PandArte

Stencil technika - A legtrendibb dekorálási módszer

2014. szeptember 29. - PandArte

Nemrég egy stencil workshopon jártam, ahol megtanulhattam hogyan lehet ezzel a technikával egyszerűen és nagyon látványosan dekorálni...igazából mindent! Textileket, falakat, tapétákat, bútorokat, csomagolópapírokat  és tortákat tehetünk egyedivé, látványossá a saját ízlésünk szerint. Csak ki kell választanunk egy mintát és azt a színt, ami épp a kedvencünk. 

10393927_700845196675480_2316969052155455931_n.jpg

Miért jó kipróbálni?

A Pagina Galéria tartotta a workshopot, ők hoztak a foglalkozásra többször felhasználható stencil sablonokat, amikkel tényleg könnyű dolgozni. Az otthoni festés dekorálásban teljesen kezdők is nagyszerű mintákat tudnak létrehozni a kiválasztott felületen! Mi most párnahuzatokat és papír zászlófüzéreket készítettünk.

IMG_4810.JPG

PicMonkey Collage_42.jpg
A stencilezés rendkívül költségtakarékos a tapétázási vagy a falmatricázási technikákkal összehasonlítva. A széles és folyamatosan megújuló mintáknak köszönhetően mindenki megtalálhatja a számára kedves motívumokat, onnantól kezdve pedig nincs megállás:) A lakást teljesen körbe lehet stencilezni, hiszen nagyobb és kisebb minták is vannak, szóval rá lehet kattanni! 

10288729_701303509962982_6654798159096122907_n.jpg

Hogyan működik?

Miután beszerezted a szükséges alapanyagokat, amiket igazából csak egyszer kell, utána újra fel tudod használni ( stencil, festék, ragasztószalag, vízszintező, festőhenger, festékes tálca, papír szalvéta, takaró fólia, tisztítószer), majd tesztelted a mintát és a szükséges festékmennyiséget, kezdődhet a móka! A sablonodat a kívánt felületre kell helyezni, leragasztani, és lelkesen hengerelni.( Egy kis bicepszre szükség lesz majd, pláne, ha nagyobb falfelületet festesz:)) A festék mennyiségére kell nagyon figyelni, hogy ne legyen túl sok, így nem folyik be a minta alá és nem folyik szét a felületen sem.

További infot és gyönyörű mintákat a Pagina Galéria oldalán találtok!

PicMonkey Collage1_19.jpg

IMG_4865.JPG

PicMonkey Collage6.jpg

IMG_4859.JPG

Hol próbálhatod ki a stencilezést? 

Hát a Vintage bazaar új műhelyében! Én is most jártam ott először és nagyon tetszett, igazi DIY hely, ahol nagy asztalok, speciális eszközök, sok fény, rusztikus hangulat és sok program várja azokat, akik szeretnének magukat több területen is kipróbálni! 

IMG_4836.JPG

A helyet Neuvirth Judit és Födő Gábor képzőművész páros hozta létre Budapest külvárosában! Különféle workshopok közül lehet választani, a palettát igyekeztek széleskörűen összeállítani. Az Apacuka kerámia foglalkozás mellett megismerkedhettek néhány klasszikus grafikai technikával, úgymint linóleummetszés, hidegtű és szitanyomtatás. Ezeken kívül mindig vannak más területről hívott szakemberek is, így került oda a stencilezés is:) 

rolunk-1.jpg

Judit és Gábor

Itt tudjátok megnézni az eseménynaptárukat, érdemes végigböngészni! 

PicMonkey Collage3_7.jpg

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása