PandArte

5 finomság a tavaszi tisztítókúrához, amiknek nem tudsz ellenállni!

2017. március 10. - PandArte

Itt a tavasz, és vele együtt a méregtelenítő kúrák ideje is. Nem kell azonban rögtön hetekig tartó zöldséglevek és gyógyteák ivására gondolni, már néhány nap tudatos táplálkozással is sokat tehetünk az egészségünkért:) Íme 5 növény, ami felpörgeti az anyagcseréteket és segíti az esetleges fogyókúrát is.

kesudio.JPG

Az olajos magvak, így a KESUDIÓ is nagyszerű fehérje források. A kesudió magnéziumban, B-vitaminokban és telítetlen zsírsavakban gazdag, fogyasztásával csökkenthető a vér koleszterinszintje, gyorsítható az anyagcsere, és nem utolsó sorban nagyon jól tudod alkalmazni, ha rád tör a farkaséhség:) Fontos, hogy a natúrváltozatot válaszd, ne a sós pörköltet!

A gyógy-és fűszernövényként is kedvelt CITROMFŰ nyugtató hatású, enyhíti a gyomorpanaszokat, segíti az emésztést. Frissen fogyasztva és szárítva is használhatod. Fűszerezheted vele a főételeket, salátát, a gyümölcsöket, és fogyaszthatod teaként, ami magában, ízesítés nélkül is nagyon finom.

citromfu.JPG

Tavasszal az egyik legelsőként előbújó vadon termő növényünk a PITYPANG vagy más néven a gyermekláncfű. Friss, zsenge leveleiből készíts salátát, mely amellett, hogy vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, segíti az emésztést, gyorsítja az anyagcserét, vizelet- és epehajtó tulajdonságú.

pitypang.JPG

Az AVOKÁDÓ nagyon sok vitamint (A-, B-, E-vitamin) tartalmaz, és telítetlen zsírsavakban is gazdag. Energetizálja a szervezetet, sőt az anyagcsere folyamatokat is segíti. Fogyasztását követően órákon át telítettséget érezhetsz magas fehérje tartalmának köszönhetően.

avokado.JPG

Az egyik fűszer, amit semmiképpen ne hagyj ki a tisztítókúrádból az a FAHÉJ. Amellett ugyanis, hogy magas antioxidáns tartalmú, emésztésserkentő, gyomorerősítő tulajdonságú, csökkenti a koleszterinszintet és a vércukorszintet is, ezért cukorbetegek számára kifejezetten ajánlott a fogyasztása.
fahej_1.JPG

Ha szeretnétek még több hasznos információt megtudni az egészséges növényekről, akkor érdemes megismernetek a Neked mi használ oldalát, ahol rengeteg ehhez hasonló infót és cikket lehet olvasni:)

Mi a Neked mi használ?

A Neked mi használ oldal megálmodói tudatosan és rengeteg elszántsággal vágtak bele egy olyan felület létrehozásába, mely átláthatóan és felhasználó barát módon segít információt szerezni a gyógynövények hatásosságáról. Céljuk a gyógynövények pozitív hatásaiba vetett bizalom megerősítése, az egészségmegőrzés, a népi gyógymódok felelevenítése.

Az oldalon gyógynövényekre, illetve különböző kategóriákba sorolt problémákra, betegségekre tudtok rákeresni. Egy adott problémára kattintva általában több gyógynövényt is javasolnak, így több alternatíva közül van lehetőségünk választani. A gyógynövényekről rövid botanikai leírást, felhasználási javaslatot, elkészítési módot, és a növény gyógyhatásait tudjátok meg.

15045598_10154151881902711_1019477031_n.jpg

Értékelheted a kipróbált gyógynövényeket

A gyógynövényeket három szempont szerint értékelhetitek is, így a többi felhasználó átfogó képet kap a kipróbált, bevált gyógynövényekről, vagy éppen negatív tapasztalatainkról is. Az értékelés első aspektusa, hogy az ajánlott gyógynövény mennyire volt hatásos az adott probléma vagy betegség leküzdésében. A második kérdés a gyógynövény leinformálhatóságára kíváncsi, vagyis arra, hogy az interneten rendelkezésre álló információk kielégítőek e. Az utolsó értékelési kategória a használati élmény, azaz, hogy mennyire volt egyszerű és élvezhető az adott gyógynövény elkészítése, fogyasztása és beszerezhetősége.

Érdekes cikkek és receptek, gyógynövény fogalomtár

Az oldalt folyamatosan frissülő tartalmakkal teszik még érdekesebbé: olvashatunk cikkeket szezonális, gyógyító növényekről, a gyógyteák elkészítésének szabályairól, de gyógynövényekből készíthető receptekből sincs hiány. A fogalomtár célja, hogy segítsék az eligazodást a gyógynövények világában. Folyamatos bővítik azon fontosabb fogalmak, kifejezések jelentésének magyarázó gyűjteményét, amelyek egyszerűségre törekedve adnak információt az idegen- és szakszavakról.

A népi gyógymódok és a modern orvostudomány kiegészíthetik egymást

Az oldal megalkotói úgy gondolják, hogy a tradíció, a népi gyógymód tapasztalatai, a természet patikájából származó gyógynövények és a modern orvostudomány remekül kiegészíthetik egymást. A gyógyteák, gyógyteakeverékek vagy egyéb gyógynövényes krémek, készítmények nagyon jó szolgálatot tehetnek az egészség tudatos megőrzésben, illetve a szervezet öngyógyító munkájának serkentésében, de nem helyettesítik a szakszerű orvosi kezelést.

kep1.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása