PandArte

Egyedülálló Mini Magyaroszág makettpark

2017. augusztus 24. - PandArte

Hatalmas felfedezést tettünk Szarvason! Nagyon szeretem a " mini land " kiállításokat, de nem tudtam róla, hogy itthon is van ilyen, ezért nagyon megörültem, amikor kiderült, hogy a Szarvasi Arborétum mellett pár éve megnyílt a Mini Magyarország makettpark:)

ok_4.jpgViccesen hangzik, de igaz, hogy elég Szarvasra menned ahhoz, hogy bejárd egész Magyarországot! A szarvasi Mini Magyarországban megtalálhatóak hazánk épített örökségeinek legszebb épületei, melyeket kettő híján az ország összes megyéjéből válogattak ki! 

A rendkívül részletgazdag, speciális technológiával készült makettből álló park nem csak szuper látványt, de interaktív élményt is nyújt. A gombnyomással indítható, mini alagutakon, hidakon, viaduktokon átkelő vasútmakettek, a mini Balatonon és Dunán ringatózó vitorlások, gőzhajók, gombnyomásra megszólaló, hangzó épületek családoknak, baráti társaságoknak, iskolai osztályoknak, nyugdíjaskluboknak egyaránt különleges élményt nyújtanak.

img_1604.JPG

img_1605.JPG

img_1603.JPG

img_1607.JPG

img_1609.JPG

Az ország legnagyobb arborétumában felépített makettparkban olyan építészeti mestermûvek kicsinyített másaival találkozhattok mint a Gyulai vár, a Szegedi Dóm, vagy a Kaposvári Csíky Gergely Színház. A park 2015-ben Erdély nevezetességeivel és büszkeségeivel bővült, 2016-tól Felvidék, 2017-től pedig Kárpátalja szépségei, történelmi titkai és építészeti kuriózumai hívják kalandra a látogatókat:)

img_1602.JPG

img_1601.JPG

img_1599.JPG

 A kedvemcen persze a Balaton-i rész volt Tihannyal, Hévízzel és a mini tóval:) Nagyon szuper program, mi azt játszottuk, hogy ki mennyi makettről találja ki, hogy az melyik nevezetességünk! Abszolút európai színvonalú parkot építettek ide, ami folyamatosan fejlődik, így a Mini Magyarországba időről időre érdemes visszatérni:)

img_1596.JPG

img_1589.JPG

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása