PandArte

Minden lánynak jár egy kis vadjutka!

2011. október 23. - PandArte

Wild Judit olyan mint az ékszerei, bohókás, életvidám, sokszínű és művészi. Ezt volt szerencsém egészen közelről megtapasztalni, amikor együtt fotóztak minket a Fashion Guide sajtótájékoztatóján, ahol az ő alkotásaival képviseltem a blogomat. Sokat nevettünk, beszélgettünk és ötleteltünk.

         vadjutka

A Fashion Guide oldal remekül összefogja a divattal kapcsolatos híreket, témákat, eseményeket,  és azokat, akik ezekről a legtöbb szempontból be tudnak számolni, a bloggereket. A keddi sajtótájékoztató apropója pedig az volt, hogy minél többen megismerjék ezeket az írókat, köztük engem is, és azt a világot, amit képviselünk. Ezért rendeztek egy fotózást a számunkra, ahol többek között azzal az alkotóval kaptak lencsevégre minket, akit meghívtunk, és akinek a tevékenysége a legközelebb áll a mi érdeklődési körünkhöz. Ezen kívül még egy fontos bejelenteni valója is volt a vezetőségnek, jövőre ugyanis átadják az “Év üzlete” elnevezésű díjat, amiről itt olvashattok el minden fontos részletet.

  Fashion Guide bloggerek  Wild Judittal

Az eseményen készült képeket sajnos még nem kaptuk meg, de amint lehet bemutatom nektek, addig is fedezzétek fel velem vadjutka világát. Judittal megbeszéltem, hogy ellátogatok a boltműhelyébe, ahová pont akkor érkeztem, amikor a legújabb ékszereinek készítette el a prototípusát. Izgalmas volt betekintést nyerni abba, hogy milyen anyagokkal és technikával dolgozik, közben pedig azt is megtudtam róla, hogy egyszerűen nem tud leállni a kísérletezéssel, ami leginkább annak köszönhető, hogy imád bolhapiacokra járni, az ott beszerzett kincsek pedig folyamatosan inspirálják.

  vadjutka  Wild Judit
  vadjutka  vadjutka

Judit lassan tíz éve készít ékszereket, de egészen 2008-ig leginkább úgynevezett “rogyasztott üveggel” dolgozott. Eleinte csak a barátainak küldött hírleveleket az alkotásairól, ami aztán szép lassan kinőtte magát, olyannyira, hogy 2007 májusában már bemutatta őket a WAMP-on. Igen ám, csakhogy a nagy debütálás előtt még nem állt össze az a márka, amit ma már egyre többen ismernek, vagyis nem volt egy egységes profilja az ékszereinek. Judit viszont szerencsére talált egy nagyon jó grafikust, így egy hónap alatt megalkották a “vadjutka” designt.

 vadjutka vadjutka vadjutka

Judit munkásságában akkor következett be óriási változás és akkor kezdett el más szemlélettel ékszereket készíteni, amikor csatlakozott az etsy online piactér csapatához, 2008 februárjában. Akkor kinyílt előtte a világ, rengeteg új technikát és alkotótársat ismert meg, ráadásul egy olyan közösség tagja lett, ami rendkívül segítőkész és bátorító emberekből áll. “Ilyen támogatói közegben lenni rendkívül inspiráló volt, a hatásuk miatt fél évig nem tudtam mással foglalkozni, kizárólag csak az ékszerekkel, a barátaim egy picit már aggódtak is miattam. Az etsy-n vásároltam meg egyébként az első fém alkatrészt is, ennek köszönhetően pedig karácsonyra elkészültek az első fém-textil kombinációs ékszereim”-mondta Judit.

   vadjutka vadjutka
  vadjutka               vadjutka

Ezen kívül a textilből készült pipacsok, a vintage és a redesign vonulatok jellemzők még vadjutkára. Legújabban régi gombokat formál újra, kísérletezik azzal, hogy papírporcelánból éget ki különböző figurákat az ékszerekre, vagy régi övcsatokat alakít át medálokká. Nem nagyon szokott szezonális darabokat készíteni, a szériái addig tartanak, amíg az adott textil el nem fogy. Érdekesség, hogy a karácsony ez alól egy picit kivétel, mert van egy visszatérő anyaga, amit nagyon drágán vásárolt, és amiből minden évben elkészít egy meglepetést.

45387_147484845271019_146974935322010_363772_4967651_n   270479_238416022844567_146974935322010_939485_5716691_n
 old-and-new-piros  313073_278245942194908_146974935322010_1087460_637146140_n

Jó érzés volt Judit mellett állni a fotózáson, örülök, hogy elfogadta a meghívásomat, és remélem hamarosan ismét dolgozhatunk együtt valami izgalmas projektben. A nyakláncért és a fülbevalóért, amit a legelső képen láthattok rajtam, pedig külön köszönet, hiszen nekem készítette őket.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása