PandArte

20 tuti ajándéktipp Karácsonyra!

2019. december 03. - PandArte

Elérkezett az idő, hogy megírjam azt a posztot, ami számomra a legkedvesebb, a karácsonyi ajándék ötletes listámat:) Évről évre ezek a legolvasottabb cikkek a blogomon, ami azt jelenti, hogy tényleg sokan tudnak inspirálódni a tippjeimből, aminek már csak azért is örülök, mert mind mind hazai, magyar ötlet, design, élmény! Ezek most a felnőtteknek szólnak, nőknek és férfiaknak egyaránt, a gyerekeknek külön ajánlóval készülök:) 

Ha tetszett a lista, megköszönöm hogy megosztod,
ezzel is támogatod a magyar ötleteket, vállalkozásokat,
plusz másoknak is tudsz segíteni karácsonyi ajándékot találni:) 

karacsonyi_ajandek_otlet.jpg1, A világ legfinomabb macaronja, díszcsomagolásban!

A világ legfinomabb macaronjait szerintem a Chez Dodo macaron manufaktúra-ban kaphatjátok, én időközönként betárazok egy díszdobozos verziót, hogy kényeztessem magamat, tökéletes karácsonyi ajándék lenne a számomra is:) Most itt a karácsonyi kiadás, amit Dóri kutyusa, Bread inspirált! A mesés díszdobozok párizsi art deco hangulatot idéznek, a szokásos Chez Dodos letisztultsággal ötvözve. Ami idén extra meglepetés, hogy egy új 6-os dobozkával is bővül a kollekció, illetve a kollekció különleges részeként haza lehet vinni a világ legcukibb bögréjét és vászontáskáját is. 0191112_gl8_0528_1.jpg

0191119_gl8_2181_1.jpg

2, Nem csak meleg, jó a fazonja is!

Az Ille-Olla márka Illésy Lenke és Illésy Kata nevéhez fűződik, akik ikrek:) Évek óta nagy sikerrel készítenek kabátokat minden évszakra, aminek talán az a titka, hogy Lenke, a tervező, egy saját esztétikai rendszerben gondolkodik. „A divat hektikus dolog, és jellemző rá egyfajta majmolás. Valaki kitalálja, mi most a trendi, attól fogva úgy szabják meg a fazonokat és a színeket és gyártják le az anyagokat. Megmondják azt is, kinek mi áll jól, pedig nem minden körte típusú nőnek csapott a válla. A nők épp azért tanácstalanok abban, hogy mit vegyenek fel, mert nem kategorizálhatók könnyen, a valóság sokkal árnyaltabb. Van, aki felül S-est hord, alul már L-est. Ahelyett, hogy az ilyen hölgyek egy M-es ruhába próbálnák magukat belepasszírozni, szeretnénk nekik személyre szabott ruhákat kínálni. Ezért találtam ki egy saját szabászati rendszert, aminek az az alapvetése, hogy a nő az nő, ezért legyen bármilyen testalkatú is, a nőiességét kell hangsúlyozni. " Ennek a szellemében készülnek a téli kabátjaik is, amiknek a színei is nagyon megnyerőek és szuper kiegészítőket is találtok hozzájuk!50027935_2245385102187338_5424099170027831296_n.jpg49808109_2248214778571037_2927482024287535104_o.jpg

3, Egy kis natúr kozmetikum, férfiaknak is!

Ez az ötlet azért tetszett meg annyira, mert nem csak szuper natúr kozmetikumok vannak benne, még férfiaknak is, hanem tartozik hozzá egy gyönyörű neszeszer is, ami szintén magyar kézműves termék:) 

Az ArtNatura egyébként egy nemrég indult magyar családi vállalkozás. A 100%-ban természetes, magas hatóanyag tartalmú natúrkozmetikumok megálmodója, kifejlesztője Katona Évi, aki jogász és kozmetikus végzettséggel rendelkezik, így mind a kozmetikumokat érintő jogszabályi útvesztőket, mind a bőrtípusok jellemzőit nagyon jól ismeri:) A párja készíti a termékek csomagolásait és felel a márka megjelenéséért.

" A vásárlóinkhoz kizárólag ellenőrzött termékek jutnak el, hiszen készítményeink mindegyike laboratóriumi vizsgálatokon esik át, mielőtt a webshopba bekerül. Mind a készítés, mind a csomagolás során óriási hangsúlyt fektetünk az újrahasznosításra és az újrahasznosíthatóságra. Ilyen termékünk például a Magyarországon elsőként komposztálható papírcsomagolásban készített natúr dezodor. " A férfi csomag tartalma például, amit szürke neszeszerben kaphattok meg: borsmentás habkrém, forest natúr dezodor és egy férfi fürdőszappan! A nőit is megtaláljátok itt! 

artnatura-unnepi-neszeszer-noi-kicsi-.jpg

artnatura-unnepi-neszeszer-ferfi.jpg

4, Zenés adventi kalendárium

A kisfiam imádja a zenét hallgatni, pláne, ha játékos és vidám, ezért is tetszett meg nagyon Molnár Emese új lemeze, mint ajándék ötlet, ami ráadásul abszolút téli és karácsonyi témákat dolgoz fel. Mindezt különleges módon dobja fel, hiszen a JaMese lemezen található játékos, bájos vagy éppen mély érzelmeket kiváltó 24 dal mindegyike egy-egy meglepetés az adventi naptár ablakai mögött!

A kisfiam most öt éves, már felfogja, miről szól ez az ünnep, így egyre nagyobb a felelősségem abban, hogy mindezt megteremtsem. Azt vettem észre, hogy sokkal több energia felnőtt fejjel újra és újra felfedezni a karácsony szellemiségét. Gyerekkorban egyszer csak ránk köszöntött ez a csoda, megtalált bennünket, elég volt hozzá a fenyőfa és a bejgli. Most már melós. A nőkön különösen sok teher, iszonyú mennyiségű munka van ilyenkor. Nagyon szeretek sütni-főzni, de nagyon el lehet fáradni abban, hogy ilyenkor mindenkinek a kedvére szeretnél tenni. A lemez arra is reflektál, ami egyre jellemzőbb a mai világban: szeretnénk lelassulni, offline módban maradni, a slow life életmódot követni. Ez az időszak éppen alkalmas erre. " A lemezbe itt bele is tudtok hallgatni, itt pedig még több infot megkaptok róla!

lezarocsik_nezo2.jpg

adventi_napta_r_kesz_kicsi.jpg

5, Különleges sziluett portré!

A Pingalló Titkai termékeit az otthon és a családi élet ihletik. Az egyedi tervezésű kártyák és dekorációs termékek a családdá válás és az együttélés fontos pillanataihoz készülnek. A termékek lelkét Blazsek Anita vízfesték grafikái adják. " A vízfesték csodálatosan közvetíti azt a finomságot és harmóniát, amit szeretnék kifejezni, átadni Nektek. A termékek magalkotásánál fontos, hogy a szépség kiváló minőséggel párosuljon. Eszerint választom ki a papírt, az eszközöket és a nyomdai eljárásokat is. Bízom benne, hogy a lelkesedésem a termékeken keresztül Hozzátok is eljut, és örömötöket lelitek bennük a használat során. "

Anita egy különleges emlékőrző ajándékra, a sziluettportréra hívta fel a figyelmemet, melynek alapja egy aprólékos, kézzel készült rajz. A képhez a személy eredeti fotóját használja, saját stílusában megrajzolva és digitalizálva. El lehet készíteni gyerekről unokákról, vagy egész családról! Ha valaki néhány évente csináltat a gyermekeiről, érdekes összevetni a kicsik profilképének változását:) Itt még többet olvashattok a sziluett portrékról! 

haloszoba.jpg

sajat-csalad.jpg

6, Fűszeres illatkompozíciók!

Én eddig bárkinek adtam egy Greenway Candle gyertyát ajándékba, mindenki imádat, de komolyan! Nem is lehet nem imádni, hiszen elképesztő illatokkal kényeztet minket mindig Csapó Ildi, aki ráadásul mindig mellé tesz még valami olyan extrát a csomagok mellé, amiknek már végképp nem lehet ellenállni. Ilyen például ez a Boldog Karácsonyt ajándék doboz, amibe ti választhatjátok ki, milyen illatú szójagyertyákat szeretnétek tenni. " A kézzel készült, egyedi gyertyák üvegben, termésekkel körülölelve, díszdobozba csomagolva, pamut szalaggal és ajándékkártyával átkötve érkeznek Hozzád, hogy a csomagolással se kelljen bajlódnod:) " Igazi telitalálat! 

greenway-szojagyertya-karacsony-doboz-classic_04.jpggreenway-szojagyertya-karacsony-doboz-classic_02.jpg
7, Tuti receptkönyvek,  amikkel még az UNICEF-et is támogatod!

Nagyon büszke vagyok a barátnőimre, akik szintén álmodnak és maradandót alkotnak, ilyen például Szabó Jucus is, az 5 hozzávaló bloggere és alapítója. Öt és fél éve, gyermekei születése után az online marketing területről a családbarátabb blogolásra váltott. Blogján keresztül nap, mint nap segíti a kevés idővel rendelkező, de főzni vágyó nőket. Olyan ételeket készít, amik gyorsak, kevés, de friss hozzávalóból készülnek, és nem szükséges az elkészítésükhöz órákat a konyhában tölteni. Anyukaként saját tapasztalataival, és bevált ötletekkel segít, hogy a válogatós gyerekekkel, hogyan szeressék meg az evést és a főzést. Két könyve is van már, az egyik az 5 hozzávalós vacsorák, a másik az 5 hozzávalós reggelik, én mindkettőt imádom és rendszeresen használom:) 

Újdonsült Unicef baknokként a gyermek alultápláltságra hívja fel a figyelmet, mely sajnos Magyarországon is komoly probléma, sokan nem is tudják, hogy a nem a mennyiség, hanem a minőségi tápanyagbevitel a kulcsfontosságú. Az 5 hozzávalós reggelik és vacsorák könyveiben számos olyan étel receptje található, amivel az egész család számára jól indulhat és végződhet a nap. Az UNICEF bajnok programhoz összeállított egy csomagot, mely mindkét könyvét és egy vászon táskát is tartalmaz, s melynek megvásárlásával az UNICEF munkáját is támogathatod:)

unnamed_46.jpg

50255230_2178475195531051_4517122563830185984_o.jpg

8, Egy különleges könyv a tudattalan mozgató rugóiról!

Amiért ajánlom ezt a frissen megjelent könyvet, az az, hogy segít megérteni a tudattalanunk működését, és jó néhány önsegítő módszert mutat be! Ezek segítségével megtanulhatunk kommunikálni a tudattalanunkkal, ami sokszor láthatatlan, mégis meghatározó módon irányítja az életünket, így sok mindent megérthetünk az eddigi életünkkel kapcsolatban, és képesek leszünk változtatni azokon a folyamatokon, amik számunka fontosak. A könyvnek különösen érdekes része a rejtett és társalgási hipnózis, amikkel nap, mint nap találkozunk, ( akár a médiában, vagy egy tárgyaláson ) csak nem tudunk róla! Segítségével nem csak az olvasó tanulhat meg jobban kommunikálni, de könnyedén megfigyelheti, hogyan próbálják meg őt manipulálni mások. 

Akármit is gondolsz arról, hogy mi a hipnózis, biztos lehetsz benne, hogy tévedsz! A hipnózis univerzális tudomány és művészet egyben, nem korlátozódik az orvoslásra, vagy a színpadi trükkökre. Különösen nem valamiféle gonosz erőt, fekete mágiát kell a szó mögé képzelni, amivel védteleneket és ártatlanokat, akaratuk ellenére lehet megbűvölni! 

Amikor hipnózisról beszélünk, sokkal inkább egy gondolkodás módot és egy nagyon tág technikai repertoárt érdemes elképzelni. Ez a különleges gondolkodásmód az élet minden területén hasznosítható, a sportolók, vagy kollégák teljesítményfokozásától kezdve, az udvarláson keresztül, egészen a masszőrök, tanárok, reklámszakemberek, vagy szülők hatóerejének és meggyőző erejének növelésééig. 

_dsc6773.jpg

_dsc7041.jpg

9, Menő lámpák

Kazamér Zoltán tök különleges lámpáival a WAMP-on találkoztam először! "  Régóta készítek hangulatlámpákat különböző anyagokból. Fő szempontjaim az alkotásaimnál az egyediség, az igényesség, a megbízhatóság és természetesen a biztonság". Ezek közül a lámpák közül bármelyik feltűnő látványeleme lehet otthonod bármely helyiségének vagy feldobhatja a napod az irodában:) Férfiaknak szerintem nagyon jó ötlet!

44831604_2180462211973116_7133796037042372608_o.jpg

50120765_2310307845655218_2627606913759576064_o.jpg

10, Karórák, 3D nyomtatással!

A Visel Designos fiúknál is kígyózott a sor a WAMP-on a múltkor, nem csodálom, hiszen nagyon jó karórákat készítenek, mégpedig 3D nyomatatással! Készen is vásárolhatsz tőlük, de ami a legjobb, teljesen egyedit is tervezhetsz az oldalukon, bárkinek, még magadnak is:)

69876985_1155852524617931_6132076618413244416_o.jpg

72574347_1183542425182274_9091323370418470912_o.jpg

11, Designos hangfal, fülhallgató

Igen, ez a gyönyörű hangfal is magyar tervezés, nem az Apple Store egyik terméke...pedig lehetne az:) Amikor megláttam a MOJO hangfalakat és fülhallgatókat, egyből megtetszett hogy vagányak, mégis letisztultak, hogy színesek, mégis bele tudnak olvadni az otthonunk hangulatába...naná, hogy a türkiz a kedvencem! Először a design fogott meg, aztán ahogy kipróbáltam hármat is közülük, meg is győztek örökre! Elképesztően jól szólnak és könnyű kezelni is mindegyiket. Zenerajongóknak és hallgatóknak bőven tudtok csemegézni a kínálatból!

mojo-plus-square-21_1.jpg

mojo_bulika-4_1.jpg

12, Komplett csomag:)

Ha idén Karácsonykor szeretnétek valami érdekeset, látványosat, nem szokványosat ajándékozni, nézzétek meg a BETONBOR ajándékcsomagjait. Miksa Rita és Berán Emese a márka létrehozói, egyedi, izgalmas ajándékcsomagokat állítanak össze, színvonalas magyar gasztro és designtermékekből.

" Különleges ajándékválogatásainkkal szeretnénk az ajándékozás élményét fokozni és érdekessé tenni. Egyik célunk, hogy egyrészt az ajándékozás élményét egy magasabb szintre emeljük azzal, hogy levesszük az ajándékbeszerzés terheit az ajándékozóról, másrészt, hogy fokozzuk a megajándékozott számára a vizuális élményeket a gasztroélményekkel: például a csodás, külföldön is bizonyított Budapest print részleteinek a felfedezése önmagában is élvezetes elfoglaltság, de egy pohár jó bor csak dob az élményen. Pláne, ha barátokkal együtt tesszük mindezt. A másik vezérelvünk, hogy a magyar design ismertebbé és kedveltebbé váljon az ajándékvásárlók körében. "

img_1201.jpg

il_fullxfull_1489729513_b54q.jpg

13, Anti - határidőnapló 2020

Nekem évek óta ilyen a határidőnaplóm, az idei design pedig különösen tetszik! Kétféle méretből is választhattok, én jövőre most a nagyobbat szemeltem ki!

Azért rohanunk, hogy ne maradjunk le a fontos dolgokról, vagy azért maradunk le a fontos dolgokról, mert rohanunk? A Slow Budapest anti határidőnaplójával a túltervezést és az ezzel járó hajszoltságodat tudod csökkenteni a 2020-as évben is. Ezzel a Magyarországon egyedülálló naplókoncepcióval a felgyorsult világ kihívásaira szeretnének megoldásokat mutatni neked az alkotói. Azért jött létre, hogy könnyebben visszatalálj a természetes, örömöt adó tempódhoz, a családdal töltött meghitt pillanatokhoz, a feltöltő és mosolyt hozó mindennapokhoz:) Ezt a zseniális ötletet itt találod!

img_4899.JPG

090bac20-dcd0-4176-8eaa-bb45213b84ba.JPEG

14, Egy kis Balaton:)

Ha szeretitek a Balatont, a mesés színvilágait és még az ékszereket is, akkor imádni fogjátok a Balcsikék párosát, akik annyira rajonganak ezért a különleges tóért, hogy oda is költöztek! Így minél személyesebb élmények és pillanatok inspirálják őket munkájuk során. 

Tuli-Berke Adrienn Tihana és Tuli Krisztián, két balatoni grafikus és a Balcsikék márka alapítói, tervezői. Teljesen odavannak a Balatonért és szeretnék dizájn márkájukkal másoknak is megmutatni mennyire különleges, sokoldalú és szerethető a Balcsi! Nem csak alkotótársként, hanem házaspárként is együttműködnek, így a Balcsikék egy igazi kis családi manufaktúra:) Gyönyörű ékszereiket itt találjátok!

78080887_571502836948624_230062813723230208_n.jpg

78046774_573766253388949_185204367102574592_o.jpg

15, Finomságok a Bazsalikomos kertből

Szabó Jucus után másik alkotó barátnőm, akire nagyon büszke vagyok ( persze vannak többen is, de nem tudok itt most mindenkit felsorolni:)), Beh Mariann, aki évről évre minden ősztől, finom, természetes és egészséges teakeverékekkel, fűszersókkal kényeztet mindenkit a Bazsalikomos kertből. Ezeket sok hazai boltban és kávézóban megtaláljátok, de érdemes megismerni a Kert konyhája című könyvét is, ami most lett egy éves!

Ez az egyik legszebb és legbájosabb könyv, ami ráadásul tartalmilag is eltér a megszokott receptkönyvektől! Mariann kertészmérnök, gyerekkora óta a természetben érzi magát igazán otthon. Kertjében egyedülálló módon kezdte el megmutatni a fűszer- és gyógynövények, vadon termő ehető növények és ehető virágok felhasználásának sokszínűségét. A könyvben Mariann mesél az ehető növények termesztéséről, gyűjtéséről, feldolgozásáról, ír saját pestójáról, herbateáiról, és megosztja a négy évszak alapanyagaiból készült 48 receptjét is.

72398242_2496752527278251_3597705262737129472_n.jpg

60142122_2378763199077185_2612460904863760384_o.jpg

16, Olasz gasztro élmények Révfülöpön!

Idén februárban én a Cselling Udvarház olasz tésztakészítő workshopjával leptem meg Ricsit, amit azóta is emlegetünk, olyan szuper élmény volt! Nem csak megismertük, hogyan kell elkészíteni a klasszikus olasz tésztákat, de még isteni ebédet is kaptunk belőlük:) Mi már többször jártunk ott, egyszerűen imádjuk!

Képzeljetek el Révfülöpön egy udvarházat, ahol egy fiatal pár ( Klára és Moreno olasz séf ) hatalmas vendégszeretettel, barátságos hangulattal és Michelin - csillagot érdemlő vacsorákkal vár Titeket! Ez a Cselling Udvarház, ahol még meg is szállhattok, ha elhúzódna a tanfolyam:) Érdemes követni őket, és érdeklődni a legújabb workshopjaikról itt, mert ezek tényleg életre szóló gasztro élmények! 

78756072_3336173289789455_3538862986716250112_n.jpg

olasz_teszta_workshop.jpg

17, Kell egy ODU!

Hát én nagyon terveztem, hogy eljutunk idén ebbe a hangulatos házikóba, de sajnos még nem sikerült...majd lehet, hogy télen, akkor talán még kuckósabb:) Szóval, van Verőcén az ODU House, ami egy finom ízléssel kialakított, egyedi belső terekkel és kreatív megoldásokkal megáldott kis ékszerdoboz a dunakanyar felett!  Páratlan panorámájával kiemelkedő helyen van a környékbeli vendégházak között. 11 férőhelyes, így ideális helyszín családi összejövetelek, kisebb baráti társaságok és a meghitt hangulatot kedvelők számára. Egész évben várja vendégeit, így szuper ajándék ötlet lehet Karácsonyra egy ajándékutalvány ebbe a mesevilágba!

pc0b2942.jpg

odu_veroce_foto_002.jpg

odu_winter_coming1.jpg

18, Gyönyörű ékszerek zsinórból

Milyen meglepő, de Adrival is a WAMP-on ismerkedtem meg, ahol sokat mesélt magáról, és személyesen is megcsodálhattam az ékszereit! " A kreativitás mindig fontos volt számomra. Ezt kislányom születése után a zsinór- és fonal ékszerek készítésében éltem ki. Az ékszerek nagy sikert arattak baráti társaságomban, az ő biztatásuk, támogatásuk eredményeképp a hobbi ékszerkészítés helyett úgy gondoltam másoknak is örömöt szerezhetek azzal, ha ezek a termékek mindenki számára elérhetővé válnak. Így született meg a Tia Design Ékszer márka, amik között biztosan találtok ajándéknak való darabokat, annyira szépek és ízlésesek! 

ezustszett.jpg

ocean.jpg

19, Festői Zebegény

Szerintem az egyik legjobb dolog élményt adni és kapni Karácsonyra, pláne utazósat, ezért mutatok még egy nagy kedvencet! Öt éve nyitott a Natura Hill egy zebegényi hegytetőn, megunhatatlan dunakanyari panorámával, a Hodik család vezetésével. A környék legjobb étterme slow food szellemében élmény étkezéseket nyújt, a szobák egyedi berendezése pedig mindenkit visszatérésre csábít. Fél hektár levendula virít júniustól szeptemberig a birtokon, ahol panoráma infraszauna, fatüzelésű finn szauna, luxus pezsgőfürdő várja a pihenni vágyókat. A Börzsöny és a Duna kifogyhatatlan igazi feltöltődést jelentő, valódi élményekből, itt minden olyan igazi és természetes.

_mg_3100.jpg

naplemente3.jpg

natura_hill-259.jpg

20, Találd meg a saját utad! 

Kollár Franciska életmód márka akadémiája szuper programokat, online és személyes tanfolyamokat kínál azoknak, akik szeretnének alkotni, létrehozni egy márkát. Azoknak nem csak szuper, de nagyon hasznos ajándékötlet, akinek már van vállalkozása, de magasabb szintre emelné, blogot indítana, üzletet nyitna, webshopot csinálna, online kurzust hirdetne, közösséget építene, kampány fotózást szervezne, vagy egyszerűen egységesítené a márkáját, hogy összeszedettebb és profibb legyen! 
" Sok életmód márkát láttam felépülni, így ma már könnyedén felismerem, hogy mire van szüksége az induló vagy kisvállalkozásoknak. Azóta megtanultam, hogyan mutassam meg másoknak, hogy nem minden a pénzen múlik. Én is így kezdtem és a saját márkám is erre hivatott. Tíz éves tapasztalattal a hátam mögött ma már látom, hogy ha van egy jó ötlet és megvan hozzá a megfelelő erőforrás, akkor hogyan lehet belőle maradandót alkotni! "
Franciska Karácsonyra kitalált pár klassz hasznos és személyes ajándék ötletet, amiket itt találtok!
kara_csonyi_utalva_ny.png

francy_voucher4.png

Ha tetszett a lista, megköszönöm hogy megosztod,
ezzel is támogatod a magyar ötleteket, vállalkozásokat,
plusz másoknak is tudsz segíteni karácsonyi ajándékot találni:) 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása