PandArte

Megszületett a Jógakaland ötlete!

2017. szeptember 25. - PandArte

Már nagyon régóta álmodoztam egy saját márkáról, ami azon kívül, hogy imádnivaló, fontos üzenetet is hordoz magában! Két évvel ezelőtt, egy hideg novemberi napon megszületett bennem egy olyan mesekönyv ötlete, aminek az olvasása közben a gyerekek játékosan jógázhatnak...ez volt a Jógakaland előfutára, amit aztán még rengeteg más ötlet is követett:)
ok_6.jpg

Ahogy láthatjátok, a blogomon indítottam egy olyan tematikát, (fülecskét) ahol mostantól a Jógakalanddal kapcsolatos élményeket, fejleményeket írom le, hiszen ez most már annyira az életem részévé vált, mint a blogom! A két év alatt, szépen lassan a háttérben, a Jógakaland igazi szellesmiséggé nőtte ki magát, amihez design termékek és gyerekjóga workshopok is kapcsoldónak majd...lesz miről beszámolni!

Minden a kedvenc kanapémon kezdődött...

Tényleg nagyon vágytam már arra, hogy egy jó ötlet kinőjje magát a fejemben, és szép lassan, lépésről lépésre meg is valósuljon, hogy én is alkotó legyek:) Több dologba is belevágtam az utóbbi 5 évben, de őszintén, végül egyikhez sem volt kitartásom, egyik sem volt az IGAZI...most viszont már a startvonalnál állok éppen, hiszen október közepén már a Libri és Bookline könyvespolcain ti is megtalálhatjátok az " Erdei Jógakaland " című mesekönyvet!!! Na de visszatérve a kezdetekhez...

Árminnal voltam várandós, amikor az akkori kedvenc kanapénkon a neten szörfözgettem. Sok gyerkőcös téma kezdett el érdekelni akkoriban, így bukkantam rá egy könyvre, ami angolul íródott, és a gyerekeket buzdította jógázásra. Én a terhességgem előtt aktívan jógáztam, pocakosan pedig a kismama jógások táborát gyarapítottam, úgyhogy érdekelt a téma és nagy fantáziát láttam ebben!  Vagyis abban, hogy a gyerekeknek adjunk egy kalandos mesét, aminek aktív részesei lehetnek a jóga segítségével, na meg persze olyan cuki karaktereket, akikkel azonosulni tudnak. 
befunky_collage_2.jpg

Ármin előtti " jógakalandjaim "

Családi vállalkozás <3

Ahogy lenni szokott, megmutattam Ricsinek, a leendő férjemnek, hogy mit találtam. Mondtam neki, hogy mennyire tetszik ez az ötlet, amire ő lazán csak azt reagálta, hogy ő bármikor ír egy ennél sokkal jobbat! Persze ő ezt könnyen mondta, hiszen író:) Szerintem ha egy ötleten életed párjával közösen dolgoztok és viszitek sikerre, az nagyon felemelő érzés, rengeteg plusz energiát és lendületet kap a dolog. Ettől függetlenül tudom, nem szabad, hogy csak ez uralja a közös életet, de nekünk sikerült megbeszélni és behatárolni egymás feladatait ebben a vállalkozásban. 

befunky_collageok.jpg

Ricsi és egyik kedvenc karaktere a mesekönyvből, Röpcsi:)

Szóval Ricsi írta a mese történetét, de a kreatív menedzser továbbra is én vagyok, vagyis az én ötleteimen alapján valósulnak meg a dolgok. Ez hatalmas élmény és elképesztő nagy szabadság, na és persze felelősség, hiszen családi vállakozásról van szó, vagyis a kassza is nálunk van tele vagy üresen. Persze kettőnk munkája nem volt elég, a projekthez csatlakozott még egy roppant tehetséges grafikus és egy gyerekjóga oktató is, így lett teljes a csapat!

Bővült a csapat!

Tudtam, hogy régi ismerősöm, Széll Adrienn grafikái ( a kontaktjáért a mai napi hálás vagyok Neked Szabó Csilla:)) csodálatosak lesznek a mi történetünkhöz és világunkhoz, hiszen nagyon bájosak és egyúttal különlegesek! Adrival már évek óta tartottam a kapcsolatot és próbáltam megtalálni azt az irányt, hogyan lehetne az imádnivaló grafikáit megmutatni a nagyközönségek. Szerencsére tetszett neki az ötletünk, így azonnal belement az illusztrálásba, és nem sokkal később már meg is született a logonk, Durmi macival:)

allatok_03_kezdetek_2016_nyar.jpg

21617524_520356864973808_3099708325136494037_n.jpg19029443_472248843117944_627640112948355453_n.jpg

Viszonylag nehéz volt a gyerekjóga oktató felkutatása, hiszen addig a pontig nem nagyon voltam érdekelt ilyen téren, de Szappan Petra ( más néven Petraflow, aki a közkedvelt rooftop jógákat tartja szerte Budapesten ) ajánlotta nekünk Csíki Mariannt ( a Jóga Móka alapítója ) aki mint kiderült, már 20 éve foglalkozik a gyerekek mozgásfejlesztésével és a gyerekjógával.

Jobb tippet nem is kaphattunk volna, Mariann nagyon lelkes volt, amikor megkerestük azzal, hogy a mesénkbe illeszünk jógagyakorlatokat! Fontos volt számunkra, hogy a gyerekek otthon, amikor a szülő meséli nekik a mesét, vagy éppen egyedül olavssák, minél jobban, na és persze balesetmentesen fel tudják venni az adott pozíciót! Ezeknek a bemutatását szerintem nagyon ügyesen és egyedülállóan illesztettük be mind képileg, mind szövegileg a mesekönyvbe...de nem sietek ennyire előre:)

17098382_423333184676177_3203581625768068298_n.jpg

Mariannal imádnak jógázni a gyerekek:)

A Libri imádta az ötletet!

Bevallom, mi mindannyian imádjuk a Jógakalandot, de ki ne szeretné a saját "gyerekét" ? Izgalmas volt viszont látni, hogy amikor megmutattuk a mesét a kívülállóknak, őket is egyből magával ragadta az ötlet. Ricsi legutóbbi könyvét a Libri adta ki, így egyértelmű volt, hogy nekik szeretnénk megmutatni a Jógakaland mesénket is! Halmos Ádámnak, a Libri Kiadó ügyvezetőjének nagyon tetszett a könyv váza és az ötlet, amit addigra összetettünk! Hamarosan ki is derült, hogy a Jógakaland meséje a Bookline gondozásában jelenik majd meg, aminek nagyon örültünk!

befunky_collage_1.jpg

Amikor a Libri irodájában jártunk

A kiadás még váratott magára!

Időrendben ez egyébként 2016 őszén történt. Úgy döntöttünk viszont, hogy korai lenne már abban az évben kiadni a mesét, még nem álltunk rá készen...azt hiszem főleg én nem, hiszen egyrészt Ármin akkor még fél éves kisbaba volt, másrészt pedig azt éreztem, hogy a Jógakaland nem "csak egy" mesekönyv lesz! Annál sokkal több:) És ez így is lett, ezután kezdődött csak az igazi KALAND a számomra, a különböző jógakalandos termékek fejlesztése:) Ma már közel 16 termék készült el, vagy készülődik éppen, amiket hamarosan láthattok is!

Ha addig is szeretnétek friss információkat kapni, Facebook oldalunkon elértek minket, de nemsokára indul a weboldalunk is a webshoppal!

Folyt. köv.!

Az " Erdei Jógakaland" című mesekönyv már előrendelhető, 20% kedvezménnyel ezen a linken! Ez a mesekönyv , játék és öröm egy időben. Egy olyan különleges élmény, amely elvarázsolja a gyerekeket Jógaországba, ahol a fantáziájuk életre kel.  Ebben a kalandos világban az érzelmek fejlesztésével és a játékos mozgással átélik a jóga örömteli hatásait.  

A gyerekkel töltött minőségi idő nem csak most, hanem a gyerek egész életében hatással lesz rá. Teljesen kezdő anyukák és apukák! Ti is bátran fogjatok hozzá, higgyétek el, jó élmény lesz mindannyiótoknak:)

salingerr_erdeijogamese_3d_1.png

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása