PandArte

Természetes kozmetikumok, a fehér fűz erejével!

2016. november 03. - PandArte

Nemrég egy nagyon szép krémet emeltem le az egyik DM polcáról. Megtetszett a letisztult külleme és titokzatos, francia csengésű neve, Saulé Blanc. Nagyon meglepődtem, amikor kiderült, hogy egy magyar kozmetikumról van szó, ráadásul olyanról, ami teljesen természetes, vegán és tényleg mentes mindenféle káros anyagtól!

A webshopjukban átnéztem, hogy milyen termékek vannak ebből a kozmetikum családból, és kiválasztottam azokat, amikre most szükségem van. Egy tisztító folyékony szappant, ami a sminket is eltávolítja és egy szemkörnyék ápolót, ami jó hatással van a karikáimra milyen jó lenne, ha a kisfiamra is hatna:)

picmonkey_collage_94.jpg

Teszteltem!

Örömmel mesélem el nektek a tapasztalataimat ezekről a termékekről, mert tényleg jók! Ráadásul pénztárcabarátok is szerintem, pláne úgy, hogy milyen sok és természetes hatóanyag van bennük!

A mélytisztító folyékony szappan nagyon kellemes állagú és illatú, selymes és kicsit habzik. Szépen eltávolítja a sminket is, és jólesően megtisztítja az arcomat, a T ponton pedig a zsírosabb felületeket. Nem szárítja a bőrömet! A szemkörnyék ápolóba pedig első használat után beleszerettem:) Nagyon kevés kell belőle, szépen el lehet kenni a finom zselés krémet az ujjhegyekkel, elsőre hűsítő érzés, utána pedig vérpezsdítő, kicsit meleg. Erre most nagy szükségem volt, mert a kisfiam éjszakázásai miatt elég ramaty állapotban van az egyébként is karikákra hajlamos szemkörnyékem. De ez a krém már az első használat után frissített, élénkebb lett tőle a tekintetem is, nem olyan bágyadt és fáradt. Szóval, csak ajánlani tudom nektek ezeket a kozmetikumokat, olyan jó élmény volt, és jó érzés, hogy semmi káros anyag nem éri az arcomat és a testemet! Ha elsőre nem is mertek nagyban belevágni, lehet termékmintákat rendelni. 

fresh-eye-cream-940.jpg

unnamed_30.jpg

Ki áll a márka mögött?

Kíváncsi lettem ki áll a Saulé Blanc mögött, mert nagyon megtetszett az a filozófia, hogy hatékony lehet a bőr ápolása anélkül is, hogy lenne a krémekben bármilyen szintetikus és káros anyag. Oldalukról és blogjukról kiderült, hogy Szittner Adrienn, egy kétgyermekes, vállalkozó anyuka az, aki megálmodta ezt a világot.

A természetes szépségápolás, a természet szeretete, mindig közel állt hozzá, ezért szeretett volna egy olyan termékcsaládot, melyek a természetes, de ugyanakkor magas koncentrációjú hatóanyagok felhasználása mellett az igényes, prémium termékeket kedvelő vevőket célozzák meg. Adri számára az is fontos volt, hogy a méltán világhírű magyar termálvizet is használják, mely által selymesek, kellemesek és nagyon modernek a termékeik.

A termékfejlesztés egyébként több évig eltartott, hiszen nagyon komoly előírásoknak kell megfelelni. Az összetevők akár 93-97%-a természetes gazdálkodásból származnak, 100%-ban vegán termékek, és mentesek mindenféle kőolajszármazéktól (parabén, szilikon, ftalát... stb). Minden termékük dermatológiailag vagy szemorvos által tesztelt, valamint nappali krémük 15 faktoros fényvédőt is tartalmaz. Hogy milyen természetes hatóanyagokat tartalmaznak ezek a kozmetikumok, azt itt találjátok. 

14523202_1673387112978651_485736703588869563_n.jpg

3in1-micellar-water-940.jpg

Mini kozmetikai lexikon, hogy tudjuk mit jelentenek a különböző származékok 
Ezeket a Saulé Blanc termékek nem tartalmazzák!

0% parabén és ftalátok: A parabének kozmetikumokban elterjedt tartósítószerek. Ismert, hogy több parabén károsítja az emberi hormonrendszert, sőt rákkockázatukról is megjelentek tanulmányok, ezért több európai ország kezdeményezte a tilalmukat, illetve több világméretű gyártó a kivonásuk mellett döntött. A egyes parabének olyan erőteljesen avatkozhat be az emberi hormonrendszerbe, hogy például lányoknak előrébb hozza a nemi érettségét. A parabének ösztrogén szerűen hatnak, így a nőket és a fejlődő gyermeket veszélyeztetik.

Az egyik legelterjedtebb az emberi hormonrendszert károsító mesterséges anyagok a ftalátok Bár az Európában előállított ftalátok több mint 90%-át PVC lágyítószerként kerül felhasználásra, egyes ftalátok, döntően a dietil-ftalát – DEP kozmetikai adalékként is elterjedt. Számos ftalátról bizonyosodott be, hogy károsítja az emberek szaporodási képességeit és hormonrendszerét, így hozzájárulhat például a mellrák kialakulásához. A kozmetikumokban leggyakrabban használt DEP-et még nem korlátozták, ám több kutatás is alátámasztja hormonrendszert károsító hatását és állatkísérletekben fejlődési rendellenességet okozott.

0% ásványi olajok: némi pórus eltömítő hatásuk is van, így kombinált és zsíros bőrűeknek jobb kerülni.  Dr. Rózsa Sándor a Testápoló Kislexikonban az ásványi olajat a nem ajánlott összetevők közé sorolja, mert szerinte "megmarad a bőr felszínén, nem szívódik föl, akadályozza a bőr lélegzését".

0% SLS (Sodium Lauryl Sulfate): autómosószerekben, garázspadló tisztítókban és motor zsíroldókban használják - valamint a termékek 90%-ban mint hab. Az SLS-nek és ALS-nek kitett állatokon tapasztaltak szemkárosodást, központi idegrendszer károsodást, depressziót, nehézlégzést, hasmenést, komoly bőrirritációt és még halált is. Gyorsan felszívódhat a szemből, az agyvelőből, a szívből, és a májból, és ott elraktározódhat, ami hosszú távú károsodáshoz vezethet. Késleltetheti a gyógyulási folyamatot, felnőtteknél szürke hályogot okozhat. 

0% parafin: kőolajszármazék

0% petrolatum: petróleum bázisú szintetikus zsír, amelyet az iparban kenőanyagként használnak. Kőolaj származék. A petrolatum valamennyi károsodást előidéző tulajdonsága megegyezik az ásványolajnál említettekkel

0% DEA: színtelen vagy kristályos alkohol, amit oldószerekhez, tisztítószerekhez és emulgátorokhoz használnak fel. Testápolók is tartalmaznak DEA-t, mert puhává teszi a bőrt. Ezen kívül más bőrápoló termékekben is találkozhatunk vele hidratáló hatása miatt. Abban az esetben, ha a DEA nitrátokkal együtt kerül feldolgozásra, egymással reakcióba lépve rákkeltő anyag keletkezik. Bár korábbi tanulmányokban a DEA-t nem sorolták a rákkeltő anyagok közé, napjainkban egyre több kutató vélekedik úgy, hogy a DEA nitrátokkal való egyesül nélkül is rákot okozhat. Bőr- és nyálkahártya izgató hatását is meg kell említeni.

0% mesterséges színezék: A szintetikus színezékek közül kivétel nélkül mindegyik káros.

0% GMO: generikailag módosított összetevőket, alapanyagokat nem tartalmaz (Nem hormonkezelt növényekből származnak és ilyen növények származékait sem tartalmazzák)

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása