PandArte

Provence-i romantika otthonunkban

2018. június 21. - PandArte

A provence-i, vagy másnéven romantikus vidéki stílus közel áll hozzám, és szerintem köztetek is vannak jó páran, akik nagyon szeretik:) Hogy miért? Leginkább azért, mert a természetesség, az egyszerűség, az otthonosság és a család jut róla eszembe!
henderson_1.jpgEz a dél franciás lakberendezési forma a maga nemes egyszerűségével vesz le mindenkit a lábáról! Egy ilyen stílusú otthon szobái barátságosak, hangulatosak, melegséget árasztanak, úgy, hogy közben érződik rajtuk a francia elegancia. 

Nagyon szeretem, hogy sok naturális anyagot és textilt találunk az ilyen lakásokban, nem viszik túlzásba a színek használatát, jellemzően a sárga, a zöld és a kék árnyalatai jelennek meg, amik ugye a természet közelségét adják számunkra vissza, mint a nap, a dimbek-dombok és a víz. 

Tipp: Ezek a bútorok a kedvenceim!
Párosan, de akár egyesével is karakteresek, mégis naturális hatásúak!

befunky-collage_1_1.jpg

kika_soroksar_0050.jpg

Tipp: Nézzétek meg, milyen hangulatos tálalókat találtok itt!
Ezek a konyhákban és nappalikban is nagyon jól mutatnak!

talalo.png

Alapanyagban sok követ és fát használnak, mind burkolásban, mind a bútorok terén, de megjelennek a kovácsoltvas világosra festett, antikolt változatai is. Ami pedig nagyon praktikus, hogy a régi és új berendezési tárgyak is jól megférnek egymás mellett. Szóval, ha valaki szeret vadászni az antik darabokra, az simán hódolhat a szenvedélyének:)

Tipp: Már egy kisebb bútorelemmel,
például egy ülőkével is elkezdheted a vidéki hangulat kialakítását!
Vannak olyanok is, amik tárolók is egyben:)

befunky-collage_2.jpg

6o9a2982.jpg

Nagyon fontos, hogy ennek a stílusnak kötelező eleme a terasz, erkély, vagy kert, ahol a család tagjai a nap végén együtt vacsoráznak, megbeszélik a történéseket és megpihennek:) Számomra ez nagyon szimpatikus <3 Nagyon sokféle kerti bútort találtam a KIKA-ban, amik passzolnak a vidéki vonalhoz, egyik szebb mint a másik! Vannak olyanok, amik kisebb erkélyre és teraszra is tökéletesek, meg persze olyanok is, amik egy nagy kertben mutatnak igazán. Egyébként az is szuper ötlet, ha az otthonotok egyik kis szegletét, vagy éppen a kis erkélyét alakítjátok át provence-i hangulatúvá:)

farallon.jpg

futuna.jpg

marlon1.jpgfreemont.jpg

Persze a bútorok önmagában nem elegek, az összhatást a leander, levendula, muskátli, zsálya és a hatalmas vázák, amfórák teszik teljessé. A dekorációkból is bőven találtok választékot, hogy minden összhangban legyen:) Ezekkel a tippekkel, anyag és bútorhasználatokkal, egy könnyed eleganciájú, harmonikus teret valósíthattok meg otthontokban, amit imádni fogtok:)

Ezt a posztot a KIKA szponzorálta. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása