PandArte

Két szuper balatoni tipp a hétvégékre

2015. július 23. - PandArte

A Balatont nem lehet megunni, és ezzel a kijelentéssel szerintem sokan egyetértenek. Én azért szeretem különösen ezt a vidéket, mert mindig mutat valami újat...Nemrég ismét az északi parton kalandoztunk, Badacsony környékén, ahol az egyik napon felfedeztünk egy zseniális pinceéttermet, a másik napon pedig ellátogattunk a híres Káptalantóti piacra. Élménybeszámoló és programajánló:)

img_4298.JPG

Szent Orbán Borház

Az úton odafelé nagyon megéheztünk, a google-ben pedig gyorsan rákerestem arra, hogy Badacsony környékén hol találhatnánk egy szuper helyet. A Szent Orbán Borház mellett döntöttünk, ahová ugyan nem egyszerűen találtunk oda, de megérte az a kis eltévedés. Egy elképesztően hangulatos helyen találtuk magunkat, ahonnan páratlan látvány nyílt a Balatonra.

img_4271.JPG

Csodálatos lugasos ülőhelyek, nagyon figyelmes és precíz kiszolgálás, na és persze mennyi ételek és borok vártak minket, amik szerintem így összességében ritkán adatik meg az embernek, ha beül egyet vacsorázni. Szóval teljesen elvarázsolódtunk, egészen sötétedésig maradtunk. 

img_4288.JPG

img_4289.JPG

img_4285.JPG

img_4282.JPG

img_4283.JPG

img_4284.JPG

img_4327.JPG

Mindenkinek szívből ajánlom a Szent Orbán Borházat, amiről itt tudhattok meg még többet.  Itt pedig a TripAdvisor véleményeket is elolvashatjátok. 

Liliomkerti piac - Káptalantótiban

 

" Van egy hely a Balaton-felvidéken, ami miatt a legelvetemültebb későn kelők is képesek vasárnap hajnali 9-kor talpon lenni. Ahol egyszerre vehetsz régi vasalót, pálinkát, házi tejet és mosdótálat, és biztos, hogy csak a kóstolófalatkáktól jóllaksz. 

Logikát ne keressetek a bódék elrendezésében, mert az nincs. Régiségek, szappanok, ruhák, sajtok és zöldségek mellett haladtok el, aztán hirtelen megkínálnak pálinkával, utána pedig ki kell próbálni a szomszédban egy medvehagymás kenyeret. A piacozás itt nem egy félórás program, szánjatok egy egész délelőttöt a helyre, főleg, ha nemcsak a vásárlás miatt érkeztek, hanem mondjuk azért is, mert át akarjátok érezni a hely hangulatát. "

Nyitva: minden vasárnap reggeltől kb. du 2-ig, a weboldal itt található. 
Forrás: ilovebalaton.hu

img_4312.JPG

img_4316.JPG

img_4303.JPG

img_4308.JPG

img_4320.JPG

img_4311.JPG

img_4302.JPG

img_4314.JPG

img_4321.JPG

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása