PandArte

Különleges kerámia workshop novemberben is!

2018. szeptember 07. - PandArte

Ősszel is folytatódnak a szuper kerámia workshopok, ahol kedvetekre alkothattok különböző tárgyakat! Ti magatok készíthettek el többféle tányért, tálkát, tálalót, tálcát, amiket aztán olyan színnel és mintával díszíthetitek, amilyennel csak szeretnétek:) 

keramia_workshop_3.jpg

img_1430.JPG

Novemberben is az agyagmintázás és engóbozás lesz a tematika, hiszen annyira izgalmas és sokszínű ez a műfaj. Komplex és izgalmas foglalkozás ez, a munkában természetesen profi fazekas mesterek lesznek a segítségetekre, szóval semmilyen előképzettség nem szükséges! 

img_6479_1.JPG

img_6486.JPG

img_7941_1.JPG
Rengeteg mintával és több technikával is készülünk

A foglalkozás alatt minden résztvevő már előre lenyújtott agyagot kap, amiből körülbelül 5-6 különböző méretű nagyobb-kisebb tányér-tálaló készíthető. (Természetesen a műhelyben már vannak kész tányérok, amik segítségével formázhatod meg könnyen a sajátjaidat, korongozni nem kell.) Annyi tárgyat készítesz az agyagból, ami kifér belőle! A tányérokat tetszőleges mintával díszítheted, amit a stúdióban lévő több, mint 100 minta közül választhatsz ki, talán ez a leghosszabb folyamat:)

keramia_workshop_4.jpg

Erre a napra sokféle stencil formával ( levelek, növények, ananász, ismétlődő minták, csipkés...stb.), valamint egyéb mintás segédeszközökkel készülnek, de ha van valamilyen kedvenc mintád, akkor azt keresd meg fekete fehérben az interneten, mert azt is át lehet transzferálni az agyagra. Ami fontos, hogy az a rész fog látszódni az agyagon, ami a nyomtatásban fehéren marad, azt fogod befesteni. Kizárólag fekete és fehér szerepeljen a képen, a szürke és egyéb árnyalatai már nem megfelelőek a mintán. ( Érdemes megnézned ezt a pár másodperces videót, ahol láthatod, milyen lesz a végeredménye egy nyomtatott mintának, de a lenti képen is ezt mutatjuk be!)

Ezen a linken láthatjátok az élő Facebook bejelentkezésemet 
a márciusi alkalomról, 
amiben beleshettek a workshopra:)

Miután kiválasztottad a formákat, illetve ha túl vagy a mintázáson, utána engóbbal (azaz színezett agyaggal) úgy fested ki a tárgyaidat, ahogy csak szeretnéd.

img_1427.JPG

Engób színminták

img_6478.JPG

img_6482_1.JPG

img_6483_1.JPG

Fontos infok

A workshop 3 órás. Miután elkészítetted és meg is festetted a saját tárgyaidat, utána 1 hétig száradnak, majd bekerülnek a kemencébe, aztán kapnak még egy átlátszó mázat, és újra beteszikk őket a kemencébe. Szóval kb. három hét múlva veheted át a munkáidat, természetesen jelentkezünk, amint készen vannak:)

JELENTKEZÉS 

 

Időpontok: 

Egy workshop három órás és egyszerre maximum 10-12 fő vehet részt rajta.

November 18. vasárnap

Délelőtt: BETELT! 
Délután: 16:00 - 19:00 ( 1 szabad hely van még! )

Részvételi díj: 15.000 Ft
( 5-6 darab, vagy több kisebb tárgyra vonatkozik )

Jelentkezés: 

Jelentkezz e-mailben a pandarteblog@gmail.com címen, 
amiben azt is megírod, hogy melyik időpontra szeretnél jönni.
Fizetés a helyszínen!

Helyszín: YourArt Ceramics
1034 Bp, 
San Marco utca 11.

VÁRUNK SOK SZERETETTEL:)

img_1423.JPG

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása