PandArte

Tavaszi mini virágos dísz - DIY

2018. március 09. - PandArte

El sem tudom mondani mennyire örülök annak, hogy itt a TAVASZ!!! Ennek örömére kicsit ki is költöztem az udvarra, hogy megcsináljam az elmaradhatatlan virágos dekorációnkat:) Imádom a tavaszi mini cserepes virágokat, amiket könnyen össze lehet ültetni, és nagyon mutatós díszt lehet készíteni belőlük!
img_6660.JPG

Most ennek a nagyon egyszerű lépéseit mutatom be nektek, remélem kedved kaptok majd hozzá:) Én most jácintot, szásszorszépeket és a nagy kedvencemet, a boglárka virágot választottam a dekor alapjainak, amiket cserepes formában sok helyen meg tudtok vásárolni. 

Persze választhattok más cuki virágokat is például primulát, nárciszt, krókuszt, mini szegfűt, tulipánt...stb. A színek terén azért nem árt, ha passzolnal egymáshoz:) Ezek mind tavaszi növények, van ami hagymás, azokat homokkal kevert földbe érdemes ültetni, és van ami gyökeres, azt pedig rendes virágföldbe. Ami fontos, hogy a hagymás virágok hagymája félig lógjon ki a virágföldből, hogy ne menjen tönkre idő előtt!
img_6671.JPG
Egy szép fehér faládát választottam alapnak, kiegészítő dekorációknak pedig egy cuki nyuszis gyertyát, különböző tojásokat, madárkát, szalagot és fa virágokat. Ezeket majdnem mind a PEPCO-ban szereztem be. Hogy a fa láda ne legyen vizes, első lépésként kibéleltem egy zacskóval, amit aztán szépen el lehet tüntetni, de ebbe került bele a homokkal kevert virágföld. Utána a virágokat egyesével szépen bele kell helyezni, jól megnyomkodni a tövüknél, hogy elég mélyre kerüljenek. Igazából az elhelyezés abszolút ízlés kérdése, hogy melyiket melyik mellé és milyen formában teszitek bele

img_6665.JPG

img_6669.JPG

Ami még jó ötlet, ha a föld tetejére még tesztek mohát, vagy mulcsot, vagyis fenyőfa kérget, így ki tudjátok egyenlíteni az eltéréseket, szebb lesz tőle a felső réteg, az esetleges kis lyukak is eltűnnek. Ezután jöhet a dekorálás:)

img_6674.JPGA nyuszit, a virágokat és azokat a tojásokat, amikbe tollak vannak, egyszerűen csak beletettük, a kis tojások egy része pedig drótos, azokat könnyen bele lehet szúrni a földbe, csakúgy, mint a madárkát. Én még egy rózsaszín masnit is tettem bele, amit élénk rózsaszín szalagból készítettem, szintén drót segítségével.

img_6676.JPG

img_6675.JPG

img_6677.JPG

img_6678.JPG

Ennyi, el is készült a tavasz dísz, ami kb. 20 perc:) Hasznos tipp még, hogy a hagymás virágok hagymáit el tudjátok tenni jövőre, amikor ismét kihajtanak, ha elültetitek. Csak várjátok meg, amíg elszárad teljesen a növény, majd vágjátok le a tövénél és száraz, hűvös helyre tegyétek el a hagymákat. A gyökeres virágokat pedig ki tudjátok ültetni a kertbe, ha van!

Én most a bejárati ajtó előtt tartom ezt a díszt, mivel zárt udvarunk van, így azért tovább megmarad majd hiszen ezek alapvetően kinti növények. Persze a lakásban is tarthatjátok, csak arra figyeljetek, hogy a föld mindig enyhén nedves legyen. A fűtés miatt még hamar kiszárad a föld, locsoljátok többször, ha szükséges. 
img_6679.JPG

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása