PandArte

Helyi közösségeket támogató pályázat!

2018. október 30. - PandArte

Olyan sok jó, segítő szándékú, és közösségépítő ötlete van egy csomó embernek, én most arra bíztatlak Téged, ha éppen Neked is van egy, vágj bele, valósítsd meg! Hogy miért pont most? Mert szuper támogatókat szerezhetsz a számodra legfontosabb projekt megvalósításához.
nevtelen_16.png

Nagyon örülök, amikor egy nagy cég támogatja a kisebb, de annál fontosabb ötleteket, pláne akkor, ha egy olyan projekthez járulnak hozzá anyagilag, ami adott város vagy falu életében, vagyis a helyi közösségeknek lehet fontos. Az ilyen kisebb közösségeknek elég nehéz állami támogatást kapniuk, ezért is bátorítalak arra, hogy ha van egy építő szándékú ötleted, vagy ismersz olyan non-profit szervezetet, akinek van, akkor jelentkezzetek az " Ön választ, mi segítünk " programra!

Ön választ, mi segítünk! - Közösségi pályázati program

A Tesco számára fontos, hogy támogassa a közösségeket, ahol vásárlói és munkatársai élnek, ezért is hívta életre „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű közösségi pályázati programját évekkel ezelőtt. A programra olyan szervezetek, valamint baráti közösségek jelentkezését várják, akik kezdeményezésükkel a helyi közösség életének fejlődéséhez járulnának hozzá. Legyen az akár egy közös tér felújítása, egészségmegőrző és egészséges életmódra nevelő programok szervezése, vagy felzárkóztató, oktató programok fiataloknak és felnőtteknek egyaránt.

Az elmúlt években rengeteg kedves program valósult meg, például főzőiskola gyengénlátóknak, óvodai játszóterek felújítása, fűszerkert építés iskola udvaron, felelős állatartásra nevelés, KRESZ oktatás ovisoknak, nyugdíjasoknak szervezett mobiltelefon használatot tanító képzés...stb. A korábbi nyertes pályázatokat itt találjátok:)

tesco.jpg

Nagyon népszerű a program

Az „Ön választ, mi segítünk” program a Tesco vásárlói, valamint a szervezetek körében egyaránt népszerű. A program eddig lezárult négy fordulójában összesen több mint 1700 pályázat érkezett, melyek közül a Tesco vásárlói több mint 11 millió szavazattal választották ki azt a 338 kezdeményezést, amik az áruházlánc támogatásával válhattak valóra.

Gyakorlatilag bármely non-profit szervezet pályázhat (feltételek a pályázati kiírásban), így például bölcsik, ovik, iskolák alapítványai, nyugdíjas szervezetek, segítőszolgálatok stb.

Pályázni 3 kategóriában lehet: környezetszépítés, egészséges életmódra ösztönzés, és oktatás, képesség-fejlesztés.

Aki bejut a szavazási szakaszba, már nyerhet!

A program első három fordulójában a Tesco vásárlóitól körzetenként legtöbb szavazatot kapott projektek 400 000 forint támogatást kaptak a pályázatuk megvalósításhoz, míg a 2018. tavaszi forduló óta már valamennyi, a szavazási szakaszra bejutott szervezet hozzájárulásban részesül, 400, 200, valamint 100 ezer forintot nyerhetnek az összegyűjtött szavazatok számának függvényében. 

nevtelen1_1.png

A vásárlók döntenek és ők szavaznak!

Arról, melyik szervezet mennyi támogatást kap, a vásárlók szavaznak. A szervezetek körzetekben pályáznak, és így a szavazás során azok az emberek szavaznak róluk, akik azon a környéken élnek, ahol a szervezet a programját megvalósítaná.

Elindult az 5. forduló - Jelentkezz rá!

Az aktuális, ötödik fordulóban az érdeklődő szervezetek és informális közösségek október 8. és november 16. között adhatják be jelentkezésüket a program weboldalán keresztül. A beérkezett pályázatokat a Magyar Adományozói Fórum független szakértői bírálják el, ők választják ki, hogy mely kezdeményezések juthatnak tovább az áruházi szavazási szakaszba. Itt már a Tesco vásárlóinak kezében lesz a döntés, hiszen 2019. január 21. és február 17. között ők választhatják ki szavazataikkal a számukra legszimpatikusabb kezdeményezéseket.

Az eredményeket az áruházlánc 2019. március elején hirdeti ki.
A jelentkezéssel, valamint a korábbi győztes pályázatokkal kapcsolatos további információ a www.tesco.hu/kozosseg oldalon olvasható.

43371513_2268354109903462_4626305245289381888_n.jpg

Ezt a posztot a TESCO támogatta

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek