PandArte

32 szuper karácsonyi ajándékötlet!

2018. december 04. - PandArte

Hetek óta írom ezt a posztot, amiben nagyon sokféle ajándékötlettel készültem Nektek Karácsonyra. Pontosan 32 tippet írtam össze különböző kategóriákba sorolva. Választásaim kifejezetten magyar alkotók és családi vállalkozások kreatív munkáira estek, mert nagyon szeretném őket ezzel is támogatni és minél szélesebb körben megismertetni. Fogadjátok sok Szeretettel, a támogató megosztásokat pedig nagyon megköszönném:)

karacsonyi_ajandekotlet.jpg

Ékszerek

 

Csodavilág az ékszerekben- L'arbre Design

Barbara és Levente különleges gyűrűket készítenek a fa és a gyanta párosításával. Mindegyik darab meseszép és teljesen egyedi. A gyűrűk alapját minden esetben egy különleges egzotikus fa adja. A fára ékszergyanta kerül ezután, ami gondos megmunkálással (színezés, csiszolás, polírozás) a végső formáját adja a gyűrűnek. Persze nem csak gyűrűik vannak, fülbevalók, nyakláncok is készülnek, szettekben is:)47090574_2508675329173198_7312749534512152576_n.jpg

Vidám színek- RingJuli

Ezek az ékszerek olyan színesek és olyan gömbölyűek mint a francia drazsé:) Nagyon tetszik, hogy egyszerűek, letisztult formavilágúak, mégis különlegesek! Ring Juli szépen kombinálja a nagy múltú, hagyományos gyapjú alapanyagot,  a mai modernebb designnal!

18194749_459092707774012_1391171246530820606_n_1.jpg

Különleges betonvilág - New Accent

Igazán különleges ékszereket készít Fülöp Erika, aki a betont ötvözi az egzotikus földrészekről származó homokkal! A csiszolás révén az ékszer felületén metszetben megjelennek a betonban rejlő apró kavicsszemek, zárványként megmaradt buborékok. Így olyan arcát látjuk a betonnak amely általában a cementréteg alatt rejtve marad. Az ékszerek felületi  mintázata egyedi és megismételhetetlen lesz. 

befunky_collage_27_1.jpg

Türkiz tengerNISE Design

A NISE Design az egzóta fa és a műgyanta korrelációján alapuló ékszermárka. A naturális fa és a mesterséges műgyanta párosát, a nemes ezüst használata teszi egésszé. Kollekcióik e három anyag egymáshoz való viszonyát boncolgatják, néha egyet kiemelve a többi közül, máskor pedig a harmóniára törekedve. Minden ékszerük egyedi kézzel készített darab.

kecses-570x680.jpg

Textilek

 

Többfunkciós kendők - Sulyan Design

Bevallom, én ilyen kendőt már adtam Karácsonyra ajándékba,és telitalálat volt! Már nekem is van, persze türkiz színben, szürkével kombinálva:) Zsuzsi olyan többféleképpen hordható sálakat, kendőket készít, amikkel a nagy napi rohanásban könnyen fel tudjuk dobni a szettünket! A színek és minták tárháza végtelen, most a legújabb egyébként a budapest grafikás vonal, de a következő WAMP-on ( december 9. ), érdemes megnézni színes kínálatát!

41051489_1847214422044295_3753369871274999808_n.jpg

Okos megoldások - White Lemon

Nőként imádom az okos megoldásokat, finom alapanyagokat, sportosan szexi vonalakat, ez a White Lemon, akinek a ruháit mindig megcsodálom a WAMP-okon!  A következő három vasárnap Ti is megtaláljátok kint a standját, mindenképp érdemes megnézni, mert nagyon jó stílusú rucikat találtok nála, és ami a jó, hogy fiataloknak és idősebbnek is jól állnak!

29497726_1636755829705618_4103018958521286892_n.jpg

Svájci tájak - CAMOU Design

Imádom Fehér Beatrix ruháit! Saját fotói, élményei teszik különlegesség a lazán, könnyedén, mégis elegánsan is hordható fazonokat:) Az idei téli kollekcióján Svájc hegyes vidéke, alpesi tájai, növény és állatvilága jelenik meg. Vannak kabátok, tunikák, pulcsik, kardigánok és még táskák is! Szintén örök WAMP-er, úgyhogy Őt is megtaláljátok december 9-én a Millenárison.

camou_1.jpg

A kevesebb több - NON+

Letisztult, új, mégis mindig örök fazonok. A legújabb téli kollekcióban egyaránt fellelhetőek a BASIC vonalat követő minimalistább, sportosabb darabok, és az elegánsabb, extravagáns fazonok is. A kollekció palettáját a finom és hideg árnyalatok játéka jellemzi. A tiszta, feltűnés nélküli, puritán darabok remekül illenek egymáshoz és a korábbi NON+ fazonokhoz egyaránt:)

46413078_10155852764006127_6573240420514398208_n_1.jpg

Határidőnaplók

 

Slow life - Antihatáridőnapló 

Azért rohanunk, hogy ne maradjunk le a fontos dolgokról, vagy azért maradunk le a fontos dolgokról, mert rohanunk? A Slow Budapest anti határidőnaplójával a túltervezést és az ezzel járó hajszoltságodat tudod csökkenteni a 2019-es évben. Azért jött létre, hogy könnyebben visszatalálj a természetes, örömöt adó tempódhoz, a családdal töltött meghitt pillanatokhoz, a feltöltő és mosolyt hozó mindennapokhoz:)

anti.jpg

Letisztult formák - Malinovka

A Malinovka tárgyak karakterét a nyers grafikák és az átlátható, elvont minták adják. A kivitelezésben a hagyományos, kézi eljárások, a manuális kötészeti módszerek és az újrahasznosított, kreatív alapanyagok teljesítik ki a tárgyak egyéniségét. A letisztult formai megoldások hangsúlyossá teszik az egyszerű, jellemzően fekete-fehér mintákat, így a Malinovka műhelyében valóban eredeti és szerethető, személyes tárgyak születnek.

010.jpg

Színes élet - KarlaLina

Csíki Karolina tervező, grafikus, illusztrátor vidám és praktikus papírárukat készít anyáknak, nőknek, csajoknak:)  Nagyon jó a beosztásuk az alsó képen látható határidőnapló a sajátom például, imádom! Jó választás azoknak, akik a napi teendőkön kívül fontos és hosszabb jegyzeteket is szeretnének beleírni.

3ba6f2e6-3846-4519-ac76-29199d1622a5.JPEG

 Kézi szitázással készült - Noto

" Megmenteni a világot és jegyzetfüzeteket létrehozni, hogy feljegyezhessük ezt a fontos feladatot és az egyéb további teendőket. " - ezt írja Seres Tamás, aki a Noto papíráruk kitalálója. Ez a humoros szellem a munkáin is meglátszik, amik újrahasznosított papírból készülnek, kézi szitázással. A 2019-es határidőnaplók között találtok macis, visszafogottabb, lazább, sőt egészen vagány színösszeállításokat is:)

45725345_1760908244020601_6754380417115095040_n.jpg

Férfiaknak

 

Hasznos társ - Malinko pénztárca

A Malinko mindig belecsempész a munkáiba egy kis rafináltságot:) Nekem most ez a kedvenc férfi pénztárcám! A lányok nagyon figyelnek rá, hogy termékeik a lehető legjobban betöltsék funkciójukat, így hasznos társként tudjanak szolgálni viselőik számára a mindennapokban, a férfiak pedig praktikus dolgokra vágynak, ezért is tettem bele ebbe az összeállításban ezt a bőrpénztárcát, ahol az aprókat, amik nálunk mindig ezerfelé hullnak, egy laza mozdulattal a nyílás felé lehet terelgetni, és onnan vissza:)

ferfi_ajandek.jpg

Woooow - Egyedi lábtörlő

Bár nem tűnik fontos dolognak egy lábtörlő, mégis meg tudja határozni az otthonunkba történő belépés hangulatát! Amióta nekünk a képen látható egyedi lábtörlőnk van, még a postás és a futár is mosolyog, amikor kinyitom az ajtót és mindenki, igen, még a férfiak, apukák is megdicsérik! Ezért is szerettem volna mindenképp beletenni a válogatásba, mert szerintem szuper és meglepő ajándék lehet, hogy a saját családotokhoz, otthonotokhoz alakítjátok ki a lábtörlőtöket!

img_2965.JPG

Design lámpák - KissDesign

Személy szerint én rajongok a beton és a fa tárgyakért, és szerintem ezzel sok férfi is így van! A KissDesign egyedi beton lámpákat készít, sokszor fával kombinálva, Edison izzóval mely meleg fényt áraszt. Kialakításából adódóan, asztalra, földre is helyezhető, állítva, döntve, fektetve is lehet használni, sokféle formát találtok náluk, otthoni íróasztalra vagy egy menő, vagány irodába is:)

karacsonyi_ajandekotlet_1.jpg

Egy komplett szett - B-BAG

Kis családi vállalkozásként működik a B-BAG, nagyon szimpatikusak, nemrég ismerkedtem meg velük. Kisszériás, letisztult stílusvilágú bőr termékek tervezésével foglalkozik Feri, felesége, Szandi pedig minden mást menedzserel a márka, na és persze a kisfiúk körül:) Nagyon szépek a termékeik, gondos, kézműves kidolgozás mind, saját kedvencem a táskáik, amik közül szintén találtok a férfiaknak valót, de ha nem szeretnétek olyan nagy ajándékot, akkor ez a szett ( öv, óraszíj, nyakkendő, telefontok-pénztárca ) szuper meglepi!

_vyrp11_68p1230327.jpg

Gyerekeknek

 

Az első magyar jógás társasjáték - Durmi Maci Napüdvözlete

A Jógakaland a tudatos szülők csodaeszköze, játékai tele vannak szeretettel, egészséggel, vidámsággal és mókával! Családi csapatuk most már több mint egy éve foglalkozik azzal, hogy a gyerekek minél hamarabb megismerjék a jógázás örömteli, fejlesztő, stresszoldó hatásait, miközben izgalmas kalandokat élnek át a meséiken keresztül. Ezért fejlesztették ki tavaly különleges jógás mesekönyvüket és kártyajátékukat, idén pedig a Durmi Maci Napüdvözlete társasjátékot. Ez a játék a jógázás egyik alapját, a napüdvözlet gyakorlatsort tanítja meg a gyerekeknek,már 3 éves kortól, mesés szórakoztató módon, hogy a gyerekek megtapasztalják az összes jótékony hatását:)

_mg_9114-edit_1.jpg

Egyedi játéktároló láda - Mfwooddesign

Beatrix férjével közösen álmodta meg az Mfwooddesignt, melyben ötvöződik mindaz, amiben ők a legjobbak: a fa gondos, kétkezi megmunkálása, illetve a grafikai tervezés és a kézi rajzolás. Nagyon sok egyedi dolgot találtok náluk, az én kedvenceim a kézzel festett játéktárolóik, amik nem csak mutatósak, de nagyon praktikusak is, nekünk is van, rengeteg játék belefér:) Karácsonyra egyébként még a családfájukat emelném ki, ami egy rendkívül személyes és időtálló dolog! Fontos, hogy december 14-ig kereshetitek őket egyedi kérésekkel!

mfwooddesign.jpg

Rajozlás bárhol, bármikor - Irkafirka

A gyerekek imádják, ha kapnak egy tiszta felületet és a kedvükre alkothatnak! Szerintem akkor ez még nagyobb móka, ha mindezt krétával lehet tenni, ráadásul bárhol és bármikor:) Ez az ötlet járt Judit fejében is, amikor megalkotta az Irkafirkákat, vagyis a hordozható krétatáblákat! Ez a játék remek társ a hosszú utakon, autóban, repülőgépen egyaránt. Gyermekkel várakozni se igazán egyszerű, főleg ha unatkozik. Tablet, vagy mobiltelefon helyett kiváló szórakozást nyújtanak, amíg mi mondjuk sorban állunk a bankban, vagy az ebédünket várjuk egy étteremben:) Nagyon sokféle textil mintával kaphatóak!

22687893_2279129988980976_6087757391694373999_n_1.jpg

Készíts saját magad játékot! - Playtime with Adam

Szilágyi Zsanett munkáira nemrég lettem figyelmes! Elképesztően okos és ügyes játékokat készít kisfiának, Ádámnak, amivel persze több ezer Anyukát, köztük engem is, ösztönöz arra, hogy mi is meg tudjuk csinálni:) Árminnak szülinapjára, ami januárban lesz, biztosan én készítek majd! A képen látható verzió például egy kreatívan újrahasznosított készségfejlesztő doboz, ami több szórakozási lehetőséget is nyújt a gyermeknek. A tetején van egy pálcás színválogatós játék fekete- fehérben, ahol be kell dobálnia a színnel megegyező pálcikákat, a másik játék a tetején egy rúdrafűzős, az elején egy pom-pomos golyóeső található, az egyik oldalán egy csipeszes játék, másik oldalán egy színválogatós hajgumis játék, hátoldalán pedig egy tépőzáras filces formaegyeztető. Szóval érdemes követni Zsanit és öleteit a playtime with adam oldalon, ahol mindig leírja azt is, hogyan készítette el az adott játékot!

playtime_with_adam.jpg

Könyv

 

5 Hozzávalós vacsorák - Szabó Jucus

Az 5 Hozzávalós reggelik után, idén ősszel megjelent az 5 Hozzávalós vacsorák, benne 31 vacsora recepttel, az év bármely napjára. Jucus finom és könnyen elkészíthető ételek receptjeivel lepett meg minket, olyan mai modern nőket, akiknek fontos a minőség, az egészséges táplálkozás, a gondoskodás, ám mégsem szeretnének hosszú órákat tölteni a konyhában. Igazi telitalálat, én is imádom!

180910_borito-5-hozzavalos-vacsorak-szabo-jucus.jpg

A kert konyhája - Beh Mariann

Az biztos, hogy ez az egyik legszebb és legbájosabb könyv az idén, ami ráadásul tartalmilag is eltér a megszokott receptkönyvektől, ez annál több...és nem csak azért írom, mer a barátnőm a szerző:) Beh Mariann, a Bazsalikomos kert megálmodójaként ismert kertészmérnök, gyerekkora óta a természetben érzi magát igazán otthon. Kertjében egyedülálló módon kezdte el megmutatni a fűszer- és gyógynövények, vadon termő ehető növények és ehető virágok felhasználásának sokszínűségét. Kedvenc növényeit Szendeff Lőrinc fotós örökítette meg, akinek köszönhetően különleges képi világ született. Mariann mesél az ehető növények termesztéséről, gyűjtéséről, feldolgozásáról, ír saját pestójáról, herbateáiról, és megosztja a négy évszak alapanyagaiból készült 48 receptjét is.

46446029_2264779920475514_1709891029601091584_n.jpg

Kreatív desszertiskola - Ötvös Zsuzsa

Az igazán jó desszert megkoronázza az ételsor végét, minden érzékünkre hat, és maradandó élményt jelent. A Kreatív desszertiskola bebizonyítja, hogy nem csak képzett cukrászok képesek ilyen, a családot és a barátokat lenyűgöző desszertköltemények elkészítésére. Mivel a szerző maga is hobbicukrászként kezdte, pontosan tudja, hogyan válhat valaki lelkes amatőrből igazi mesterré. A jól követhető leírások, a látványos fázisfotók jelentősen megkönnyítik a francia cukrászat alapjaira épülő desszertek elkészítését, és kizárják a hibalehetőségeket.

desszert_1.jpg

Négy évszak vidéken - Sali Réka

Egy városi lány története, aki hirtelen felindulásból elköltözik a nagymama vidéki házába, megismerkedik a falusi élettel, saját kiskertet gondoz, bútorokat újít fel, vendégeket fogad, és négy évszak leforgása alatt a házból otthont varázsol magának. A könyvben találhatunk az évszaknak megfelelő dekorációs tippeket, vegyszermentes kertészkedéshez tanácsokat, saját kezűleg véghezvihető felújításokat, és rengeteg izgalmas receptet, jó kis komplex és hasznos könyv:)

25507973_151983875446852_876689494266979791_n.jpg

Élmény

 

Tematikus séták Budapesten, Szentendrén és a Balatonon - Hosszúlépés

Ezeken a sétákon felfedezhetitek Budapest, Szentendre és a Balaton rejtett kincseit! A sok tematika miatt mindenki megtalálhatja a hozzá igazán passzolót:) Vannak kinti séták és izgalmas épületfelfedezések is, gasztro és romantikus vonalak, érdemes végignézni a tematikákat. A szervezők hisznek benne, hogy ráérősen sétálva minden új és izgalmas és hogy érdemes elhagyni a járt utat a járatlanért!  

31911517_997663693740417_1457902094299168768_n.jpg

Irány Csopak! - MANOR House Inn

Minimum egy balatoni ajánlót nem hagyhattam ki az ajándékötletek közül, főleg úgy, hogy egyre több az új hely, ami felfedezésre vár! Csopak minden korosztály számára ideális, legyen szó a borok iránti rajongásról, a környék gasztronómiájának szeretetéről vagy a híresen gyermekbarát csopaki strandról. A MANOR House Inn egy különleges bed&breakfast panzió, ami extrán gyerekbarát, mindemellett pedig esztétikus környezet is egyben, gyönyörű szobákkal, fröccsterasszal, gasztronómiai programokkal:) Alig várom, hogy mi is kipróbáljuk!

manor.jpg

Borvacsora - Ételműhely gasztrostúdió

Az Ételműhely egy igazi szerelemgyerek, hiszen Barnabás szakácsként, Dóri pedig gasztrobloggerként már-már megszálottan hisz abban, hogy az étel összehoz mindnyájunkat, és többet elmond a készítőjéről, mint azt elsőre gondolnánk. Február 2-án egy izgalmas fogásokkal és borokkal teli kárpát-medencei gasztroutazásra hívnak Titeket, ahol a borok világában Kovács Tamás nemzetközi borszakértő kalauzol el Titeket, az este folyamán, az ínycsiklandó fogásokról pedig Hack Barnabás, az Ételműhely egyik alapítója és a Costes Downtown chef de partie-ja gondoskodik. Az eseményt itt találjátok.
46892965_322620475241481_4354474394303594496_n.jpg
Igazi kikapcsolódás az Őrségben! - Kosbór Panzió

A forró rétes gőzölgése, a cabernet rubinvöröse, a kecskesajt csípőssége,  a vadsült borókás illata, az évszázados tölgy méltósága, a vargánya fenséges illata, az erdő csendje, a tábortűz ropogó tánca...ez az Őrség csodás érzése. A Kosbor Panzió tulajdonosai is beleszerettek ebbe az életérzésbe, amit mindenki megtapasztalhat, aki náluk jár. A panzió egy igazán igényesen megépített, hangulatos szálláshely Magyarszombatfán. Az Őrségi Nemzeti Parkban, 3 hektáros ősfás-gyümölcsös birtokon fekvő ökobarát hotelben antik bútorokkal egyedileg berendezett szobákkal várják a csendre, pihenésre vágyó vendégeket. Mi tavasszal biztosan meglátogatjuk:)

kosbor.jpg

Just RELAX:)

 

Igazi nyugalom otthon - Greenway Candle

Hát én oda meg vissza vagyok ezektől a gyertyáktól! Annyira jó hangulatot teremtenek otthon, hogy én ilyet még nem tapasztaltam semmilyen más gyertyánál! Ez egyrészt annak  köszönhető, hogy letisztult a design, másrészt pedig nagyon finom, lágy illatuk van, ami pont jó mértékben van jelen a levegőben. Ami szuper még bennük, hogy köszönhetően a szójaviasznak, nagyon lassan égnek, szóval jó sokszor meg lehet gyújtani és élvezni az otthoni életérzést:) Ildi Karácsonyra természetesen imádnivaló ajándékcsomagokkal is készült, én tuti meglepek egy ilyennel valakit:)

47250074_1135372153287895_3505663112856469504_n.jpg

Nyugtató és hatásos meditációk - Lepd meg magadat a nyugalommal:)

Szóval, én mindig is nehezen nyugodtam le, egészen addig, amíg el nem kezdem jógázni. Azóta már a meditáció, vagyis az, hogy jól értelembe vett módosult tudatállapotba kerüljek, és felvegyem a kapcsolatot a mélyebb önmagammal, már nem is olyan távoli! Pláne úgy, hogy találtam egy oldalt, ahonnan nagyon jó és hatásos meditációs hanganyagokat lehet letölteni ( van ingyenes rész is, amit ki tudtok próbálni!) Különböző megoldásra váró élethelyzetekre találtok hanganyagokat, én péládul már kipróbáltam a " Gondolatok leállítása a fejben és a " Hagyd, hogy valóra váljanak az álamaid " meditációkat, és imádtam őket, mert tényleg segítettek! Ez igazán különleges ajándék tud lenni Önmagunknak is:)

45520448_2276673562405093_9047349734305431552_n.jpg

A legjobb, ami a bőröddel történhet! - Vintage Beauty Szépészeti Nőintézet

Ez maga a nyugalom, a kényeztetés és a szakértelem szigete, ahol én is rendszeres vendég vagyok:) Szakonyi Eszter kozmetikus mester és egészségügyi szakkozmetikus elképesztő profizmussal és hatalmas szeretettel vezeti ezt a különleges szalont, ahol az igazán érzékeny és problémás bőrökre is mindig van megoldás. Különleges kezelésekkel és saját fejlesztésű termékekkel gyógyítják és kényeztetik vendégeiket, amik megkapták a szigorú, francia Ecocert (globális bio minősítő szervezet) organikus minősítését is. Én évek óta Eszter arckrémét használom, amit az arckezelés után egyedileg állítanak össze nekem, az anti-aging széruma pedig maga a csoda! Barátnőnek, Anyukának, Nagymamának tökéletes ajándék bármi, egy kezelés, vagy a krémek és szérumok is!

vintage_beauty.jpg

Aromaterápiás tanfolyam - Panarom

A természet nyújtotta leghatásosabb gyógyító erő az aromás növényekből nyert illóolajokban rejlik, amelyek a testre és a lélekre is egyaránt hatnak. Ezzel a hittel és szemlélettel hozták létre a Panarom márkát, Feller Adrienne vezetésével, mely közel 15 éve képviseli és terjeszti a természet iránti szeretetüket, a növényi- és aromaterápiás tapasztalataikat és tudásukat a termékeik iránt érdeklődőkkel. A Panaromnál nagyon sokféle tanfolyamot és képzést is találtok, amik azért is egyedülállóak, mert oktatási anyagukat a francia – és az angol aromaterápiás irányzatokat ötvözve állították össze. Szóval, aki szeretne elmélyülni az illóolajok varázslatos világában, annak ez egy tökéletes ajándék:)

40666691_2131082876911542_6001926525090267136_n.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása