PandArte

A lámpa az otthoni tér lelke!

2019. március 05. - PandArte

Egy jól elhelyezett lámpa csodákra képes a lakásban...kettő meg pláne:) Igazi otthonos, meleg, puha érzést tud varázsolni a nappaliba, konyhába, hálószobába! Ezek a magyar tervezésű lámpák azért nyerték el a tetszésemet, mert egyszerűek, lágy vonásúak, mégis meghatározó a jelenlétük a térben.

lampak.jpg

Nálunk esténként, miután Ármin lefeküdt, tilos a nagy lámpa használata, a kisebb - nagyobb hangulatfények bekapcsolása viszont kötelező:) Egyszerűen megnyugszom tőlük, biztonságot nyújt a hangulatuk. Nagyon örülök, hogy vannak magyar tervezők is, akik ezzel foglalkoznak, most a Blum&Wolf csapatát ismerhetitek meg közülük.

Pongrácz Farkas és Albert Virág mindketten művészeti képzésben vettek részt, Farkas a soproni AMI-ban formatervező, csomagolástervező szakon, Virág a MOME építész karán végzett. Farkas diplomamunkája fénycsomagolást tervezése volt, ekkor született a Plümó termékcsalád, a Blum&Wolf márka első kollekciója.

blum_wolf_plumo_doubble.jpg

blum_wolf_plumo_wind_collection.jpg

Plümó lámpák

Miért pont a lámpákra esett a választásotok?

A fény elemi energiaként egy olyan témánk, ami művészi szinten is nagyon foglalkoztat minket, és nagyon felemelő számunkra. Egyedi művészet projekteken is folyton agyalunk, de konkrétan világtótestek tervezésében tudjuk formába önteni, amit a fényről gondolunk. A lámpatervezésben találtuk meg továbbá azt közös metszetet, amit a formatervezést és a belsőépítészetet –két szakterületünket összeköti. A közös munka az első perctől egyértelmű volt, pozitívan hatnak egymásra a kritikus szemek:)

A tervezésen túl, ti is készítitek a lámpákat? 

Manufaktúraként működünk, ami azt jelenti, hogy egy-két gyártási fázis saját műhelyünkben készül, van amit pedig hazai alvállalkozók készítenek, de abszolút Magyarországon!

Milyen kollekcióitok vannak?

Minden kollekcióra egységesen jellemző a kevés anyagból, egyszerű, de frappáns hajtásokkal összeálló izgalmas forma. Lámpáink egyszerűségükben különlegesek, és maghatározó elemei a térnek. Nappal formai összhangjuk, este fényük is kivételessé teszi őket, és különleges atmoszférát teremtenek. A kollekciók három fő csoportja:

Fehér hajtott lámpák – Plümo és Plümo Wind sorozat

blum_wolf_plumo_wall.jpg

blum_wolf_plumo.jpg

Falámpák – Möbio kollekció

blum_wolf_mobio_loop2.jpg

blum_wolf_mobio_standing.JPG

blum_wolf_mobio_flower.jpg

Akusztikus lámpák gyapjúfilc alkalmazásával

blum_wolf_acoustic_cone.jpg

blum_wolf_acoustic_felt2.jpg

blum_wolf_acoustic_ply_collection2.jpg

blum_wolf_acoustic_ply_pendant_green.jpg

Hol lehet megvásárolni?

A világítótestek leginkább megrendelésre készülnek, de jelen vagyunk a Palmetta Desig-Galériában, és megjelenünk design-vásárokon is. Az egyéni megrendelés a speciális igények kielégítését is lehetővé teszi. Folyamatosan konzultálunk belsőépítészekkel, így a fejlesztések, és az új termékcsaládok is mindig valamilyen belsőépítészeti igényre adott válaszból születnek. A weboldat itt találjátok. 

blum_wolf_angel_pillow_big.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása