PandArte

Árminnal játékokat teszteltünk:)

2018. április 07. - PandArte

A legnagyobb örömére! Én imádom a játékokat, és alig tudom megállni, hogy ne vegyek Árminnak valamilyen apróságot, mindig találok indokot rá:) Egyszerűen csak azért, mert annyira cuki, amikor meglátja, hogy ő most kap valami ajándékot, izgatottan bontogajta, jön az ellenállhatatlan reakció tőle: " Wooow és Hűha ", majd teljesen belemerülve, önfeledten játszik. 

jatek_teszt.jpg

Január végén volt a 2. szülinapja, ami a legjobb alkalom volt arra, hogy szuper játékokat kapjon! A kérdés ilyenkor mindig az, hogy hol találom meg, lehetőleg egyszerre az összes olyan ajándékot, amiknek szerintem örülne. A játékmakettcentrum tökéletes választás volt, elképesztő kínálata van! Online is simán lehet vásárolni, de én elmentem az áruházukba, ami egyben nagyker is, így elképzelhetitek mennyi játék van ott?! Alig tudtam dönteni, de végül nagyon jókat választottam ki. Azért is vártam ezzel a tesztelős poszttal ennyit, hogy tényleg kiderüljön, mennyire szereti őket, mi a kedvence, melyikkel mikor játszik...stb, és ehhez idő kellett! Mutatom a játékokat és a tapasztalatokat: 

Bruder Jeep utánfutóval és Cat rakodóval

Hát szerintem kisfiús Anyukáknak a Bruder játékok kötelezőek, de komolyan! Millió féle autójuk és kiegészítőjük van, mindenféle kategóriában ( pl: útépítéshez, vészhelyzethez, mezőgazdasághoz, szemétszállításhoz, vagy csak szimpla szabadidőhöz szükséges járművek ). Mindegyik pontosan ugyanolyan, mint az életben, teljesen valósághűek a részletgazdag kidolgozás miatt, és!!! nagyon strapabíróak. Ármin egyébként már csak a Bruder katalógust is imádja nézegetni, mert ennyi traktor egyik mesekönyvben sincs:) Itt megtaláljátok a végtelen kínálatot. 

img_7175.JPG

img_7176.JPG

Azért ezt a kombinációt választottam, mert ebben van egy vagány Jeep, aminek a rugózása zseniális, egy szuper utánfutó, és még egy " Ká-Ká", vagyis traktor, munkagép is. Árminnak ez telitalálat volt, mert imádja a kicsi részleteket, amikkel el tud bíbelődni. A Jeep minden ajtaja nyitható, a motorháztető és a hátsó ajtó is, a teteje levehető, ha szeretné utánfutóval, ha szeretné anélkül is használhatja. Az utánfutóra minden mást is szokott pakolni, újabban állatokat szállít rajta:) A munkagéppel pedig külön is szokott játszani, leginkább játékkockákat rakodik vele a dömperébe, de a homokozóba is sűrűn megfordul. Őt már érték kisebb-nagyobb balesetek, esett le innen-onnan, de egy karcolás sem esett rajta! Szóval, csillagos ötös!

GRANNA - JÁTÉK A SZÍNEKKEL 

Most találkoztam először a GRANNA játékokkal, pedig Európában már jól ismert név a társasjátékok piacán. A 25 éves múltra visszatekintő cég a készségfejlesztő játékok és társasjátékok specialistája. Játékaik különböző korú gyermekek számára készülnek, amellett, hogy remek szórakozást nyújtanak, számos területen bővítik a kicsik ismereteit. Játékos, vidám formában fejlesztik a gyermekek megfigyelőkészségét, emlékezetét, kézügyességét, fantáziáját. 

img_7180.jpg

img_7182.JPG

img_7183.JPG

img_7184.JPG

Árminnak én szülinapjára egy színfelismerős játékot választottam, mert akkor kezdtünk el ismerkedni az alap színekkel. Nekem már elsőre is nagyon tetszett, hogy egyszerű, mégis látványos ez a játék. Ármin ezzel több fázisban ismerkedett! Először a tábla hátoldala tetszett neki, amin sokféle színes dolog van, ezek mindegyikére rámutogatott és el kellett mondanom mi micsoda. Aztán a korongokkal ismerkedett, és az azokon található dolgokkal, majd több hét elteltével jött a tábla szivárványos oldala. Eleinte csak az érdekelte, hogy rátegye a korongokat, később pedig már, persze hosszasan ismételgetve a színek nevét, el is talált egy-egy színt, vagyis pl. a korongon található piros paradicsomot a piros színhasábra tette rá. Ma pedig már képzeljétek az összes ( 36 db!! ) korongot rá tudja tenni a megfelelő színre, annyira ügyes és szeret is vele játszani, úgyhogy ismét csak csillagos ötös választás volt!

JÁTÉK A ZÁRAKKAL

Játszani sokkal mókásabb egy pajtival, ezért nemrég meglátogattuk az Én Jobban bloggerét Bogit és kisfiát Benit, ahová vittünk magunkkal párat a szülinapi játékokból, például ez a táblát! Nagyon szeretem a fa játékokat is, ezért választottam ezt a készségfejlesztő verziót. Tele van különböző zárakkal, Ármint pedig mostanában kezdték el érdekelni a kulcsok, úgyhogy ez olyan játék volt, amire később csapott le, Beni pedig láthatóan elsőre...hát igen, nem egyformák a gyerekek:) A kulcson kívül van még rajta retesz, forgatós, páncélzár szerű verzió és olyan is, mint egy bőröndön, számzáras zár.

dsc_0469.jpg

kezsegfejleszto_jatek.jpg

Klein Bosch barkácskészlet 

 

Na ennél a játéknál pont azt érzem, mint a Bruder járműveknél, egy kisfiúnak kell egy ilyen szett, hiszen a barkácsolás férfi munka, és így Apával lehet közösen játszani, amikor neki éppen valamit meg kell szerelnie. Az utánzás, és a szerepjátékok szuperül fejlesztik a gyerekeket. Elő­se­gítik az értelmi, érzelmi fejlő­dés­t, töké­le­te­sek arra, hogy a gye­re­kek olyan sze­re­pe­ket pró­bál­ja­nak ki, amik­kel csak később találkoznak majd a való életben. 

dsc_0546.jpg

befunky_collage_22.jpg

Árminnak már régebb óta van egy egész szerszámos ládája, kalapáccsal, csavarkulccsal, elemes fúróval, és csavarokkal, ami most új hozzá, az a biztonsági felszerelés:) Kapott játék kesztyűket, fülvédőt, fejlámpát és védőszemüveget, amikkel nem csak Ő, de Beni is nagyon elvolt:) Nálunk ez tényleg mindig előkerül, ha Ricsi épp szerel valamit, ha az egyik játékautó kereke leesett, vagy ha építkezőset játszunk. Szuper dolgokat találtok itt amik a kisfiúknak tuti választás!

Amikor Ármin játékot kap, mindig az a legfontosabb számomra, hogy tényleg szeresse, vagyis lekösse őt és játszon velük. Ezeknek a játékoknak azért is örültem nagyon, mert egytől egyig jó választásnak bizonyultak, az utóbbi három hónap tapasztalatai alapján:)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása