PandArte

A Csoda neve MIMM!

2011. december 12. - PandArte

Amikor megláttam a MIMM-textildesign alkotásait az interneten, egyből a karácsony és a mézeskalács figurák jutottak az eszembe, és nagyon megtetszett az ötlet, hogy ezeket az ékszereket nem csak szezonálisan, az ünnepek alatt lehet kapni, hanem igazából ez az alapkoncepció. Hendzsel Ilona és Nagy Móni közösen tervezi és készíti ezeket a csodákat, amiknek már Jakupcsek Gabriella sem tud ellenállni.

  MIMM-textildesign MIMM-textildesign

A páros múltja jó régre nyúlik már vissza, hiszen már 14 éves koruk óta ismerik egymást. Együtt jártak Kaposvárra szakközépiskolába, majd az Iparművészeti Egyetemre, ahol Ilona nyomott anyagtervezőként, Móni pedig öltözéktervezőként végzett. Az élet alakította úgy, hogy egyre szorosabb barátság alakult ki köztük, ami természetesen közös munkát is eredményezett. Különböző pályázatokra jelentkeztek, de igazából a Gombold újra indította el őket azon az úton, hogy egy márkát kezdtek el ketten felépíteni. 

Gombold újra!  Gombold újra! 

“ Karácsonyi dísznek terveztem ezeket a rajzokat és mintákat egy évvel ezelőtt, amikor a Móni átjött hozzám és beindult a fantáziája, hogy mennyi mindent lehetne készíteni belőlük. Szerintem nagyon jó, hogy egy iskolába jártunk, mert megvannak a közös pontok, de közben a különböző személyiségünk és stílusunk remekül kiegészíti egymást. Nagyon erős löketet adott nekem, amikor ő más dolgokat látott bele abba a mintába, mint aminek én valójában szántam őket”. Móni először nyakláncokat készített a madárkákból és kis házakból, majd egyik gondolatot a másikra építve a Gombold újra pályázatra már táskákat és kitűzőket is csináltak együtt.

Gombold újra!
Gombold újra! Gombold újra!

Ez a pályázat elég nagy sajtómegjelenést biztosított a legjobb 35 jelentkezőnek, ebbe a körbe pedig Móniék is beletartoztak. Igazából az esemény után őket találták meg a lehetőségek, több helyen kiállították termékeiket, ahol a stylistok is felfigyeltek a különleges textilékszerekre. Így kerültek Jakupcsek Gabriella nyakába is a jellegzetes madaras darabok, amiket a Magyar Televízión futó, “Szeretlek, Magyarország" című vetélkedőben  többször is viselt. Ezen kívül a Nők Lapjában is fel lehetett fedezni MIMM ékszereket, és hogy a lányok ezt mennyire nem direktbe erőltetik, azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy az interjúzás alatt tőlem tudták meg, hogy a Hölgyvilág címlapján is ott vannak:)

MIMM-textildesign   Jakupcsek Gabriella   MIMM-textildesign
MIMM-textildesign MIMM-textildesign MIMM-textildesign

A tervező páros egyenlőre, stúdió híján az otthonukban készítik lelkesen, saját kezűleg az ékszereket, amikből nem terveznek sorozatgyártást. Az alap színeken kívül pedig mindig belevisznek valami kis fondorlatot a munkáikba, így igazán egyedi alkotásokra számíthatunk tőlük. Legújabban természetesen karácsonyi díszeket, konyhai textileket és pólókat terveznek, de ahogy megismertem őket, bármikor meglephetnek minket!

 MIMM-textildesign MIMM-textildesign
MIMM-textildesign MIMM-textildesign MIMM-textildesign

Biztos vagyok benne, hogy sokat hallunk még a jövőben a MIMM-textildesignról, de ha szeretnétek elébe menni a dolgoknak, akkor keressétek a portékáikat a december 18-ai WAMP-on vagy a Rododendron Art & Design Shopban. Végezetül pedig bemutatom az én nagy kedvencemet Tőlük:

MIMM-textildesign

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása