ármin békésen szuszogott rajtam, és jókat beszélgettünk Ricsivel. Egyébként elképesztő, hogy egy ilyen három napos kiruccanás milyen sokat tud számítani...szépen feltöltötte az energiaszintemet, amit a gyerek naponta lenulláz itthon:) 

img_2568.JPG

img_2570.JPG

img_2569.JPG

Ha ennél persze aktívabb programokra is vágytok, pláne a nagyobb gyerekekkel, akkor a Balneummal szemközti szigeten megtaláljátok a Kalandszigeteeeet! Simán át lehet csónakázni, aztán akadálypályázni, kúszni, csúszni, mászni...stb. A hangulatát ebben a videóban át is vehetitek:)

Ha pedig szeretnétek akár egy hetet is eltölteni ezen a vidéken,
ennyi napra is van programlehetőség bőven:) 

- Tematikus csónaktúrák, vezetőkkel ( pl: madarászos, virágnézős )
- Tisza - tavi interaktív Ökocentrum 
- Tanösvény séták
- Bőrmíves alkotóház
-  Lovaskocsikázás. lovaglás
- Bicajozás, horgászás
- EXTRA élmény kétéltűvel a tavon!
- D-Rex Dinopark
- Hortobágyi Lovasnapok július 8-10-ig

Szóval tényleg zseniális a vidék és a benne rejlő lehetőségek, így ha a Balatonon kívül szeretnétek még vízközelben lenni nyáron Magyarországon, szerintem itt megtaláljátok az elképzeléseiteket, ráadásul ár érték arányban is megéri errefelé kalandozni!

13327485_1067812696624525_2518563411175573146_n.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása