PandArte

Vidám grafikák linóleummetszéssel!

2020. április 10. - PandArte

Emese olyan grafikákat készít, amikre öröm ránézni, hiszen színes növényeket, gyümölcsöket, zöldségeket ábrázolnak. Ráadásul a mintákhoz linóleummetszéssel készíti el a kis nyomatokat. Figyeljétek a Facebook oldalamat, mert hamarosan nyerhettek Tőle egy nagyon cuki csomagot:)

fullsizerender_2_3.jpg

Arányi Emese végzettsége szerint közgazdász, dolgozott multinacionális cégnél marketingesként, kommunikációs ügynökségeknél PR tanácsadóként, jelenleg pedig szabadúszó kommunikációs tanácsadó. Pár éve hobbi szinten akvarell illusztrációkat kezdett el készíteni. A családja és barátai mindig megmosolyogják, hogy imád zöldségeket, gyümölcsöket, növényeket festeni. Innen indult a Cozy Garden Studio ötlete! Emese most linóleummetszéssel készít különböző formákat, amikből pedig grafikákat fest. 

" A linóleummetszéssel még gyerekkoromban az iskolai rajzórán találkoztam, valódi szerelem nagyjából 1 éve született, amikor kísérletképp néhány levélmintát skicceltem fel üres radírok felületére, majd kifaragtam őket, és pecsétként kezdtem használni. Nagyon szeretem a mintákat, az úgynevezett pattern designt, hiszen az egyszer megalkotott elemeket újra és újra fel lehet használni, miközben a színek és minták végtelen variációját tudom létrehozni. "

5a3d511d-41b8-48ff-ab59-f0ba3e7b2499_2.JPG

5f5cb679-407f-42ac-92d3-2a55e620a161.JPG

" Ezután kezdtem a linóleummetszéssel komolyabban foglalkozni, és professzionális anyagokkal dolgozni. A technika lényege, hogy a kívánt grafikát linóleum gumi felületére viszem fel, majd egy speciális linóleummetsző eszközzel kifaragom. Így gyakorlatilag egy gumipecsétet kapok, amelyre nyomótintát, textilfestéket vagy linóleumfestéket viszek fel és különböző felületekre kézzel nyomom a mintákat. "

7e5cfd0d-ae3c-4a7e-b51a-c510864a1ac9.JPG

" Különböző méretű falikép nyomatokat, jegyzetfüzeteket, boríték- és képeslap szetteket, könyvjelzőket és vászontáskákat készítek. Itthon van egy kis stúdióm, ahol teljesen el tudok veszni, és nagyon élvezem, hogy teli van növénnyel, festékkel, papírokkal és sok-sok színes mintával. Mivel minden termék kézzel készül, így nincs két teljesen egyforma. "

61ee7a91-9516-4512-b3b1-4d2769fbe6fb.JPG

afeb98de-85c9-464a-a2a3-985443012627.JPG

" Az Instagramon és Facebookon vagy e-mailben lehet érdeklődni vagy rendelni, ha valakinek megtetszik valami. Nyitott vagyok egyéni kérésekre is, ha például egy mintából valaki mást színt szeretne, olyat, amit nem látott az oldalamon, akkor szívesen elkészítem azt is. Illetve a WAMP Design Vásár alkotói közösségének is tagja vagyok, így a legközelebbi vásáron is kint lesznek a Cozy Garden Studio termékei. " 

Instagram: https://www.instagram.com/cozygardenstudio/
Facebook: www.facebook.com/cozygardenstudio
E-mail: cozygardenstudio@gmail.com

f915c122-a2f2-4177-94e0-4c3f4b4deced.JPG

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása