PandArte

Gyógyító róka párna - 100% bio

2014. november 14. - PandArte

A lenmagnak számos gyógyító hatása van, ha teaként, vagy olajként használjuk. Hőtartó tulajdonsága miatt viszont kis párnácskákat is lehet készíteni belőle, ami kívülről segít csillapítani a lázat, a hasfájást, vagy a fül-illetve izületi gyulladást...még izomlázra is hatékony megoldás! Lenko, a róka is ilyen gyógypárna:)

unnamed (1)_1.jpg
Lenkot, Bognár Ágnes, a Borgica Design kitalálója álmodta meg.

" Lenko története azzal kezdődött, hogy múlt héten egy nagyon jó összefoglalót olvastam a lenmag külső és belső használati tulajdonságairól. Míg a beltartalmi értékével nagyjából tisztában vagyunk, addig a jó hőtartó képességét kevesen ismerik. Még! :) 

Mivel kísérletező kedvű vagyok, ekkor találtam ki, hogy készítek egy lenmag párnát, és kipróbálom valóban olyan csudajó tulajdonságokkal rendelkezik-e, jobb-e melegítésben mint pl. a meggymag?  Ha pedig már varrok, akkor nem lehet csak úgy, egyszerű párnát...szerettem volna megbolondítani valamivel. A Borgica termékek között vannak már madárka, bogárka, csiga, bagoly designnal készülő fogzós babajátékok, illetve ölelgetni való Mandurka zsebmanók, de róka design még nem volt, pedig már régóta formálódott. Most itt volt az alkalom. " -meséli Ági.

unnamed (4)_3.jpg
A lenmag hő- és hidegfelvevő, illetve megtartó képessége magas olajtartalmának köszönhető. Másfél perces mikrózás után órákig képes tartani a hőt, vagy másfél óra mélyhűtés után a hideget. A meggymag párnával szemben előnye még, hogy a kisebb szemeknek köszönhetően, a pici babák fülére például tökéletesebben tud illeszkedni. Mivel semlegesebb a mag, ezért jól keverhető más aromás gyógynövényekkel, pl. levendulával, kamillávalm így adva nagyobb gyógyhatást a párnának. 

Felhasználható:

100%-ban bio és természetes anyagokból készült melegítő/hűtő párna,
csecsemőknek, kisgyermekeknek, felnőtteknek.

-melegítésre: fülfájásnál, hasfájásnál
-hűtésre: láz esetén, kismamáknak mellgyulladásnál

Lenkonak már társa is van, Lenke személyében. A lenmag áldásait kihasználva Ági egyébként tervez még készíteni relax/jóga szemmaszkot is.

10407814_667850296666306_8098687329631503889_n.jpg

.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása