PandArte

Hygge - Egyszerű boldogság otthonunkban

2018. október 23. - PandArte

Ősszel és télen szeretek bekuckózni otthon a családommal, és olykor egymagam is. Olyan meghitt hangulata van ilyenkor a lakásnak a sok kis hangulatfénytől, a puha takaróktól, a forró teáktól na és persze a kisfiam állandó mondanivalójától:) Ezektől érzem jól magam, és ez a dán életérzés, a hygge lényege is!
hygge_stilus.jpgAzért is szeretnék egy kicsit erről a kimondhatatlan nevű életérzésről és stílusról írni, mert tényleg közel áll hozzám, és szerintem sokatokhoz is...egyébként hügge, így kell kiejteni:) Lényege tehát a fények, színek, anyagok és a számunkra kedves dolgok harmóniája, amik nem csak tárgyak, hanem a személyek is...és mindezt egyszerűséggel és természetességgel kombinálják. 

Ezt mindenki meg tudja teremteni otthon, és a hygge fogalom pontos jelentése nélkül is biztos vagyok benne, hogy eddig is már sokan rendezgették át ősszel így az otthonukat:) Most megmutatom, hogy otthon nálunk, hol találhatóak az én kis hygge, azaz béke és nyugalom pontjaim, és hogy azokat mikkel teszem még hangulatosabbá! 

Nappali

A legfontosabb színtér természetesen a Nappali, hiszen az az otthon szíve, ott gyűlnek össze a családtagok és a barátok is. Nálam itt van a legtöbb kis hangulatfény is, gyertyák, ledvilágítás, kislámpa formájában. A hideg hónapokban minden puhát rádobálok a kanapéra:) Takarót és párnákat is, és nem hiányozhat a lábamról sem egy puha szőrmók, ami melegen tart:) Amit még szeretek, az egy kis asztal, amire rá tudom tenni a kedvenc forró teámat, egy gyertyát, vagy éppen Ármin játékait...hát igen, ami a nappaliban van, az hamar egy hatalmas játék központi szereplője lehet!

8a590d37-2b4f-4371-87bb-c9d137d4057e.JPEGhygge_stilus1.jpghygge_stilus2.jpg

Asztal, párnahuzatok, puha pléd, mécsestartók, lámás bögre, puha papucs, light box: PEPCO

Hálószoba

 

A hálószobát próbálom azért felnőtt birodalomnak megtartani. Itt is elengedhetetlen a puha pléd, a kislámpa és a mécsestartók, a forró ital elmarad, viszont jön cserébe egy jó kis könyv...most éppen a jóga rejtelmeibe próbálom beleásni magamat. Az olvasás a nappaliban kivitelezhetetlen, csak itt van rá esély:)

242ffebf-226b-4ed1-8f8d-8c4a96f2b68a.JPEG

hygge_stilus3.jpg

98a7478d-b4c0-4385-b3e4-ded3bc514194.JPEG

Házikós polc, mécsestartók, csillagos pléd: PEPCO

 Étkező

 

Mivel nálunk a konyhaasztal a nappali közepén van, ezért nem csak étkezésre használjuk. Sokszor esténként aköré ülünk le beszélgetni, nappal pedig ott tudok dolgozni, amíg Ármin alszik. Szeretem is ezt a helyet, mert jól rálátok a nappali hangulatára, miközben mondjuk épp írom ezt a cikket:) Ilyenkor magam mellé teszek egy teát, egy kis nasit, most éppen nagyon cuki mézeskalácsokat, na és persze a virágok sem hiányozhatnak. 

img_1970.JPG

ae74d8bd-0f24-46fa-a2fb-44bd9afa29af.JPEG

Bögre, mécsestartó: PEPCO
Mézeskalácsok: CUKORGYÖNGY

Nálatok hol vannak a hygge pontok a lakásban?:) Érdemes figyelni a Facebook oldalamat, mert megleplek Titeket egy nyereményjátékkal, amiben több olyan home deco terméket is kisorsolok, amit ebben a blogposztban láthattatok!!!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása