PandArte

Alternatív vidám napközi az iskolásoknak!

2018. február 19. - PandArte

A Napocska Tanoda azoknak a gyerekeknek a mesés helye, akik vidáman, önfeledten szeretnék tölteni a suli utáni délutánt, könnyedén megoldani a házi feladatot, megtanulni a verset, majd a többiekkel felszabadultan játszani:) 

003.JPG

Játékos tanulás itt, minőségi idő otthon

Ugyan Ármin még messze van az iskolás kortól, nagyon megtetszett ez az ötlet és koncepció! Mi lenne, ha a gyermekek a délutánt olyan légkörben töltenék, ahol a leckeírás mókának tűnik és utána még játékra is van idő?  Vagyis nem az történik, hogy a hosszú nap után, amikor a gyerek az iskolában, a szülő pedig a munkában fáradt el, otthon estébe nyúló házi feladat írás követketik, hanem mire hazaér, kész van minden, és otthon már minőségi időt lehet együtt tölteni.

Ez a gondolat indította el a Napocska Tanodát. Itt a gyerekek az iskolaidő után pedagógusok és szakemberek felügyelete alatt készíthetik el a házi feladatot, részt vehetnek egyéni vagy kiscsoportos fejlesztő foglalkozásokon, mindeközben pedig megmaradhatnak gyereknek, vagyis játszhatnak, barátságokat köthetnek, nevethetnek, szórakozhatnak.

008.JPG

041.JPG

Délutáni napközi másképp

Fő profilja a délutáni napközi azoknak a gyerekeknek, akik nem szeretnek, vagy nem tudnak a napköziben jól tanulni és a szüleik nem tudnak velük tanulni esténként, vagy nem szeretnék a szülő-gyerek kapcsolatot ezzel terhelni. Számítanak olyan gyerekekre is, akiket csak később tudnak hazavinni a szülők, de addig náluk hasznosan tudják eltölteni idejüket. A tanulási nehézségekkel küzdőknek segítséget adnak, hogy könnyebben menjen az iskola, a lemaradásukat megpróbálják behozni.

A Napocska Tanoda eseményeit itt találjátok!

26229349_388351794924198_1950282410058819037_n.jpg

napocska_tanoda.jpg

A legkisebbeket délelőtt várják

A délelőtti időszakban a legkisebbeknek készülnek különböző foglalkozásokkal! A zenebölcsi már elindult, ahol hétfő délelőttönként várják a  kicsiket anyukájukkal, hogy együtt tanulják meg a mondókákat és egyszerű dalokat. Az iskolába készülőknek iskola előkészítő csoportot és egyéni foglalkozást tartanak. Hétvégén tematikus születésnapot is szerveznek minden korosztálynak, nyáron pedig tematikus tábort, szinten változó korosztályoknak. A gyerekjóga is a szívügyük, remélik azt is el tudják indítani:) 

Ezt mi is nagyon szeretnénk, úgyhogy most szombaton, vagyis február 24-én, kipróbálhatjátok a Napocska Tanodában milyen is egy Jógakalandos gyerekjóga óra, vagy másnéven Durmi maci torna:)

- Durmi maci torna -

ismerkedés a gyerekjóga alapjaival 
img_6225.JPG

Akár még csak most ismerkedtek a jóga világával, vagy már rutinosan veszitek a különböző ászanákat, mindenképpen gyertek el. A gyerekek nyelvére hangolva, izgalmas megközelítésben vehettek részt a Jógakalandos gyerekjóga órán, ahol a bajba jutott erdei állatok megmentésére sietünk. A gyerkőcök nagyon élvezik, amikor a kisállatok bőrébe bújhatnak, de a tapasztalataink szerint a szülők is lelkesen állnak be a felmentőseregbe. :)

Ha szeretnéd otthon is gyakorolni gyermekeddel a jógát, de nem tudod hogy kezdj neki, remek lehetőség arra is ez az alkalom, hogy megismerkedj az Erdei jógakaland mesekönyvvel és elless néhány trükköt a későbbi használatára. Ezen a jógán Iványi Réka, a Csíkos Zsiráf Stúdió pedagógusa vezeti a csapatot a kalandokkal teli Jógaországba. Réka képzett gyerekjóga oktató, úgyhogy a kicsik szakértő kezekben lesznek. A kérdéseiteket is nyugodtan feltehetitek itt, örömmel válaszolunk mindenre. 

Az esemény részleteit itt találjátok! Gyertek el, és ismerkedjetek meg ezzel a szuper dologgal, na meg a Napocska Tanodával is! Várunk Titeket Szeretettel:)

21617524_520356864973808_3099708325136494037_n_2.jpg

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása