PandArte

Bolt vadászat

2011. augusztus 18. - PandArte

A minap a nyakamba vettem a budapesti belvárost, mert már régóta szerettem volna írni nektek olyan boltokról, ahova mindenképp érdemes benézni, ha épp ajándékot kerestek, vagy csak egy kicsit szeretnétek feltöltődni. A voksomat most két kis üzlet mellett tettem le, az egyikben francia és olasz stílusú, vidéki ihletésű tárgyakat vásárolhattok, a másikban pedig magyar kézművesek portékáit tudjátok megcsodálni. Íme bolt vadászatom első két állomása:  

b5 6

1. Emily Kincsesboltja

Az üzlet neve nagyon találó, mert tényleg nagyon jó kis kincsekre lehet itt szert tenni. Imádom az ilyen helyeket, mert valahogy a vidéki stílusú kiegészítők színei, anyagai, vagyis a hangulata, nyugtató hatással van rám. Legszívesebben ilyenekkel rendezném be az egész szobámat. A kedvencem az, amikor fehér, koptatott festékkel vannak bevonva például a képkeretek, kis bútorok vagy a gyertyatartók és mindezt még fémmel kombinálják. A lakberendezési tárgyakon kívül még vannak olasz és francia, egyedi tervezésű ruhák, de rábukkantam Vadjutka  színes és mabeautyk vintage ékszereire is.

  b3  b6
  b4 b8 b10

A képen látható mágnesek közül egyet be is zsebeltem, és hogy ti is kedvet kapjatok egy kis shoppingra, itt még több képet nézhettek meg a kínálatból. Emily’s boltját megtaláljátok a Király utca 38. szám alatt:

       
2. Ötletek Boltja


Ez a bolt azért nagyon szimpatikus nekem, mert összegyűjti a magyar kézműveseket és teret biztosít nekik arra, hogy minél többen megismerjék azt, amiben a legjobbak. Maga a boltvezető is alkotó egyébként, ő capmaci, aki a textileket dolgozza fel táskák, párnahuzatok, takarók és hasonló dolgok formájában. A legjobb, hogyha besétálsz, és mondjuk megtetszik egy fülbevaló, de más színben jobban el tudod képzelni, akkor az adott művész elkészíti neked, tehát teljesen egyedi termékeket kapsz. Így lehet ám csak igazán jó kis ajándékokat beszerezni. A kínálat egyre csak bővül, amikor ott jártam, akkor épp a felső szintet rendezték be, mert ott különböző ruhák közül válogathattok majd. 

  3 4
 7 8

Itt a kedvencem a jelző tábla fülbevaló és a cikk elején látható mosolygós párna volt. Az alkotókat és termékeiket megismerhetitek az üzlet webshopjában , de érdemes személyesen is ellátogatni a Szent István körút 24. szám alatt található üzletbe. Az Ötletek boltja egyébként folyamatosan várja az alkotók jelentkezését, úgyhogy ha ti is szeretnétek egy kreatív csapat részese lenni, akkor hajrá!

              
Ugye hogy megéri a belvárosban csavarogni?! Ha pedig nem budapestiek vagytok, akkor is izgalmas felfedezni a rejtett utcákban, udvarokban rejtőző kis boltokat. Szívesen fogadom az ország bármely területéről a ti javaslatotokat, hogy ott, ahol éltek, hova érdemes benézni, ha épp arra járunk. Az én boltvadászatom pedig hamarosan folytatódik!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása