PandArte

Különleges ruhák, saját fotókkal!

2017. június 29. - PandArte

Fehér Beatrix elképesztően stílusos ruhákat és táskákat tervez már több mint tív éve. Nagyon különlegesek, hiszen a saját fotóiból átalakított képek kerülnek rájuk, de nem csak a mintájuk, szabásuk is imádnivaló:) Vannak elegánsabb és sportosabb darabok is, de általánosságban véve hétköznapi viseletre készülnek!

pic.jpg

Beatrix munkáival már régóta szemezek, de valamiért csak most kerültem közelebbi kapcsolatba velük. Beleszerettem az új nyári kollekciójába, aminek a fő motívuma a vízpart. Pont a felső bal oldali képen látható szoknya lett az egyik nagy kedvencem, úgyhogy meg is kerestem őt, hogy szívesen bemutatnám a blogomon a munkáit és CAMOU márkáját. 

cam_009.jpg

A kezdetek...

" Még annak idején a Kisképzőre, majd a MOMÉ-ra jártam bőrdíszműves szakra. Itt volt szerencsém fél-fél évet Ljubljanában és Finnországban tölteni, ahol valahogy automatikus volt hogy mindig fényképeztem a környezetemet. Jött a kérdés, hogy miért ne kerülhetnének fel ezek a fotók emlékként tárgyakra? Először csak kisebb ővtáskákra, bodybagekre szitáztam, majd a diplomamunkám során egy svájci designer hölgy számára készítettem kiegészítőket. Ő férfiaknak készít szoknyákat Zürichben és több nyáron át is gyakornokoskodtam mellette.

A diploma után a Szépművészeti Múzem által felkért divatbemutatón pedig már ruhák is szerepeltek, Budapest ihlette képekkel. Majd jött az első WAMP és a vásárlóknak köszönhetően alkalomról alkalomra újabb darabok, kollekciók születtek. "

ossz_008.jpg

Minden részletet Ő talál ki!

" Kizárólag saját készítésű fényképekkel dolgozom. Ez alapkoncepció, amihez nagyon ragaszkodom! Lényegében bárhol is fordulok meg a világban, a kamera velem van. Van, amikor az aktuális kollekcióban alkalmazom a friss képeket, de akad amikor csak évekkel később veszem elő őket, mert éppen akkor illenek bele a témába. Ezeket a fényképeket alakítom aztán át a különböző technikák alkalmazása szerint. Ha, színes fotószerű nyomatot álmodok meg a ruhára, akkor is alakítok valamennyit a képeken, hol festői lazúrral, hol még elvontabban. Ha pedig szitázott minták lesznek, akkor pozitív-negatív, kontúros grafikák jöhetnek szóba.

A fényképszerű minták transzfernyomással készülnek, kevert szálas anyagokra, a technológiából adódóan. A szitázott vonalnál pedig mindig természetes textíliákat használok. Azt gondolom elég sok féle anyaggal dolgozom és mindegyiknek meg van az előnye. Nyáron persze több a pamut, viszkóz vagy éppen a nagy kedvencem, a hernyóselyem. Télen a gyapjúposztók mellett a technikai anyagok is szerepet kapnak. Tehát sportosabb és elegánsabb anyagok egyaránt jelen vannak.

A ruhák kis példányszámban készülnek, minden mozdulatában idehaza. Magam találom ki és készítem a szabásvonalakat, a rájuk kerülő mintákat, gyakran magam is festem meg őket még varrás előtt. A végeredmény, pedig rendkívül gyakorlott, ügyes kezű munkatársaim kezében valósul meg. "

ossz_004.jpg

cam_008.jpg

ossz_digitalis_002.jpg

ossz_szitas.jpg

Az idő a legjobb designer!

" Hosszú és komplex folyamat, mire megszületik egy új kollekció! Valójában vannak hetek, hónapok, amikor tudatosan is igyekszem kizárni mindent, ami a tervezésen kívül esik. Ilyenkor nincsen túl jó kedvem...elzárkózom és csak a feladatra koncentrálok, ami nem más, mint, hogy megfejtem mit is szeretnék kifejezni. Nálam ez mindig is így működött és amennyiben "lazábban" próbáltam megoldani a problémát, az esetben nem tetszett a végeredmény. 

Igazából azt vallom, hogy az idő a legjobb designer. Amikor együtt fekszem, kelek a koncepciókkal, rajzokkal...logikai játékot játszom velük és a végén megtalálom a párokat. Nem feltétlenül látszik ez a kész ruhákon, de én tudom, hogy minden eshetőséget körbejártam. Ezért sem kötöm magamat időhöz, amelyből általában úgyis mindig kicsúszok és később jelennek meg az aktuális kollekcióim. "

ossz_006.jpg

cam_018.jpg

Nyári kollekció

Az idei nyár mintáinak fő alapja, hogy a vízhez kötődnek. Így a tavak, folyók, tengerek struktúrája, növényzete, élővilága, hattyúk, sirályok jelennek meg és a parthoz köthető dolgok, hajók, vízi csúszdák, kagylótelepek. Ehhez több év nyaralásának fotóiból válogatott Beatrix, így a balatoni üdülések alkalmával készített képek is felhasználásra kerültek, de megjelenik például a Duna is. Színekben a kék, zöld dominál a színtelen, szürkék mellett.

A tervező imádja Budapestet is, így természetesen az elmaradhatatlan fővárosi szcénák is terítékre kerültek. Míg az előző kollekciókban villamosok siklottak, most a trolibusz lett a kedvenc. A szitázott vonalnál is Budapest köszön vissza, a Szabadság híd, a Budai vár utca részlete, a felújított Szél Kálmán tér és a rakpart. Mindez egy vonalas, grafikus stílusban alkalmazva.

Az elkészült kollekció személyes inspiráló ereje és egyben modellje is egy csodálatos hölgy volt, Molnár Emese, személyében. Ő a JaMese énekesnője, aki évek óta a színpadon és a hétköznapokban is szívesen viseli a CAMOU ruhákat.

ossz_001.jpg

cam_019.jpg

Jelenleg a teljes kollekció a budapesti és a bécsi Wampon található meg. A legközelebbi WAMP július 9-én lesz, érdemes kimenni, mert sok sok ruhával készül Beatrix. A kollekció bizonyos válogatott darabjai pedig a Lucky Shepherd Showroomban lelhetőek fel (1027 Budapest, Fő utca 63.).

Engem teljesen lenyűgöztek ezek a ruhák, remélem nektek is tetszik, mert hétfőtől megnyerhetitek a kedvenceteket a Facebook oldalamon:)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása