PandArte

Így készíts designtojásokat húsvétra! - 10 könnyű tipp

2014. április 15. - PandArte

Egy kicsit újragondoltam a hagyományos tojásfestési módszereket. Összegyűjtöttem tíz tippet, hogyan lehet modern designtojásokat készíteni a húsvéti fészekbe. Mindet egyszerűen, kis költséggel:)

1._1.jpg

1-2 . Használjunk dekortapaszokat!

Ezekből a tapaszokból számtalan mintájú és színű verziót tudtok vásárolni a kreatív boltokban. Nekem a bajszos tojás és a nyuszi forma tetszett most a legjobban!

5_2.jpg

2_1.jpg

3. Szórjuk be apró cukorkákkal

Ha beszereztek olyan apró, színes kis cukorkákat, amikkel sütiket és tortákat szoktak díszíteni, akkor könnyű dolgotok lesz, hiszen a tojást csak ragasztóval kell bekenni és megforgatni benne.

3_1.jpg

4. A befőttes gumi titka

Ha a tojásodra befőttes gumikat teszel fel, akár többet is, többféle formában, majd megmártod a festékben, és a száradás után leveszed, akkor ilyen kis absztrakt mintákat kaphatsz a végére.

4_2.jpg

5. Mr Egg

Ehhez a módszerhez szükséged lesz egy tojástartóra, amire felragasztod a kivágott kis gallért és csokornyakkendőt, és esetleg egy kalapot is. A tojásra pedig alkoholos vékony filctollal megrajzolod Mr Egg arcát :)

1..jpg

6. Ombre tojások

Ha szereted az ombre stílust, ezt most a húsvéti fészekben is megvalósíthatod! Csupán csak a színárnyalatokra kell figyelned a festésnél.

6_2.jpg

7. Játék a tollakkal

Letisztult hangulatot érsz el, ha csupán csak egy kis tollat ragasztasz a tojásokra. Ez lehet natúr, de színes változatú is. Szerintem fehér tojáson mutatnak a legjobban.

7.jpg

8. Natúr világ

Sima, festék nélküli tojásokon nagyon jól néz ki, ha például egy fehér festéktollal apró mintákat készítesz.

8.png 

9. Színes hangulat

Az előző módszert követve, ha inkább színes tojásokra vágysz, akkor fehér tojásokra bármit megrajzolhatsz olyan filctollakkal, amikkel ételekre lehet írni.

9.jpg

10. Egyszerű és mutatós

Ha tényleg extra gyorsan kell készítened valamit, a legegyszerűbb, ha masnikat kötsz a tojásokra, szép színes fonalakból:)

10.jpg

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása