PandArte

Szuper jógaközpont Budán!

2017. január 08. - PandArte

A jóga segít a test, a lélek és az elme egységbe terelésében! Testtudatossá, kitartóvá, rugalmassá tesz, miközben a lelkünk és a gondolkodásunk is formálódik. Most mutatok nektek egy jóga központot, ahol ti magatok is megtapasztalhatjátok, milyen hatással tud lenni az életetekre ez a fajta mozgásforma!

picmonkey_collage_106.jpg

Zsóvár Krisztina a YogaArt Műhely megálmodója, és az egyik jógaoktatója. A jóga szerves részévé vált az életének, ami által egyre nyitottabbá és harmonikusabbá vált. Ezt szerette volna a mindennapokba átültetni, és más emberekkel is megtapasztaltatni. Így került a jógaoktatás az életébe, ami később egy saját műhely megteremtéséhez is vezetett.

13620143_295272614151652_8266547849076385424_n.jpg

14089233_319870928358487_8211283110035810208_n.jpg

" A YogaArt Műhely megnyitásával egy álom valósult meg, amely kiteljesedésében már nem egyedül tevékenykedem. Egy barátra, segítő társra leltem Réka személyében, és együtt dolgozunk tovább egyazon célért: széles körben megismertetni, elérhetővé tenni a jógát. Tovább adni, amit mi megtapasztaltunk. Én hatha, valamint csípőnyitó órákat tartok. A pózok javítása, helyes felvétele fókuszban vannak az óráimon. Amire figyelek, hogy mindenki lépje át a komfortzónáját, mindig csak egy lépéssel. Az alapoktól építkezünk, hogy mindenkinek sikerélménye legyen, és a saját ütemében fejlődjön. "

img_6887_1.JPG

Kriszta Fél halkirály pózban Ardha Matsyendrasana)

Erősíti és energetizálja a gerinc idegeit, s rugalmasan tartja a gerincet. Rendszeres gyakorlása megszüntetheti a gerincferdülést. Derékfájásra, csípőfájdalmakra kiváló. Méregtelenítő hatású. Csökkenti a hasi zsírréteget.

A YogaArt másik fő oktatója, Horváth Réka. Találkozásom a jógával fizikai szinten 2012 elején történt. Azóta pedig egyre tudatosabban, éberebben élem az életem. A rendszeres gyakorlást hatha jóga oktatói képzés, sok-sok workshop, Daubner Béla által vezetett önismereti kurzus, na meg még több gyakorlás követte. Az oktatás által nem kevesebbet kaptam, mint hogy segíthetek másoknak felismerni a korlátaikat, és kitartó gyakorlásuk segítségével át is törni azokat. Krisztivel 2015 végén találkoztunk és döntöttük el, hogy együtt fogunk dolgozni. 

Egy olyan műhelyt álmodunk és alakítunk folyamatosan, amely egy biztos pontkén van jelen a nyüzsgő városban. Ahol meg lehet pihenni, és jól érezni magad testedben, lelkedben. Hisszük, hogy a jóga mindenkinek való. Nem versenyzünk, nem ítélkezünk. Egy kellemes helyet biztosítunk, ahol hiteles jógaoktatók segítségével a személyes fejlődésre és támogatásra helyezzük a hangsúlyt. " - meséli Réka.

img_6890.JPG

 Réka Cipészpózban (Badha Konasana) 

Oldja a feszültséget, elcsendesíti az elmét, csökkenti a fáradtságérzetet. Harmonizálja a gyökér és nemi csakrát. Serkenti az ágyék, has, deréktájék vérellátását. Oldja a boka és a térd merevségét. Görcsoldó hatású.

A stúdióban a kezdőtől a haladóig sokféle óratípus közül választhatnak a jógázni vágyók.Terápiás gerincjóga, kezdő hatha, intenzív hatha, csípőnyító óra, hatha flow, vinyasza flow, freestyle jóga és power jóga is várja az érdeklődőket.
15781402_390315121314067_2669700010276088258_n.jpg

Én is voltam már itt, és tényleg nagyon szuper, és barátságos hely! Amíg nem látogattok el Ti is ide, addig csak próbáljátok ki ezeket a pózokat, amik mind pozitív hatással lesznek Rátok:) Tartsátok meg pár percig őket, és lélegezzetek mélyeket az orron keresztül, ki és be!

img_6888.JPG

Lefele néző kutya (Adho-Mukha Svanasana)

Felfrissít, energiát ad. Nyújtja a vádlit, combizmokat. Erősíti a bokát, csuklót, kézfejet.
Oldja a váll, lapocka merevségét. Felfrissíti az idegrendszert.

img_6891.JPG

Tevepóz (Ustrasana) 

Nyújtja a combot, hasat, mellkast. Jó hatással van az emésztő- és az ivarrendszerre.
Nyújtja a gerincoszlopot, rugalmassá teszi azt. Oldja a váll merevségét.

img_6889.JPG

Gyertyapóz (Salamba Sarvangasana)

Fiatalon tartja a testet. Megszünteti a fáradtságot, segíti a tanulást, a könnyebb emlékezést.
Serkenti a pajzsmirigyet. Tartás és egyensúlyjavító.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása