PandArte

Így készül a hógömb házilag - Karácsonyi workshop

2013. december 02. - PandArte

Szombaton lezajlott a PandArte Karácsonyi workshop!!! Nagyon sokan vettek részt ezen a kreatív eseményen ( 40 fő ), aminek nagyon örültünk:) Most is szebbnél szebb dolgok készültek, a nagy sláger leginkább a hógömb volt, aminek most le is írom az otthoni elkészítését.

1455170_576394489099684_364787304_n.jpg

Első körben válasszatok ki olyan befőttes üvegeket, amik a legjobban tetszenek, de nekünk nagyon beváltak az IKEA-ban kapható kis üvegfűszertartók is, amikből egyszerre többet lehet venni, elég jó áron. Formásak és könnyen kezelhetőek. Majd jön a legizgalmasabb rész, hogy mi kerüljön a gömbbe:) Igazából bármi, ami műanyagból vagy kerámiából készült! Az én kedvencem a workshopon a LEGO figura volt:)

1394408_576394582433008_293563841_n.jpg

Ha ezek megvannak az üveg kupakjába kell ragasztani a figurákat, kizárólag vízálló ragasztóval. Ha szeretnétek, hogy egy kicsit kiemelkedjenek a formák, akkor műanyag, ásványvizes kupakra, kis üveg mécsestartóra, vagy egy kisebb befőttes kupakra is lehet tenni őket, amit aztán eltakartok akár műfenyővel ( én az OBI-ban vásároltam egy nagy köteggel ). 

1450035_576394312433035_1292332176_n.jpg

Ha összeállt az alapod, utána fel kell tölteni az üveget desztillált vízzel ( még nem teljesen tele ), és első körben kb. másfél kanál glicerint kell hozzáadni. Ezt összekevered kókuszreszelékkel és esetleg csillámporral. A glicerintől száll olyan szépen a műhó a gömbben. Ha számodra még nem elég szépen oszlik el benne a reszelék, ha azt látod, hogy a hígabb a víz a kelleténél, akkor tegyél még bele glicerint és öntsd tele az üveget.

1474620_576395199099613_1463573898_n.jpg

Ezután kell jó erősen rátekerni a kupakot az üvegre, és hagyni egy kicsit állni, hogy esetleg nem ereszt-e vizet...sajnos nem minden kupak illeszkedik cseppmentesen az üvegre. Ha baj van, akkor tekerd le és ragaszd rá ragasztópisztollyal, vagy a még tutibb, ha olyan anyagot használsz, amit fugázásnál szoktak! Végül, ha már minden száraz körülötted, akkor szalagokkal és csipkével is díszítheted még a hógömbödet:)

 

Ajándékcsomagolás

A workshopon gyönyörű ajándékcsomagolások is készültek! Egyszerű, letisztult dobozokat lehetett díszíteni, leginkább natúr dolgokkal. Kellett jó pár méter barna papír, amire tortacsipkét, terméseket, szárított narancsokat, mártott papírokat, csipkeszalagokat lehetett ragasztani...tetszett, hogy mindenki mást hozott ki az alapanyagokból!

 

Karácsonyfadíszek saját kezűleg 

Természetesen a karácsonyfadíszek sem maradhattak el! Itt a nagy sláger a kis manók, a szárított narancsból, filcből és a papírból készült díszek voltak, egy kis csipkével kombinálva. Végül pedig mindenki hazavihette, amiket készített a díszdobozában:)

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, akik lelkesen eljöttek és elmélyülten alkottak, még ha ki is fáradtak egy kicsit a végére:) Kemény munka ez!

Köszönöm a megvalósítást azzaphnak és Gabalkotásoknak, a helyszín biztosítását az LRF by rozsa konkoly tervezőjének, a hangulatos karácsonyi díszeket, amikkel a workshop helyszínét turbóztuk fel, pedig a Tranzit kávézónak!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása