PandArte

A kemény carbon és a puha szőrme találkozása egy táskában!

2013. szeptember 20. - PandArte

A Design Hét alkalmával bemutatkozik az Alma Abonyi első, Phoenix elnevezésű kollekciója, amelyet 7 darab női, 7 darab férfi táska, valamint kisebb kiegészítők alkotnak. Különlegességük elsősorban formájukban és anyagukban rejlik, összességében mindegyik egyszerre képzőművészeti alkotás és használati tárgy. Alapanyaguk sem mindennapi, a divatban eddig csak nagyon ritkán használt szénszövet, epoxy gyanta, illetve szőrme és bőr építi fel a darabokat. 

AA06.jpg

A tervező, Abonyi Alma középiskolában találkozott először ezekkel az anyagokkal, amely szerelem volt első látásra, vagyis tapintásra. Gimnazistaként szörfdeszkát készült létrehozni, de helyette szenvedélye lett a különböző műanyagokkal való kísérletezés.

 “Az elmúlt másfél évem is fontos felfedezésekkel telt, ugyanis rengeteg dolgot kellett újragondolnom, újraértelmeznem. Olyan problémák váltak létfontosságúvá, amik eddig nem foglalkoztattak különösebben, mint például a tárgy súlya. Egy szobornál nem olyan lényeges, ha nehézre sikerül, ám egy használati tárgynál, egy táskánál minden egyes gramm számít!”- mondta a tervező.

AA01.jpg

AA02.jpg

Ha valaki szkeptikus az újféle anyagú táskákat illetően, annak nincs félnivalója, mert bár a táskák kemények, nem ridegek. A tervező a maximális komfort és praktikusság megteremtésére törekedett, emellett pedig a táskák biztonságos burkot képeznek a bennük lévő tárgyak körül.

 “A gyártás nagyban különbözik egy hagyományos táska elkészülésétől, sokkal összetettebb folyamat. Egy különleges eljárással a szénszövetet formára lamináljuk, majd több réteg gyantát és lakkot kap, amelyektől szép fényes és erős lesz a felülete. Azonban mivel nem csak kemény részből állnak, hanem vannak bőr és szőrme elemek is, illetve a komplett bélés is bőr, így természetesen a hagyományos technikákat sem nélkülözik. Minden egyes darab kézzel és rengeteg szeretettel, törődéssel, odafigyeléssel készül. Lelkük van.” 

AA04.jpg

AA03.jpg

Puha és kemény, modern és hagyományos találkozása ez, amelyek a másik fényében nyernek értelmet. Ez az ellentét jelenik meg formailag is. Gömbölyű alakzatok markáns éllel, akár a lencse, amelynek metszetéből jönnek létre a geometrikus testek. A táskák esetében a szerkesztési elv azonos, ám a női táskák a sarkoknál lekerekítettek, lágyabbak, míg a férfiaknak tervezett darabok inkább szögletesek, markánsak.

 Első alkalommal a Design Hét keretében, október elsején találkozhat a közönség a kollekcióval
a The Changeroomban.

 A bemutatkozó eseményre mindenkit várnak szeretettel!

Facebook event: https://www.facebook.com/events/158221857713820/

AA05.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása