PandArte

Harmonikus munkahely otthon - Játszunk a színekkel!

2017. június 06. - PandArte

Személy szerint én imádok otthon dolgozni! Már Ármin születése előtt is sokat dolgoztam otthonról, azóta pedig még többet:) Szeretem, hogy nem kell kocsiba ülnöm és a forgalommal bajlódnom, időpontokra pontosan odaérni, ami amúgy sem nagy erényem sajnos, és hát a környezet is pont olyan, amilyennek szeretem, harmonikus!
picmonkey_collagei_1.jpg

Egyetlen hátránya az tud lenni számomra, hogy egyszerre több dologba kapok bele, mivel több területre is dolgozok, és végül egyikkel sem végzek. Szóval még van mit csiszolnom, a pontosabb feladatfelosztáson, de semmiért nem cserélném le azt, hogy az otthonomból dolgozhatok:)

Hangulatos tér a munkához

Egyenlőre én az étkezőasztalunknál dolgozom, mert hát persze mindenkinek van saját szobája, a gyereknek és apának is, csak nekem nincs:) Éppen ezért tervben van a nappaliban egy kis munka bázis kialakítása, amihez már bőszen gyűjtögetem az inspirációkat! Van egy tündéri kis íróasztalom, aminek a helyét meg is találtam, de szeretnék még a fal színével játszani a munkatér környékén!

newsroom-cf17theworkinghome_final_study1.jpg

Erre jó példa a fenti képen látható okkerarany színblokk, amivel kialakíthatunk egy hangsúlyos és stimuláló részt, amely egyben stílusos háttere is egy rumlis íróasztalnak. Ideális kicsi helyekhez is. " Kontrasztos színekkel tökéletes otthoni irodát hozhatsz létre, amely inspirál majd a munkádban. Az okostelefonok és táblagépek világában egyre sürgetőbb az igényünk egy rugalmas dolgozósarok kialakítására akár az otthonunkban, akár a vidéki nyaralónkban.” - meséli Marieke Wielinga, a Dulux színszakértője.

A Dulux egyébként egy egész színpalettát állított össze ahhoz, hogy megteremtsük a harmonikus kis munkahelyünket otthonunkban:) Ezt láthatjátok a lentik képeken!

cf17theworkinghome_paint.jpg

picmonkey_collage_130.jpg

Geometrikus alakzatok vs. egyszínű fal

Amivel én szívesen eljátszanék, akár a fent látható színekkel is, azok a geometrikus alakzatok a falon! Lehetnek különböző háromszögek, hexameterek, körök, téglalapok...stb. Kisebb, nagyobb területeken lehet játszani velük, nagyon mutatósak! 

8_2.jpg

0bb8bb727df2a130ed4d00adb10877e4.jpg

Egy ilyen megoldással is tökéletes hátteret tudunk varázsolni a munka terünknek otthonunkban. Szépen elválasztja a többi tértől, mégis egyben harmonizál is velük!

bb518ff99a8cd250a9eb4e59a1ed5fce_1.jpg

Persze ha jobban szeretjük az abszolút letisztult designt, akkor maradjunk egy színnél, amit teljesen, vagy részlegesen is használhatunk a falon, mind a kettő nagyon mutatós tud lenni. Ami a legfontosabb, hogy találjuk meg azt a színt, ami igazán tetszik nekünk, hiszen elvileg évekig ezt fogjuk nézegetni, minden nap:) Ma már elképesztő mennyiségű színt találunk a palettákon, választani nem lesz egyszerű, inkább térjünk többször vissza rá, amíg 100% nem lesz a megérzésünk! 

Megkönnyíti dolgunkat, ha a festés előtt veszünk pár színmintát, amik kis kiszerelésűek, a kupakjukban pedig van egy kis ecset, így könnyen felkenhetjük a falra, hogy lássuk, hogyan mutat! Ha pedig nem szeretnénk festeni, vannak A5-s méretű színkártyák, amiket valódi festékekkel kentek le, azokat is odailleszthetjük a falhoz:)

picmonkey_collageok_1.jpg

6565910253c98b2488325c64ab7553de_1.jpgKiegészítők minden mennyiségben!

Egy csajos " workplace " alapvetően legyen tele vidám kiegészítőkkel, legalább is, én imádom őket:) Elképesztően fel tudja dobni a hangulatot egy színes irattároló, apró kis dobozok, virág - és gyertyatartók, egy menő asztali lámpa és szék, de még a szemetes kuka is lehet látványos! Ma már rengeteg mókás és designos office kiegészítőt lehet kapni online és üzletekben is, a lényeg, hogy a mennyiség ne menjen azért a kis harmóniánk rovására. Itt is figyeljünk a színekre, hogy szépen passzoljon egymáshoz minden!

kieg.jpgAz év színe: Denim Drift

Érdekesség, hogy minden évben, egy nemzetközi szakemberekből álló designer- és színszakértő csapat, kiválasztja az " Év színét ", ami idén a Denim Drift elnevezésű kékesszürke árnyalatra esett. A kék a mindennapjaink színe, az ég színe, a ruháink színe, és mostantól a falaink színe is lehet. Nagyon sokoldalúan használható, pláne a rokon színpalettájával, amiket ajánlanak hozzá! 

newsroom-cf17denimdrift_kv4.jpg

picmonkey_collage_131.jpg

picmonkey_collage_133.jpg

newsroom-cf17consideredluxury_final_bedroom.jpg

picmonkey_collage_132.jpg

newsroom-cf17sharedindividualism_final_study.jpg

Azt hiszem nem lesz nehéz megtalálnom a kedvenceimet a színpaletták közül, az biztos, hogy az alap kék lesz, mert én is imádom ezt a színt, mellé pedig nagyon tetszik az élénkebb sárga és a halványabb, natúr színek keveréke, és persze maradik egy kis geometriánál:)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása