PandArte

Szuper programok a design szerelmeseinek Budapesten!

2016. augusztus 21. - PandArte

Szeptembertől beindul a design élet Budapesten!!! Én is már szervezem a legújabb PandArte kreatív workshopokat, ahol izgalmas ékszereket, gyönyörű bőrtáskákat, pamutból horgolt tárgyakat, vagy éppen designos gyerekcuccokat készíthettek, amikről egyébként folyamatosan informálódhattok majd itt a blogomon, hiszen a lista még bővül :)

Ami pedig nagy kedvence több ezer embernek, az a Design Hét Budapest, aminek az egyik legnépszerűbb programsorozata, a Nyitott Stúdiók. Ilyenkor az érdeklődők ellátogathatnak a legismertebb hazai designerek műhelyeibe és bepillanthatnak alkotói mindennapjaikba. Izgalmas tervezési folyamatok anyagok, eszközök, technológiák és az alkotási folyamat inspiratív tervei várják az érdeklődőket!

hannabi_racmolnar_milan8938.jpg

A személyes találkozások által megismerhetjük egy-egy tárgy, produktum, vagy designkoncepció létrejöttének folyamatát, a tervezők megközelítését és a tárgyakhoz kapcsolódó személyes történeteket, új perspektívából ismerve meg a design világát.

Bútortervezés

Az idei évben a tárgytervező műhelyek palettája a legszínesebb a Nyitott Stúdiók programjában: a bútortervezés területét a kiváló minőségű, kárpitozott ülőbútorokat gyártó Hannabi, a vintage bútoroknak új életet adó Fabrika, a kreatív és különlegesen igényes gyermekbútorokat és kiegészítőket készítő My Room with Anuka és az egészen fiatal, ám annál ígéretesebb, első sorban a külföldi piac felé orientálódó Meonin műhelye képviselik.

anuka_racmolnar_milan9097.jpg

anuka_racmolnar_milan9144.jpg

Anuka

fabrika_racmolnar_milan8803.jpg

fabrika_racmolnar_milan8750.jpg

Fabrika

meonin_racmolnar_milan8876.jpg

meonin_racmolnar_milan8877.jpg

Menoin

Papír design

A papír szerelmesei ellátogathatnak a Karcsipapír stúdiójába és a Bomo Art papírmanufaktúra óbudai műhelyébe, ahol a mai napig kézi munkával készülnek a gyönyörű papírtermékek, naplók és füzetek.

karcsipapir_racmolnar_milan0322.jpg

karcsipapir_racmolnar_milan0321.jpg

Karcsi papír

bomoart_racmolnar_milan9415.jpg

bomoart_racmolnar_milan9380.jpg

Bomo Art

Ékszer és kerámia

Az ékszertervezés alkotóterületét idén Ádám Krisztián, a kerámiatervezést pedig Konda Brigi műhelye képviseli.

A tárgy- és rendszertervezés széles spektrumát átfogó tervezői attitűddel a Maform és a Szövetség ’39 tervezőirodájában ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

konda_brigi_racmolnar_milan7168.jpg

konda_brigi_racmolnar_milan7170.jpg

Konda Brigi

Divattervezés

A divattervezés területéről három egészen különböző működési elvet valló márka mutatkozik be. A Nubu divatmárka sikereit mi sem fémjelzi jobban, mint újabb és újabb belvárosi üzleteik megjelenése. Hegedűs Zsanett, az AIAIÉ márka tervezője ezzel szemben kizárólag egyedi megrendelésre tervezi legkiválóbb minőségű textilekből készített öltözékeit budai műelyében, az YLKA Design Stúdió alkotóterébe látogatva pedig egyszerre öt feltörekvő fiatal divatmárka tervezőjével és egy különleges közösségi műhellyel ismerkedhetnek meg a látogatók.

ylka_racmolnar_milan7508.jpg

ylka_racmolnar_milan7528.jpg

Ylka Design Stúdió

hegedus_zsanett_racmolnar_milan6933.jpg

hegedus_zsanett_racmolnar_milan7028.jpg

AIAIÉ

Izgalmas újdonságok

Idén bemutatunk két olyan stúdiót is, ahol a tervezés egész évben zárt ajtók mögött zajlik: Balogh Balázs médiadesign stúdiójában látványtervek, grafikai arculatok, színházi és filmes díszletek, kiállítás installációk születnek, a Cheppers fejlesztőinek irodájában pedig a legkorszerűbb webes és mobil alkalmazások UI és UX megoldásai, webdesign startégiák és felhő-megoldások látnak napvilágot.

cheppers_racmolnar_milan8698.jpg

Cheppers 

A Design Hét Budapest a hazai kreatív ipar legnagyobb volumenű fesztiváljaként több, mint száz eseménnyel várja a szakma képviselőit, a hazai vállalkozások gazdasági döntéshozóit és a nagyközönséget 2016. szeptember 23. és október 2. között. Az eseményekről bővebb információt a rendezvény weboldalán találhattok. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek