PandArte

A bőrproblémák mestere!

2017. május 10. - PandArte

A szülés után az arcbőröm nagyon rossz állapotban volt, a dehidratáltság és alváshiány elég csúnyán meglátszódott rajta. Kértem is egy időpontot a Vintage Beauty Szépészeti Nőintézetbe, ami pont velünk szemben volt, így el tudtam szabadulni otthonról pár órára, hogy helyrehozzák. Amikor beléptem az ajtón, teljesen magával ragadott a hangulat, amit eddig más kozmetikákban egyáltalán nem tapasztaltam! Ez maga a nyugalom, a kényeztetés és a szakértelem szigete:)

picmonkey_collage_2.png

Egyből arra gondoltam, hogy ezt muszáj megmutatnom Nektek, úgyhogy beszélgettem is Szakonyi Eszter kozmetikus mesterrel, és egészségügyi szakkozmetikussal arról, hogy kiknek és miért jött létre ez a gyönyörű szépészeti oázis.

picmonkey_collage7_4.jpg

Szakonyi Eszter: kozmetikus mester, egészségügyi szakkozmetikus, gazdasági mérnök.
A 2010-ben alapított Vintage Beauty Szépészeti Nőintézet tulajdonosa és kozmetikus mestere.
A 2013-ban megjelent "Időtlen szépség" c. könyv szerzője.
A 2014-es Év szalonja verseny győztese
Az Ecocert által minősített organikus
Vintage Beauty Kozmetikai termekcsalad megálmodója

Pontosan mit jelent egy szépészeti nőintézet? Van különbség a kozmetikához képest?

A szépészeti Nőintézet egy komplexebb látásmódot takar, mint egy átlagos kozmetika. A szolgáltatások spektruma is sokrétűbb. Egy új világot, vele egy új szemléletet, némileg egy oázist kívántunk megteremteni, melynek része a szolgáltatások széles palettája, azok minősége, az egészségügyi szemléletű kozmetikai, kéz- és lábápoló szolgáltatás, és a saját fejlesztésű és gyártatású Vintage Beauty Kozmetikai Termékcsalád. Ez utóbbi jelenleg csak nálunk, webáruházunkban, illetve Zólyomi Zsolt parfümőr Ritz Carlton Hotelben működtetett parfümériájában érhető el. Termékeink közül az arcszérumok pár hete (Magyarországon egyedüliként) megkapták a szigorú, francia Ecocert (globális bio minősítő szervezet) organikus minősítését.

unnamed_1_8.jpg

7_melleklet_urmegorzo.jpg

10488018_996455573731084_6280921565146352813_n.jpg

Miért volt fontos számodra ez a vintage irányzat, stílus?

Az 1900-as évek "boldog békebeliségét" kívántuk és kívánjuk vele megidézni, annak letisztult értékeivel. Reményeim szerint már a kapuban érzékelheti a vendég, hogy egy másik világba csöppent. Amely szinte nem is "evilági". Elvarázsolt, furcsa és más, mint a megszokott. A középpontban az értékteremtés szándéka áll, ezt tükrözi az épület növényzete, építészeti stílusa, tereinek kialakítása, igényessége, a fő szolgáltatások és az azt kiegészítő törekvéseink.

Az üzenet, hogy "vártunk, elfogadunk, vedd le a cipőt és feszengés mentesen hagyd hátra a gondjaidat! Diszkréten, elfogadóan várunk, mímelésmentesen komolyan veszünk Téged és a problémáidat."

Milyen szolgáltatásokat nyújtasz a női közönségnek?

A Vintage Beauty Szépészeti Nőintézetbe általában a bonyolultabb esetek fordulnak elő. Nők, akik megcsömörlöttek az ígéretektől, kellőképpen sok terméket próbáltak ki ahhoz, hogy elhiggyék: a brand semmire nem garancia. Rengeteg az érzékenyített bőrű páciens, a rengeteg kemikáliának köszönhetően. Mostanában megjelentek a hormonháztartás egyensúlyának megbillenéséből származó esetek. Ezek komplexebb tudást igényelnek, szorosan együttműködve bőrgyógyászokkal, endokrinológusokkal, dietetikusokkal. Az épület falai között a legmagasabb szintű szakmai tevékenység zajlik, mind test- és arckezelési profilban, mind a pedikűr-manikűr szolgáltatások terén. Ennek része a saját termékcsalád, de részét képezik a legmodernebb elektrokozmetikai berendezések, amelyek segítik a szolgáltatások hatékonyságát.

12_melleklet_vintage_beauty_szepeszeti_nointezet_kezelok_masolat.jpg

12313914_1018251311551510_3995358560534211663_n.jpg

Milyen termékekkel dolgozol?

98%-ban saját fejlesztésű termékekkel dolgozunk, melyek gyártása egy profi, külsős gyárban történik, a termékek mikrobiológiai tisztaságának megtartása érdekében. Nagyon ellenzem azon mai gyakorlatot, amikor lelkes anyukák, hobbizó laikusok, és útkereső amazonok házitunning-szerűen  kozmetikumokkal kezdenek kísérletezni és azokat pénzért árusítják a hasonlóan lelkes, ám tudatlan felhasználóknak. A kozmetikumfejlesztés és gyártás egy rendkívül összetett, több szakmát magába foglaló folyamat. Puszta lelkesedéssel nem lehet kiváltani, vagy megúszni ezt.

A kozmetikumok forgalombahozatalának szabályai igen szigorú előírások mentén bonyolódnak az EU-n belül normális esetben, ám az ÁNTSZ és az OÉTI tehetetlenségének köszönhetően ezeket nagyon kevesen tartják be minden részletre kiterjedően. Szinte minden nap találkozom "elmismásolt" ügyekkel, jelzésekkel, összetételekkel, túlkapásokkal. Volt, hogy bevizsgáltattam laborban konkurens termékeket és megdöbbentem attól, amit eredményként visszakaptam. Ma Magyarországon senki nem védi meg a kozmetikumhasználókat. Teljességgel védőháló nélkül próbálgatják a piac által felkínált lehetőségeket.

Egyetlen percre sem szerettem volna beállni ebbe a sorba, ezért kezdtem saját termékfejlesztésbe, az ország legjobb vegyészmérnökeinek segítségével. Elvhűek maradunk bármi áron, ebben biztos vagyok. Kizárólag magunk által beszerzett, igazolt organikus minőségű alapanyagokból gyártatunk, saját receptúrák alapján. A termékek tesztelési időszakában az éves több ezres vendégforgalom igen készségesen segít, így mire lezárunk egy új receptúrát, megfelelően nagy mintával rendelkezünk az adott termék hatásainak kiszámíthatóságához.

img_9386.JPG

16730502_1355342567842381_1989885413859055903_n.jpg

Célunk, hogy 2017 végére minden termékünk, tehát a meglévő 7 bázistermék és a fejlesztés alatt álló újabb 4 termék is elnyerje az Ecocert organikus minősítését, ahogyan már 3 termékünk megkapta azt. Kb. egy éves minősítési procedúra és bonyolult auditok állnak mögöttünk. Büszke vagyok rá. Ez eddig a leghitelesebb szakmai visszaigazolásunk. Az Ecocert rendszere szerint, kozmetikai termék kategóriában jelenleg csak bennünket tart nyilván magyar forgalmazók közül.

Ha valaki először jelentkezik be hozzátok, hogyan épül fel egy kezelés, mik a kezdeti és haladó lépések, mire számítsunk?

Erre egy mondatban szoktam felelni. Egy átlagos kezelésben 2/3 rész bontás, 1/3 rész építés. Más arányokkal nem működik a dolog, vagy legalábbis nincs értelme. Minden egyes kezelés egyedi, nincs rá általános kotta. A termékeket ott és akkor szabjuk személyre, a bőr igényei szerint, a saját bázistermékeinket alapul véve.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása