PandArte

Felfedeztem az ország legjobb reggelizőjét!

2016. január 17. - PandArte

Tudjátok hol találjátok a legkülönlegesebb és legfinomabb reggeliket? A budapesti ötödik kerületi " Á la Maison "--ban! Tuti tipp, jó párszor teszteltem már:) A hely eddig is olyan tojásos ételeket, szendvicseket, amerikai palacsintákat, waffeleket, és egészséges reggeliket kínált, amiket máshol nem lehet megtalálni, de most még újítottak is az étlapon!

picmonkey_collage_49.jpg

Nem lesz egyszerű megírni ezt a posztot, anélkül, hogy közben ne faljak fel mindent, amit a közelemben találok, na de hajrá:) Egyébként azért szeretem ezt a helyet nagyon, mert eddig csak finomakat ettem itt, és mindig meg tudnak lepni valamilyen érdekességgel...nem mellékesen pedig a kiszolgálás is barátságos.


Tojásos
különlegességek

Kezdjük a tojásos ételkülönlegességekkel, amikkel én itt találkoztam először életemben ... persze a teljesség igénye nélkül, most a kedvenceimet mutatom be nektek.

img_9030.JPG

img_9028.JPG

img_9033.JPG

Eggs Benedict és Pink Eggs Benedict 
Házi angol " muffinból " készült, sonkával és sajttal töltött szendvics,
posírozott tojással a tetején, sima vagy céklás hollandi mártással leöntve

img_9038_1.JPG

Florentin tojás
Itt a házi angol " muffinból " készült tésztán, grillezett bébispenót
és posírozott tojás található, kesudiós camembert szósszal!

Ezek mellett a francia specialitások mellett természetesen megtalálhatóak a sima tojásos reggelik, különböző, választható feltétekkel, többféle menükínálatban is. Ami újdonság még az a klasszikus angol reggeli!

_dsc7733.jpg

Angol reggeli


Vitál reggelik

 

Ha ezeknél könnyebb és egészségesebb reggelikre vágynánk, akkor saláták, gyümölcssaláták, müzli tálak, zabkása, és Yogo Jar is vár minket. Én ezeket általában még kiegészítem egy - egy vitaminos gyümölcs smoothieval is:) És bár a reggeli szót használom mindig, az összes ételt egészen délután 5-ig lehet kérni!

img_8929.JPG

Egzotikus gyümölcssaláta
Mangó, banán, kiwi, papaya, gránátalma, grapefruit,
joghurtos méz, vagy narancsos méz öntettel

_dsc7615.jpg

Yogo Jar
Gabonapehellyel és lekvárral rétegezett joghurtos gyümölcskeverék

_dsc7726.jpg

Füstölt lazacos bébi spenót saláta, posírozott tojással

Sós waffel és szendvicsek

Itt a waffeleket nem csak édesen lehet beburkolni, az igazán ínyencek kipróbálhatják a sós változatokat is. Ezek közül szerintem a legextrásabb a norvég füstölt lazacos, kapros - tejszínes öntettel és kapribogyóval. Ami pedig a szendvicseket illeti, nem kis adagok:) Burgonyasaláta vagy vegyessaláta körettel is lehet kérni, és van köztük húsos, de vega is. 

img_9037.JPG

Lazacos sós waffel

img_8993.JPG

Flat avokádó
Avokádókrémes pirított kenyérszeletek, posírozott tojással a tetején


Édes mámor

Na ezek a legkegyetlenebb finomságok:) Ráadásul most már mi állíthatjuk össze, hogy milyen waffelt és amerikai palacsintát szeretnénk enni. Választhatunk a különböző krémes alapok, lekvárok és extra feltétek közül. Amik viszont szerintem mindent visznek, azok az úgynevezett " French Toast "-ok! Ezek tulajdonképpen házi kalácsok, amiket megtöltenek minden jóval, majd megforgatják fahéjas tojásban és még jól meg is szórják a tetejét. 

_dsc7678.jpg

Belga waffel

_dsc7617_1.jpg

Toffie French Toast
Toffie krémmel töltött, fahéjas tojásban megforgatott,
házi kalácsból készült szeletek

_dsc7588_1.jpg

Amerikai palacsinta

Természetesen kávékat, teákat, forró csokikat és kakaót is találtok itt, sőt, legújabban Veres Lóránd igazi Latte Art-os kávékat készít azoknak, akik szeretnének például egy különlegesebb cappuccinot kapni:) Érdemes az Á la Maison Facebook oldalát követni az aktualitások miatt, mert ha még nem említettem volna, heti menüvel is várnak Titeket!
12507234_974458339293295_6010937790545994209_n.jpg

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása