PandArte

Üdítő táskák a hétköznapokra

2015. április 19. - PandArte

150328-gyr1-0119-a_1.jpg

A TheBétaVersion 2015-ös tavaszi-nyári kollekcióját Katharina Roters: Hungarian Cubes c. fotóalbuma ihlette: a sorozattal való találkozás olyan elsöprő hatással volt Rainer Zsófi tervezőre, hogy elhatározta, erre az inspirációra építi a TheBétaVersion következő kollekcióját.

Könyvében Roters a Kádár-korszak kockaházait gyűjtötte össze: ezeknek az eredetileg egyforma épületeknek a homlokzataira a lakók a saját elképzeléseik alapján, vagy mesteremberek segítségével festettek mintákat, megtörve ezzel az épületek a személytelenségét.

978-3-906027-43-2_hungarian_cubes_04.jpg

Az absztrakt, geometrikus festményeket idéző házak mintái folklórként terjedni kezdtek, többen elkezdték kérni a már látott díszítéseket, regionális jellegzetességek is kialakultak. Ezek a házak nem pusztán erőteljes vizuális lenyomatai egy letűnt korszaknak, de a jelenség társadalmi szempontból is izgalmas: a környezet díszítésének, és az egyéniség megmutatásának természetes igénye az adott korszak kontextusában öntudatlan lázadásként hat. Az albumnak ez az olvasata összevág a TheBétaVersion szellemiségével, amely szerint a divat játékos eszköz arra, hogy az ember kifejezhesse magát, és a ruhadarabok valamint a kiegészítők viselőjük személyiségével együtt kelnek életre.

150328-gyr1-0206-a.jpg

150328-gyr1-0073-a.jpg

150328-gyr1-0213-a.jpg

Az így megszülető kollekció egészére részletgazdag, rajzos karakter jellemző. Az inspirációul szolgáló házak finomabb, raszterszerű díszítményei és nagy léptékű, geometrikus díszítése egyaránt visszaköszönnek a kollekció darabjain. A táskák és kisebb kiegészítők finom, vonalas mintái távolról nézve nagyobb, foltszerű felületekké állnak össze, a lyukakból vonalak rajzolódnak ki; a vászontáskák esetében pedig a geometrikus szabásvonalak idézik a házak homlokzatait. A minták lézervágással és -gravírozással készültek, a kompozíció a tárgyak arányrendszerét követi, így a forma és a díszítés elválaszthatatlan egységet alkot.

picmonkey_collage_45.jpg

150328-gyr1-0291-a.jpg

thebetaversion_zeno_phone_sleeve.jpg

A kiegészítők színvilágát az alapanyag, a növényi cserzésű marhabőr natúr-aranybarna árnyalata határozza meg, amelyet világos, pasztelles színek egészítenek ki. A bőrtáskákon - a márka hagyományait követve - kisebb felületen jelennek meg a pasztellkék, sárga, vagy fehér részletek, játékos bojtok és háromszög rátétek formájában.

A korábbi kollekciók közkedvelt formái színben és mintában is megújulva térnek vissza, a tavaszi kínálat pedig új fazonokkal is bővült. A vízlepergető textilből készült Ezra hátizsák beépített laptoptartó zsebbel rendelkezik, négyféle színvariációban kapható, uniszex darab. A gyűjteményt pénztárca, telefontokok, egy férfi és egy női öv teszi teljessé.

A kollekció elérhető a TheBétaVersion showroomjában és webshopjában.
1111 Budapest, Budafoki út 22., 4. emelet 20. (bejelentkezés szügséges)

150328-gyr1-0250-a.jpg

Fotó: Károlyi György (Flashback)
Haj: Károlyi Márk
Smink: Vozák Timi
Styling: Winkler Dóra
Modellek: Ungár Péter, Varga Zsófia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása