Gondolom ti is élvezitek a dinnyeszezont! Nálunk mostanában nincs olyan nap, hogy ne ennék pár falatot ebből a finom nyári gyümölcsből:) Most friss, nem kásás, mézédes, lehűtve pedig még desszertnek is kiváló. Erre alapozva gyűjtöttem most össze jó pár ötletet arra, hogyan tudjátok játékosan és látványosan felhasználni a dinnyét. Tortálat, falatokat, vagy egész kis kompozíciókat készíthettek belőlük, ami biztosan feldob egy hétvégi grillezést, szülinapot vagy éppen esküvőt.
Torták
Gyerekekkel együtt is lehet
Zsúrfalatok percek alatt
Nem csak esztétikus, egészséges is!
A görögdinnye több mint kilencven százaléka víz. A dinnye fogyasztásával méregtelenítheted szervezetedet, és ha nehezen emészthető étellel tömted meg a pocakod, a dinnye ezen is segíthet!
Ha alkalmad adódik huzamosabb ideig görögdinnyét fogyasztani, szerencsés vagy, mert helyreállítja a vér sav-lúg egyensúlyát! Tele van rost anyaggal is mely segíti az emésztést is.
Kiemelkedően jó hatással van a vesére és a májra. Vitamintartalma nem annyira jelentős, elsősorban C-, E- és B-vitamint vihetünk be vele. Vas-, cink-, magnézium- és sótartalmának köszönhetően a nyári melegben a legkiválóbb folyadékpótlási lehetőség a jól lehűtött dinnye.
A görögdinnye húsában és héjában is megtalálható citrullin - nagy mennyiség elfogyasztása esetén - a szervezetben lévő enzimekkel reakcióba lép és arginin-né, azaz esszenciális aminosavvá alakul át. Ez pedig jót tesz a szívnek, a keringésnek és az immunrendszernek.
Kommentek