PandArte

Gombcsodák és fércmókák

2011. szeptember 08. - PandArte

Már több mint egy éve minden WAMP-on szemezgetek a Fércművek standjával, odaférni elég nehéz, ugyanis állandóan tömeg van előtte. Mindig megcsodálom a gombgyűrűket, nyakláncokat, csatokat, kitűzőket és a különböző férc figurákat, majd megállapítom, hogy a készítője bizony tud valami olyan titkot, ami miatt senki sem tud ellenállni a portékáinak.

258644_10150211823902264_357077862263_6821544_3926159_o  images (1)

Alig vártam, hogy a hosszú egyeztetés után végre bepillantást nyerjek abba a műhelybe, ahol ezek a varázslatos dolgok készülnek, és hogy megismerjem Sebők Juditot, a Fércművek megálmodóját. Amikor beléptem, úgy éreztem magam, mint “ Alíz Csodaországban”, rengeteg ékszer fogadott, és láthattam minden egyes kelléket, amikből készülnek. A kedvencem azok a fiókok voltak, ahol a textilek mintájuk és színük szerint rendszerezve vannak, de a gyöngyös doboz is sok kincset rejtett magában.

Fércművek FércművekFércművek Fércművek

Aztán elkezdtünk beszélgetni a kezdetekről, és kiderült, hogy Judit még csak 2008 karácsonya óta alkot igazán. Azon a télen ugyanis eldöntötte, hogy hiába mondták azt a tanárai 14 évesen, hogy semmi kézügyessége nincs, ő most 30 évesen igenis maga készíti el a családjának az ajándékokat. Ez mind szép és jó, de volt egy kis bökkenő, nem tudott varrni. “Egy nap felhívtam az anyukámat, hogy tanítson meg a legegyszerűbb technikára, ő átjött és megmutatta nekem a fércöltést. Innen is alakult ki később a Fércművek márkanév.” Eleinte tehát filc figurákat és kitűzőket öltögetett össze, amik aztán meglepetésére nem csak családi körben, hanem a kézművesek portékáit összegyűjtő oldalon, a Meskán is sikeresek voltak. Ezen felbuzdulva Judit a WAMP-ra is jelentkezett, ahol először 2009 augusztusában mutatkozott be, oda pedig az előbb említett dolgokon kívül már úgynevezett “zsebrémekkel” is készült, amik saját egyéniséggel rendelkező mókás alakzatok.

Zsebrémek  Fércművek

A Fércművek fő profilja, vagyis az ékszerek, kiegészítők készítése, azután alakult ki, hogy Judit beszerezte az első kézi gombprését. Onnantól nem volt megállás, sorra készültek a szebbnél szebb alkotások. Évszakonként mindig friss kollekcióra lehet számítani, de Judit annyira élvezi ezt a “munkát”, és olyan sok minden tudja inspirálni, hogy ennél sűrűbben lepi meg a közönségét valami újdonsággal a blogján. Nagy kedvenceim például a tavaszi virágos kitűzői vagy fülbevalói, amiket a cikk elején láthattok, de az őszi süni és bagoly design is magával ragadott.

Fércművek
Fércművek

A Fércművek termékeiben nagyon tetszik a harmonikus forma és színvilág, az aprólékos, gondos munka, a hibátlan kivitelezés, úgy érzem nem csalódhatok bennük, bármelyiket is választom közülük. Ami pedig az alkotót illeti, szimpatikus, hogy a nulláról indulva, három év kemény munka és utánajárás után, egy olyan sikeres vállalkozást hozott létre, aminek minden egyes mozzanatát imádja, és magáénak érzi. “ Bevallom, nem egyszerű dolog, de nagyon jó érzés bejárni a saját utamat, hiszen így mindent sokkal jobban értékelek. Az biztos, hogy 2008 karácsonya óta gyökeresen megváltozott az életem, de ennek így kellett lennie! “

Judit világát még jobban megismerhetitek a facebook oldalán, és a GomBolt felületen, ahol most outlet szekció is nyílt. Ha pedig személyesen szeretnétek megcsodálni a szépségeket, akkor szeptember 11-én vár titeket a Fércművek stand a WAMP-on, amit ezúttal a Millenárison rendeznek meg.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása