PandArte

Préselj éltető leveket:)

2019. május 23. - PandArte

Mi sokkal könnyebben elfogyasztunk nagyobb mennyiségű gyümölcsöt és zöldséget, ha folyékony állapotban isszuk meg! Ha ott áll a konyhapulton, vagy a hűtőben, sajnos ritkábban kerül a tányérunkra. Éppen ezért sokat keresgéltem a gyümölcslé készítő gépek között, hogy megtaláljam azt, amelyik úgy présel, hogy a lehető legtöbb levet kifacsarja, mindezt úgy, hogy több tápanyag és ásványi anyag marad benne!

tefal.jpg

Volt már egy régi gyümölcscentrifugánk, de nem igazán voltam elégedett a teljesítményével, egyszerűen azt láttam, hogy nagyon durván működik, gyors ugyan, de rengeteg hasznos rost és lé kerül a " kuka " részébe. Amikor jobban utánaolvastam, kiderült, hogy ugyan kicsit költségesebb, de sokkal hatékonyabb befektetés egy gyümölcsprés gép, ami más eljárással készíti el a gyümölcs - és zöldségleveket! 

img_8078.JPG

A gyümölcscentrifuga és gyümölcsprés közti különbség

Nekem a Tefal Juice & Clean gépe teljesen bevált, sőt, lenyűgözött! Egyrészt jobban elfér a konyhában, akár állandóan a konyhapulton is, szóval nem kell mindig elővenni és összeszerelni. Halk, csendes, Ármin sem ijed meg tőle, amikor beindítom és alvás időben is simán tudom használni. Ami persze a legfontosabb, hogy tényleg a legjobbat hozhatom ki vele a gyümölcsből és zöldségekből, aminek egyébként egyszerű a magyarázata. 

Ezek a présgépek  lassú, vagyis " hidegen sajtolási " eljárással működnek, alacsonyabb sebességgel dolgoznak, óvatosan összenyomják a gyümölcsöt és zöldséget annak érdekében, hogy kipréseljék a bennük található összes levet. Szemben a gyümölcscentrifugákkal, amik úgy működnek, hogy a gyümölcsöt és a zöldséget egy nagy sebességgel forgó kés felaprítja majd a gyümölcsöt és a zöldséget egy szűrőn átpréseli. Egyébként ez a gép sem lassú, kb 3 perc mire leprésel mindent.

Szerintem elég durva különbség, hogy 35%-kal több levet présel ki egy présgép ugyanabból a mennyiségből, így az ezzel készült levek több tápanyagot, ásványi anyagot, enzimet tartalmaznak, és az állaguk is sokkal selymesebb, lágyabb egyébként. 

Most mutatok 4 éltető levet, amiket már teszteltem,
és nekünk nagyon beváltak, Árminnak is:)

1. A tuti siker

tefal1.jpg

Ebbe a tuti siker receptben van egy negyed ananász, két darab nagy narancs, két darab nagy alma és egy nagy maréknyi eper. Ennyi és isteni! Amit ennél a receptnél megtanultam, hogy ennek a Tefal Juice & Clean gépnek van zárt és nyitott funkciója, illetve egy lassabb és gyorsabb sebessége is, attól függően, hogy keményebb ( pl: alma, ananász ), vagy puhább ( pl. epet, narancs ) alapanyagokat használunk-e. Ezek azért fontosak, hogy tényleg a maximumot lehessen kihozni belőle! A képen is látszódik, hogy milyen kevés szemét képződött a végén, a fele sem telt meg a tárolónak, ez a többi lénél is látszódik majd. 

tefal4.jpg

2. A mi levünk a legzöldebb:)

tefal2.jpg

Ez a zöld energiabomba volt az én személyes kedvencem, egyébként nagyon jókor is jött, mert épp elkaptam valami megfázós nyavaját...A zöld lében van negyed kelkáposzta, több marék bébispenót, fél kígyóuborka, két darab zöldalma, négy kivi és egy kis darab gyömbér. Itt is állítottam a gépet, amikor 

3. Piros szerelem

tefal5.jpg

Ez is tuti siker volt egyébként, hiszen tele volt eperrel meg szederrel:) Ebbe bármennyi eper és szeder mehet bele, 2-4 darab almával és egy kis mentával, abból tényleg elég 4-5 kisebb mentalevél.

4. Csempészd bele a répát!

tefal6.jpg

Mivel Ármin a húslevesből is csak a tésztát és a levet eszi meg ( más leves pedig igazán szóba sem jöhet ), muszáj trükköznöm, így került répa is a gyümölcslébe. Nem is kevés, a két darab répa mellé tettem még három kivit, negyed ananászt, három almát és két narancsot. Ez csúszott neki!

Amit még imádtam ebben a gépben, hogy van rajta easy clean funkció. Vagyis a végén vizet öntök bele és bekapcsolom, így előmossa a szűrőt, amit ezek után már csak elég elöblögetni langyos vízben, a többi alkatrésszel együtt. Szóval nekünk tényleg nagyon bevált és azóta is napi használatban van, ami a legnagyobb szó:)

tefal3.jpg

Ezt a blogposztot a Tefal Magyarország támogatta!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása