PandArte

Extra wellness élmények várnak a hegyekben!

2020. február 13. - PandArte

Ha nem a síelés a kedvenc sportotok, mégis vágytok egy igazán különleges téli kikapcsolódásra a hegyekben, nektek találták ki ezeket a szuper wellness helyeket! A vízi mókázás, egészséges pihenés, kívül-belül való szépülés tökéletes élményt nyújt és igazi feltöltődés a hideg napokon!

csm_hochzeit12_a0bbde1a18.jpg

A cikk megjelenését a Mastercard támogatta!

Irány a Tátra! - AquaCity Poprad

A Magas-Tátra kapujában, Poprád városában találjuk a régió legszínvonalasabb, egész évben nyitva tartó élményfürdő komplexumát, az AquaCity-t. A modern, kitűnően rendben tartott fürdő legnagyobb vonzereje, hogy lubickolás közben gyönyörködhetünk a hófödte, csipkés tátrai hegyek látványában.

A modern berendezésű élményfürdő több részből áll. Az eredetileg 50°C fokos kristálytiszta termálvíz egy 1300 m mélyen fekvő földalatti tóból táplálja a fürdő medencéit, 20-38 fokosra lehűtve. A víz fertőtlenítése high-tech megoldással, UV fény segítségével történik, minimális klórt használnak csak, ami hatalmas előny.

A külső termál medencék egész évben nyitva vannak, gazdagon felszerelt, pezsgőfürdős, masszírozó sugaras medencékben pihenhetjük ki a síelés vagy a túrázás fáradalmait. Van izgalmas csúszdapark is, a gyerekek másik kedvence pedig még a Kincses Sziget! A medence közepén van egy nagy kalózhajó, sőt, még egy tengert imitáló, sós vizű medencében is megmártózhatunk.

Az épületen belül igazán első osztályú élményeket kínálnak a Blue Diamond elnevezésű medencék, ahol rozsdamentes acélból épült medencebár várja a duplán felfrissülni vágyó vendégeket. A Swarowski kristályokkal díszített, alulról megvilágított medencék valódi luxus élményt kínálnak.

Este pedig káprázatos látvány is várja a pihenőket, am egy egyedülálló fényterápiás technikának köszönhetően. Minden este fél kilenckor kezdődik az Európa szerte híres lézershow 3D hologramokkal és hangjátékkal megtámogatva.

Tipp: Ha a Tátrába utazol, vidd magaddal Mastercard bankkártyádat, így akár egy érintéssel is fizethetsz az élményfürdőben is. Fürdőköpenyben ennél kényelmesebb megoldás nincs is, ugye?

aquacity_bazeny_2018_32-2.jpg

aquacity_laser_show_06.jpg

Karintia legmodernebb élményfürdő komplexuma
- Karnten Therme

Ausztria legdélebbi tartománya, Karintia második legnagyobb városa, Villach mellett fekszik a patinás fürdőhely, Warmbad-Villach. A már évszázadok óta ismert, itt feltörő termálforrás mellé építették az ország egyik legmodernebb, építészetileg is látványos élményfürdőjét, a Karintia Termálfürdőt. A Kärnten Therme komplexum a „Fun, Fit & Spa” élményekkel csábítja a meleg vízben lazulni vágyó vendégeket.

A rendkívül látványos, különleges építészeti megoldásokkal ellátott élményfürdő az izgalmas vízi kalandok mellett a kellemes ellazulásra és a sportolásra is tökéletesen alkalmas. A gyerekeknek külön szintjük van, többféle medencével és élménycsúszdával, és az sem elhanyagolható, hogy az egész komplexum akadálymentesített és nagyon biztonságosan kialakított!

Hatalmas, 2000 m²-en elterülő SPA szekció várja a pihenni vágyókat, aminek a legvonzóbb része az autentikus törökfürdő, a hamam, ahol időnként különleges szappanhabos kezelésben részesülhetünk. Bár több szauna is várja a vendégeket, a legmenőbb kétségkívül a tetőteraszon kiépített, finn típusú panorámaszauna – ha itt jártok, mindenképp ki kell próbálni!

Az Ausztriában megszokott etikett itt is él, azaz az egész szaunavilág fürdőruha nélküli terület. Hölgyek részére külön „Damensauna” működik, szigorúan férfiak nélkül. A felső szinten találjuk az első osztályú gépekkel berendezett, méretes fitness termet és a különböző kozmetikai, szépészeti kezeléseket biztosító helyiségeket a masszázs részleggel együtt.

csm_kaernten_therme_c_franzgerdl_therme-warmbad-villach_0202_919c5f8bd8.jpg

csm_panoramasauna_teaser_pm_6ec731d228.jpg

Különleges hangulat – Werzer Fürdőház

A karintiai régióban több feltöltődési lehetőség áll a rendelkezésünkre. Termál és élményfürdőkben, tóparti szaunákban és különleges fürdőházakban is kipihenhetjük magunkat!

Ezek közül az egyik leghíresebb, a Wörthi-tó környékén a történelmi Werzer fürdőház, vagyis Werzer's Badehaus. Az 1895-ben létrehozott fürdőházat a műemlékvédelemre vonatkozó előírásoknak megfelelően építették fel újból, és 2013-ban nyitotta meg kapuit a közönség előtt. Az eredmény pedig önmagáért beszél, hiszen a hagyományőrző légkör és az új, modern részletek tökéletes harmóniája garanciát jelent az élményteli kikapcsolódásra.

A fürdőház saját tóparti pihenővel, ínyenc étteremmel és kényeztető wellnessrészleggel, azon belül is különleges szaunákkal várja látogatóit közvetlenül a tóparton, télen és nyáron egyaránt. Hogy mitől nyújt mégis más élményt ez a hely? Például attól, hogy a tavi szaunákban történő izzadás után közvetlenül a tó vízében frissülhetünk fel, majd különböző pihenőoázisokban lazulhatunk le. A fürdőház egyik különlegessége a fűtött vizű tavi medence, aminek köszönhetően egész évben kellemesen meleg, 30 ºC-os vízben lehet fürdeni.

csm_hochzeit12_a0bbde1a18_1.jpg

114a9034-hdr-c-daniel-waschnig-photography.jpg

Európa legnagyobb vízi központja
- Courchevel Aquamotion

Courchevelbe már nem csupán a síelés miatt éri meg ellátogatni télen. Öt éve nyílt meg a 3 vallées síparadicsom területén Európa legnagyobb vízi központja, az Aquamotion.

Az Aquamotion vízi élményközpont igazi felpezsdítő és egyben kalandos élményt ad a téli napokon, akár egy jó síelés után is. Az épület kialakítására és látványára nagy gondot fordítottak, avantgard stílusa lenyűgöző, az anyagát és az épület stílusát tekintve teljesen beleolvad a hegyvidéki környezetbe.

A 15 000 m2 területen található, új generációs vízi élményközpont egész évben nyitva van. Lagúnák, kinti és benti medencék, 32C°-os víz, hatalmas csúszda - 45m hosszú és 4 pályás -, 110 m hosszú vad folyam várja a kicsiket és nagyokat egyaránt! A legkisebbek számára pedig ott van a hatalmas játékterű Baby-pool gyerekmedence.

A központ abszolút különlegessége a vízisíelés! Egyszerre 12 fő tud síelni a vízen, két 4 méteres pályán, melyet kezdők és haladók is kipróbálhatnak. Sőt, itt még falat mászni is lehet: van egy 11 m magas mászófal, melyen teljes biztonságban lehet próbálkozni.

Tipp: A szolgáltatások egy részét akár online, előre is befoglalhatjuk és Mastercard bankkártyával kifizethetjük az élményközpont honlapján. Így tutira nem maradunk le semmiről, ami érdekel és kényelmesebben élvezhetjük a pihenést is.

auerweber_aquaticcentrecourchevel_06indoorpools01_aldoamoretti.jpg

original_fc842478b09513c3bd98a4a2a29c490b.jpg

Luxus Privát faház – Franciaország

Találtam egy elképesztően gyönyörű, luxus privát faházat Franciaországban! A Chalet K2 bérelhető faházak 500 nm2-en várják a síelés és a snowboard híveit az Alpokban. A tágas épületek tökéletesen berendezettek és minden kényelmi funkcióval felszereltek.

A főbb szolgáltatások közé tartozik a fűtött sítároló, privát séf és személyzet, pezsgő fogyasztás, ínyenc vacsorák, napi takarítás és internet. Az exkluzív vendégház biztosítja a tökéletes egyensúlyt a hagyomány és a modern funkcionalitás között.

Minden faházhoz tágas nappali tartozik kandallóval, meg még egy modern étkező és egy teljesen felszerelt konyha. A társalgóban az önfeledt kikapcsolódásról házimozi rendszer és bár gondoskodik. A testi-lelki kényeztetést a feszített víztükrű medence, a törökfürdő, és a pezsgőfürdő garantálja. A helyiségek teljes egészében akadálymentesítettek a kisebb gyerekeket pedig külön játékszoba várja!

Érdemes végigböngészni az Airbnb apartmanjait, mert ott mindenki megtalálhatja a saját pénztárcájához passzoló, mese alpesi faházát.

Tipp: A szállás lefoglalásához bankkártyára lesz szükséged – és a szállás árától függően akár a napi limitedet is érdemes megemeltetni átmenetileg. Ezt akár egy telefonhívással vagy az interneten keresztül is megteheted.

turistahaz-luxus-lakberendezes-francia-alpok-szallas-12.jpg

turistahaz-luxus-lakberendezes-francia-alpok-szallas-3.jpg
Svájci kiruccanás - Tschuggen Grand Hotel Arosa

Az egyik leggyönyörűbb alpesi hotel nem maradhat ki a felsorolásból. A Tschuggen Grand Hotel Arosa egy olyan fényűző és exkluzív szálláshely, ahol nem mindennapi kényeztetésben lehet részünk.

A csaknem 2000 méteres magasságban lévő hotel a világ legjobbjai között szerepel. Festői környezetben élvezhetjük a pihenést a hatalmas és stílusos wellnessrészlegnek köszönhetően, ahol a medencéktől a különleges kezelésekig minden rendelkezésünkre áll.

Ha a négy emeleten elterülő, követ, fát és üveget ötvöző, lenyűgöző stílusú wellnessrészleg, a rengeteg szauna, gőzfürdő, tündérmesébe illő medence és kandalló nem lenne elég a kikapcsolódáshoz, érdemes részt venni egy romantikus lovasszántúrában is, vagy egészen extrém élményként egy sárkányrepülésen is. Persze, a hotel körül sok sípálya is található, ha valaki erre vágyik.

78139486_2810727018979625_4796179117470908416_o.jpg

61596159_2485134544872209_900601843938230272_o.jpg

Forrás: Síelők.hu, kirandulastippek.hu, hetedhetorszag.hu, lakberinfo.hu, turizmusonline.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása