PandArte

A vállalkozó Édesanyák titkai - Családi Nőnapi program

2018. február 28. - PandArte

Van egy alapítvány, ami kisgyermekes családanyák munkaerőpiaci integrálásával és közösségbe lépésével foglalkozik, ez az Anyák Dolga Alapítvány. Nőnapra különleges programmal készülnek, szeretnék megmutatni, hogy minden hely lehet gyermekbarát, ezért városszerte pop-up napokat szerveznek olyan helyeken, amiket ők is nagyon szeretnek!28059112_1439322149523806_1117380468886476070_n.pngAz alapítványról

Környzetünk folyamatosan változik, melyben, a technikai, informatikai fejlődésnek köszönhetően szemünk láttára alakul át hétköznapi életünk, a munkaerőpiac, az oktatás. Egyre konkrétabb képet kapunk arról is, hogy a jövő generációjának milyen képességekkel, tudással kell rendelkeznie adott feltételek mellett.

Ezzel egyidőben egyre többen vagyunk, akiknek fontos a tudatos életvezetés, a közösségek szervezése, a nyitottság az alternatív és új megoldásokra. Egyre többek életének alapvető eleme a környezetvédelem, a fenntarthatóság, a természet szeretete. A 21.századi családok újfajta problémákkal küzdenek, de új lehetőségek is állnak előttük. Az alapítványt azért hoztuk létre, hogy segítsük ezeket a családokat. Célunk, hogy olyan komplex megoldásokat biztosítsunk, melyek megkönnyítik a mindennapokat. Segíteni szeretnénk a családokat abban, hogy a mai feltételek adta lehetőségeket minél hatékonyabban, kreatívabban kihasználhassák. Elsősorban a kisgyermekes anyák dolgának megkönnyítését tartjuk szemelőtt. Ezáltal közvetetten az egész család életét segítő megoldásokat nyújtunk. Küldetésünk az anyák munkaerőpiaci reintegrációjának elősegítése, és a közösségépítés- meséli Őri Bernadett alapító.

Az alapítvány tagjai:  Prokai Ádám- belsőépítész designer, Antal Lilla- jógaoktató, egy 2 éves kislány édesanyja, Őri Bernadett- rendezvényszervező.

adateam.jpg


Vállakozó Édesanyák - Kerekasztal beszélgetés

Anyukák, gyertek, beszélgessünk arról,
hogyan inspirált Titeket az Anyaság
és hogyan valósítjátok meg álmaitokat a gyermekeitek mellett!

Március 8-án találkozzunk az Ankert-ben az Anyák Dolga Alapítvány Családi napján! Nézzétek meg itt, milyen szuper programokkal várnak Titeket, ráadásul egész nap biztosítják a gyermekfelügyeletet:)

Én is részt veszek 14:40 -től egy kerekasztal beszélgetésben, aminek a témája: Vállalkozó Édesanyák. Velem lesznek még a témában Spuriga Dóra, a PöttyösLabda alapítója, Schwertner Janka, a Pici and the City gyerekmárka kitalálója és Boncsér Orsi, a Fogd rá a jetire c. gyermekeknek szóló verseskötet szerzője. A kérdező pedig Mcmenemy Márk lesz.

Regisztrálni itt tudtok!

befunky_collage_17.jpg

Az alapítvány projektjei

CO.MOM Közösségi iroda

A munkaerőpiaci reintegrációt megcélzó törekvésünk lényege egy olyan közösségi tér létrehozása, mely a régi nagycsaládok mintájára működik.

Elsősorban a 0-4 éves korú gyermeket nevelő szülőknek nyújtunk támogatást, akik értik és élik a home office-t, vagy szakmájuk egyes területein való munkavégzésükhöz nincs szükségük másra, csupán egy számítógépre és internetkapcsolatra. Ideális közeget teremtünk azoknak is, akik tanulásra, önképzésre szeretnének maguknak egy kis énidőt. Rávilágítunk arra a nyilvánvaló, de keveset kommunikált tényre, hogy milyen komoly elszigetelődés alakul ki akkor, ha egy nő anyává válik, ami kihat a karrierjére, magánéletére és szociális életére egyaránt. Szándékunk egy olyan coworking iroda létrehozása, mely gyerekfelügyeletet biztosít, így közösségi térként a modern családok problémáira nyújt komplex megoldást. Értékeink a család, az elfogadás, a közösség, a szabadság, a life-long learning, a tudatosság és a produktivitás. A közösségi tér működését tekintve egy olyan gyakorlatot hozunk létre, mely figyelembe veszi a gyermekek igényeit, napirendjét, emellett a szülők igényeire is maximálisan reflektál. A térben olyan workshopoknak, tanfolyamoknak biztosítunk helyet, melyek mind a szülőknek, mind a gyermekeknek közösségi élményt, játékot, illetve tanulási, fejlődési lehetőséget adnak, külön figyelmet fordítva az edukációra is tudatosság, tudatos vásárlás, fenntarthatóság, környezetvédelem témákban.

Hangsúlyt fektetünk arra is, hogy nem kizárólag az édesanyákat, hanem az édesapákat is várjuk, hiszen egyre több apa ismeri fel a családdal töltött minőségi idő jelentőségét, és szeretne is részt venni a gyereknevelésben. Fontosnak tartjuk, hogy mindez egy befogadó, otthonos, egyben a mai trendeknek megfelelő izgalmas térben valósuljon meg. Olyan teret kívánunk létrehozni, mely biztosítja a városi családok számára azt a támogatást, amit régen a nagycsaládok biztosítottak. Egy támogató, inspiráló közeget teremtünk, ahol a felnőttek és a gyermekek is fejlődhetnek, tanulhatnak.

Pop-up napok

Budapesten városszerte, illetve országszerte nagyvárosokban pop-up napokat szervezünk olyan hangulatos, színvonalasan berendezett terekben, ahol mint otthon, a nappalijukban érezhetik magukat a családok. Gyerekprogramokkal, kézműves programokkal és olyan előadásokkal várjuk a résztvevőket, melyek a gyereknevelés, az otthon végezhető online munka, a családi munkamegosztás, a családdá válás, a tudatos életvezetés, a környezetvédelem és a life-long learning témái köré rendeződnek.

Pad-projekt Play!Grund

A közelmúltban részt vehettünk a Corvin-negyed mögött található Grund által szervezett workshopon, mely témájában a Grund, mint közösségi tér és a város emberének összeköttetését tűzte ki célul. A workshopon, mint résztvevők bemutathattuk tervünket, mely meg is nyerte a szervezők tetszését, és felkértek minket projektünk megvalósítására. Egy olyan interaktív padot szeretnénk építeni a Corvin-sétányra, ami felhívja a figyelmet a közelben működő, közösségi és befogadó térként működő Grundra. A projekt lényege, hogy bevonjuk a 8. kerületi iskolásokat, gyermekeket is a megvalósításba, akik egy rajzpályázat keretében vehetnek részt az alkotói folyamatban, a nyerteseket pedig egészen a pad megépítéséig bevonjuk majd a munkafolyamatokba.

facebook.com/anyakdolga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása