PandArte

Játékbabák nem csak gyerekeknek:)

2018. október 27. - PandArte

Júlianna olyan édes és gyönyörű babákat készít, hogy felnőttként is egyből bele lehet szeretni az összesbe! A kislányokba és kisfiúkba is:) Az októberi Pici Piacon egymás mellett volt a standunk, úgyhogy volt időm megismerkedni a Pjulcsy babákkal, mindegyik gyönyörű, kézzel készült, hatalmas szeretettel <3 Most olyan tartalom következik, ami visszarepít Titeket a gyermekkorotokba, és legszívesebben azonnal rendeznétek egy babaházas teadélutánt a barátnőkkel!pjulcsy.jpg

Julcsi egyszerre hű társa egy csodás férjnek, odaadó édesanyja négy különleges gyermeknek, mindezek mellett pedig egy kreatív ügyeskedő, akit sok-sok évvel ezelőtt rabul ejtettek a textilek. Nagyon szereti ezt a fajta alkotást, hiszen a lélek, amit a babákba öltöget, Őt is boldogsággal tölti el. 

Mikor találtad meg magadat a babák készítésében?

Mióta az eszemet tudom, alkotok valamit, de szinte mindig csak másoltam és nem azért, mert saját ötleteim nincsenek, hanem mert egyszerűbb és gyorsabb kész tervek alapján dolgozni. Így jöttek a babák is a képbe. Megismerkedtem egy népszerű norvég tervezőnő babáival, anyagaival és az ő romantikus világa rabul ejtett. Hamar rájöttem, hogy babát készíteni csodálatos dolog és meg akartam alkotni a saját világomat. Éppen novemberben lesz 9 éve, hogy letettem a világom alapköveit:)

Mindig is így néztek ki a Pjulcsy babák?

Ó, dehogy! Rengeteg tervező folyamat, rengeteg amorf baba született a mostani formákig, hiszen nem tanultam sem varrni, sem szabni. Minden, amit csináltam, ösztönből jött és rengeteg félkész baba landolt a kukában.

Most mi jellemző rájuk?

Talán ezt az ösztönösséget emelném ki, mert nehéz erre válaszolnom. Elfogult vagyok a babáimmal, mindegyikkel képes vagyok szerelembe esni. Tényleg szívvel készülnek és lélekből születnek, bár mára ez már elcsépelt közhelynek hangzik. Minden darab egyedi és mivel az alapokon kívül mindent kézzel készítek, ezért megismételhetetlenek. Ha akarnék sem tudnék egyforma babákat csinálni.

pjulcsy1.jpg

Hogyan és hol készülnek?
 
Van egy kedves és hangulatos kis kincses dobozunk, amit póriasan csak műhelynek hívunk Egy esküvő- és rendezvénydekoratőrrel és egy másik varrónővel közösen béreljük. Remek csapatot alkotunk, segítjük egymást, ahol csak tudjuk. Ilyen környezetben nem nehéz szépet alkotni.

Mennyi idő neked elkészíteni egy ilyen babát?

Egy nagy baba elkészítése közel 9 óra, ha egyedi megrendelésre készül, akkor inkább 10-11 óra. És ebben még nincs benne a megrendelést megelőző levelezés, egyeztetés és a munka során készített fázis fotók, mert sokan erre is igényt tartanak. A kisebb figuráknál természetesen kevesebb időre van szükség, hiszen azok nem annyira részletgazdagok, kevesebb rajtuk a kézi munka.

A ruhájuk stílusát is Te találod ki, honnan inspirálódsz?:)

A ruhájuk is, mint maguk a babák, sok változáson estek át. Számtalan ötlet van a fejemben, szeretek új anyagokat kipróbálni. Mindennek az alapjai a gyönyörű pamutvásznak, amik hol egy turkálóból kerülnek ki, hol pedig minőségi designer anyagok, legtöbbször a tengerentúlról. A minták és színek sokasága inspirál és általuk nyeri el minden outfit a végleges formáját. A kiegészítők nélkül azonban egyik sem lenne teljes.

pjulcsy2.jpg

A ruhák külön is kaphatóak?

Tervezem, hogy készítek külön outfit-eket, de erre nem került még sor eddig, lévén, a varrás mellett egy hattagú családot üzemeltetek és félállásban dolgozom egy alapítványnál, az időm tehát elég behatárolt. Ám soha nem mondok nemet, ha valaki szeretne plusz kiegészítőket és pótruhát.

Csak gyerekeknek szokták venni, vagy a felnőttek is bele szoktak szeretni?

Nem csak gyerekeknek szokták vásárolni, de persze ők az elsődleges célközönség. Számtalan kis történet van a tarsolyomban nászajándékról, esküvői dekorációról, felnőtt születésnapról, nagymamáról, nagypapáról, de még dédmamáról is.

Hol lehet megvásárolni? 

A fent említettek miatt ritkán van idő „csak úgy” babát készíteni, de ha mégis akad, azt leginkább a facebookon keresztül lehet megvásárolni.

Egyedi megrendeléseket is vállalsz, pl fénykép alapján?

Igen, volt már példa erre is. Az alap baba mindig ugyanaz marad, karakteres attól lesz, hogy milyen jellemzői vannak az ajándékozottnak: szemüveg, szakáll, ősz haj, stb. Volt, hogy egyszer egy egész családot készítettem nászajándékba, ifjú párostól, gyerekestől, kutyástól. Imádtam:)

pjulcsy3.jpgpjulcsy4.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása