PandArte

Praktikus utazó fejpánt gyerekeknek!

2016. február 09. - PandArte

A legtöbb újdonsült Anyukánál azt vettem észre, hogy bármennyire is fárasztóak a mindennapi teendőik a gyerek körül, a szülés után elkapja őket egyfajta alkotói lendület, amiben sokszor saját csemetéjük inspirálja őket. Így volt ez Renátánál is, aki a hosszabb utazások kényelme és biztonsága érdekében találta ki színes, vidám fejpántjait. 

picmonkey_collage_52.jpg

Kelemen Renáta végzettsége restaurátor és művésztanár, de az élete egy csodálatos napon gyökeresen megváltozott, amikor egy Benedek nevű kisfiú édesanyja lett. Alapvetően is szeret sok mindennel foglalkozni, szüksége van a változatosságra, de az anyai teendők mellett még fel is erősödtek benne az alkotás iránt érzett vágyai. 

Mikor találtad ki, hogy ilyen fejpántokat szeretnél készíteni? 

Tulajdonképpen az élet és egy hiányérzet hívta életre a Puppi Utazó fejpántot. Az Utazó fejpánt ötlete akkor fogalmazódott meg bennem, amikor kisfiam először utazott vidékre a biztonsági gyerekülésben. Mivel nem minden típusú gyermekülés állítható fekvő helyzetbe, beleértve a miénket is, családi utazások alkalmával, gondot jelentett nekem, mint szülőnek és a gyermekemnek egyaránt, hogy az elbóbiskoló kis fejét az ülés nem támasztotta meg. Így az előre billent.

Ez megterhelte a kicsi nyakát, gerincét, fáradtan, nyűgösen ébredt. Megpróbálhattam ugyan kézzel megtámasztani a kis fejét, de ez számunkra igen kényelmetlen testtartást eredményezett és az utazás ebben az esetben is kimerített mindkettőnket. Ebből a problémából lett elegem és kerestem a lehetőségeket. Az interneten azonban nem találtam olyan segédeszközt, ami számunkra megfelelő lett volna. Egy egyszerű, praktikus és biztonságos megoldásra vágytam.

e03k.jpg

turkiz.jpg

Miért szükséges egy ilyen fejpánt, milyen funkciókat lát el?

Az Utazó fejpánt megkönnyíti az utazást azáltal, hogy a biztonsági ülésbe szíjazott, elszunnyadó gyermek feje nem billen előre, ugyanakkor oldalirányban a fejtámaszok között szabadon mozoghat, így ülő helyzetben is kényelmesen tud pihenni. Már nem kell kézzel megtartani a gyermek kis fejét és akár a két órás utat is szépen átaludhatja.

Ami még nem elhanyagolható pozitív tulajdonsága, hogy tompítja a lökés erejét hirtelen bekövetkező fékezés alatt. Könnyedén felhelyezhető a biztonsági gyerekülésre és mivel szélessége szűkíthető többfajta gyerekülésre passzíntható. Mivel mi enélkül már el sem indulunk hosszabb útra, elindította bennem a késztetést hogy, más csöppségeknek is segítsek.

Te készíted őket, vagy varrónő?

Mint minden édesanya, én is a legjobbat akartam gyermekemnek ezért kerestem egy profit. Faragó Zsuzsa varrónővel pedig megalkottuk néhány kísérlet és próba után az Utazó fejpántot, ami azóta szuperül bevált. Ha egyszer lesz egy varrógépem biztosan szeretném majd én is átélni a varrás nyújtotta örömöt, de egyenlőre ez még várat magára.

k01k.jpgkek_collage.jpg

a09k.jpg

sam_0395.JPG

Milyen anyagból készül?

Anyaga 100% pamut-pamut jersey, műanyag heveder, műanyag kapoccsal és csattal. Puha homloktámasztéka bababarát ( 100% pamut-pamut jersey) pamut anyagból készült, enyhén párnázott ezért kellemes, puha érzetet nyújt, semmiféle nyomot nem hagyva a gyermek homlokán.

Kiknek ajánlod a használatát és hány éves kortól, hány éves korig?

A fejpánt a 9 hónapos - 4 éves korú (9 kg - 18 kg) gyermekek számára alkalmas utazási segédeszköz. A lényeg, hogy a gyermek feje a fejtámaszok között helyezkedjen el, mert csak akkor van értelme ráhelyezni a fejpántot. Többfajta gyereküléshez alakítható a mérete és kis helyen is elfér. Azoknak ajánlom, akik praktikus, könnyen használható és biztonságos megoldást keresnek erre a problémára.

Ha ennyire szeretsz több mindennel foglalkozni, mik a jövőbeli terveid?

Jelenleg a tervezés fázisában tartunk. Sok sok ötletem van, amit apránként szeretnék megvalósítani ez az év erről fog szólni. Egyenlőre csak annyit szeretnék elárulni, hogy csakis hasznos és praktikus dolgokon jár az eszem és mindegyik az utazással kapcsolatos:)

Utazó fejpánt Facebook olldala

12348051_154794044877649_8717705572573965969_n.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása