PandArte

Bor ihlette ruhakollekció

2015. szeptember 28. - PandArte

Napjainkban egyre nagyobb figyelemmel kísérhetjük hazánkban a kis léptékű kézműves családi gasztro vállalkozásokat. A Fibula tervezői 2015-ös őszi-téli kollekcióját a hazai borkultúra inspirálta, hiszen ruháikat mindig az aktuálisan foglalkoztató témák és a körülöttünk levő környezet határozza meg. Az egyre erősödő és árnyalódó borkultúra terén ugyanúgy jellemző az igény az egyedi jelleg megmutatására, mint a divatban az önkifejezésre.

12032246_508235392672663_8980359075050655565_n.jpg

A fibula, latin szó, jelentése kapocs, összekötő. A FIBULA márka kapocs a tradicionális és kortárs design között, valamint a magyar és a világ tendenciák között.

" A FIBULA márkát 2012-ben, ketten alapítottuk, Kránitz Orsolya és Nagy Dorottya. 2011-ben diplomáztunk a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem textil szakán. Már az egyetemi évek alatt együtt dolgoztunk több pályázaton. Közös munkánk rendszerint dobogós eredményeket hozott, valamint egy jól összeszokott tervezőpárost. Egyedi ruha megrendeléseket, esküvői ruhákat, formaruhákat és minden tervezési feladatot kihívásnak tekintünk. Első önálló kollekciónk a 2013-as év tavasz-nyári szezonjára készült. "

unnamed_21.jpg

FIBUAL 2015 AW
CUVÉE

picmonkey_collage1_6.jpg

" Ahogy a borászatban izgalmas házasításokkal hoznak létre új íz világú borkülönlegességeket, úgy törekedtünk mi is bátrabb formai elemek és színek játékával egyedi hangulat létrehozására az idei kollekciónkban. Körbejárva a bor, a gyümölcs, a szüret és a borfogyasztás rituáléját, társítva a FIBULA jellegzetes stíluselemeivel egy nagyon nőies, letisztult kollekciót kaptunk. "

picmonkey_collage3_3.jpg

" Az organikus inspirációk átültetéséből létrejövő geometrikus formák és sziluettek, a korábbi kísérleteinek folytatásaként, új kollekciónknak is fontos gondolati alapjai. Az inspiráció elemei színben és formai megoldásokban is megjelennek. A borvöröset és a rozét földszínekkel kombináltuk. A puha lenvásznat és a meleg gyapjút fényes, csillámló felületekkel ellenpontoztuk. Ezúttal a DUCSAI.leather goods márkával dolgoztunk össze, aki az öltözékeket kiegészítő marhabőr övek megvalósításában volt segítségünkre. "

picmonkey_collage5_1.jpg

A kollekció a 'CUVÉE' nevet kapta, hiszen a színek, a formák és a szabásvonalak harmonikus egységét az egymással jól kombinálható ruhadarabok alkotják, épp úgy, mint ahogy egy házasítással létrejövő jó palack borban harmonizáló szőlőfajták, sav-, tannin- és aromajegyei teremtik meg az egységes íz világot.

 www.fibula.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása