PandArte

A Four Seasons Hotel virágcsodái

2015. július 26. - PandArte

Egy szép napon betekintést nyertem a gyönyörű Four Seasons Hotel kulisszái mögé! Pontosabban megismertem azt a csapatot, akik azért felelnek, hogy a szálloda minden pontján mindig friss és csodaszép virágok fogadják a vendégeket. Kemény, precíz és kreatív munka a szállodadekorációkért felelni, amibe most egy kicsit Ti is bepillanthattok.

img_3441.JPG

Józsa Judit nagyon - nagyon örült, amikor pályázatával megnyerte a lehetőséget, hogy városunk legszebb és legpatinásabb szállodájának találhatja ki és valósíthatja meg a virágokból készült dekorációit. Judit egyébként a Fleurt Virág tulajdonosa és vezetője, eredetileg pedig közgazdász. De hogy jutott el idáig?

" Barátnőm, akinek a sógornője lakott Párizsban, mindig arról áradozott nekem, mennyire mások ott a virágok. Modernek, meghökkentőek, a modern enteriőrökbe illőek. Én akkor éppen már lakberendezőként tevékenykedtem, így nagyon kíváncsivá tett a dolog. Egy hét múlva repülőre szálltunk, s egy izgalmas párizsi hétvége alkalmával végigcsodáltuk a francia hotelek, irodák, éttermek virágait. Tele ötletekkel és lelkesedéssel tértünk haza, egy hét múlva pedig már állt a cég.

img_3390.JPG

img_3397.JPG

Eleinte stúdióként működtünk, egy szépséges katalógus segítségével terjesztettük munkáink hírét, de amikor ráakadtam a szerencse folytán az Andrássy úti virágüzletre (az üzlet előző bérlője jó ismerősöm volt, aki épp akkor akarta üzletét egy plázába költöztetni), nem volt kérdéses: üzletet kell nyitni! Ez egy kis helyiség volt, de nagyon szépen megcsináltuk. Hamar híre ment. Sokan érezték hiányát egy igazi, modern virágboltnak. "

Judit azóta kinőtte ezt az üzletet, 2003 óta pedig a Bazilika közelében található csodaszép virágboltja, ahol természetesen nem egyedül dolgozik. Egy jól összeszokott és lelkes virágkötőkből álló csapata van. 

" Mindig egy kreatív csapatban együtt dolgozni tudó embereket keresek. Könnyebb megtanítani valakinek a virágkötészetet, mint a kreativitást. Fantasztikus a csapatom. A mestervirágkötőtől az iparművészig találsz benne lelkes, kreatív embereket. Jelenleg nyolcan dolgozunk együtt.

Én elsősorban ügyvezetőként dolgozom. Gondoskodom, hogy a cég olajozottan működjön, szolgáltatásunk kifogástalan legyen, alkotásainkkal termékeinkkel pedig élen járjunk az innovációban. Szeretek részt venni a kreatív munkákban, és a design ötletek nagy része is tőlem származik. "

img_3404.JPG

img_3409.JPG

Nagy álmod volt megkapni a Four Seasons -ben ezt a lehetőséget. Miért volt számodra ez ennyire fontos? 

Ez a szálloda világszerte az egyik legjobban hangzó márkanév. A Four Seasons márka a minőség, a luxus képviselője. Beszállítója lenni egy ilyen cégnek annyit jelent, megfelelni a legmagasabb szintű követelménynek. A beszállítókról tudják, termékei a legmagasabb minőségűek, szolgáltatása a legkiválóbb, nagyobb bizalommal vannak mások is iránta. A Four Seasons virágosának lenni nem csak pénzügyi előnyökkel, de presztízzsel is jár. 

Mit csináltok pontosan a szállodában, mi a munkakörötök? 

A szálloda lobbiját, éttermét, bárját, lakosztályait látjuk el virággal folyamatosan. Azonnali határidővel tudunk szállítani csokrokat, ha azt egy vendég igényli. Rendezvényeiken –céges és magán- ügyfeleiknek segítünk virágdekorációikat megtervezni, és azt el is készítjük.  

img_3417.JPG

img_3423.JPG

Mennyire szigorú szabályok mentén dolgoztok ott?

A virágnak hibátlannak, a kompozícióknak mindig lenyűgözőnek kell lennie, de ez önmagában nem elég. Ennél egy szálloda többet vár el. A designnak rendszeresen és gyakran kell megújulnia, hogy a visszatérő vendégeket és az ott dolgozókat is mindig izgalommal töltse, vajon mit látnak legközelebb. Nincs annál jobb reklám egy hotelnek, mint mikor vendégei a virágkompozíciók előtt fotózkodnak, s küldik képeiket szét szerte a világban.

picmonkey_collage_9.jpg

A lenti alagsorban készülnek a szépségek

A virágos csapatnak tökéletesen kell a ház szabályaihoz alkalmazkodni. Ez érinti a dolgozókkal és vendégekkel történő kommunikációt. Azt várják el tőlünk, hogy virágaink csak úgy harsogjanak, közben mi pedig kis láthatatlan tündérekként suhanjunk fel-alá. Ehhez egyébként maximális segítséget nyújt a vezetőség. A szálloda nekünk is lehetőséget adott, hogy 2 napos training program keretében ismerkedjünk meg a hotellel, az ott dolgozókkal, a ház írott és íratlan szabályaival.

A Fleurt virágbolt további szolgáltatásait itt ismerhetitek meg. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása